BT Flying Blue Card – un card de credit cu acumulare de mile Flying Blue

Card BT Flying Blue.png

 Acum vreo doua zile am fost la evenimentul de lansare a unui card de credit. Dar nu a unui card de credit obisnuit, dar la a unui card de credit special. De ce e special ? Pentru ca pe langa functiunile obisnuite ale unui card de credit (cumperi acum si platesti dupa o anumita perioada de gratie, daca nu, platesti o dobanda e drept foooarte mare), in cazul acestui card de fiecare data cand platesti ceva cu el, acumulezi mile Flying Blue.

Scriam cu ceva timp in urma (sau povesteam cuiva) ca acum vreo 10 – 15 ani cand eram un vanator tenace de mile de companii aeriene (si acuma sunt, dar atunci preturile prohibitive ale zborurilor faceau din mile o necesitate pentru unul care visa tot timpul la calatorii), descopeream aceste carduri comune companie aeriana – banca. Evident, nu erau prin Romania, mi-aduc aminte de cardurile de credit a celor de la Qualiflyer (pe atunci zburam mult cu raposatul Swissair), dar care erau disponibile doar in Elvetia si Germania paremi-se. Dar pe atunci, Romania nu era exact pe harta Europei 🙂

Ei bine, am ajuns si noi pe harta lumii cardurilor de credit in colaborare cu companiile aeriene.

Deci, ce e atat de special cu acest card. Simplu, pe langa diversele functionalitati tipice ale cardului de credit, poti acumula mile in programul Flying Blue, programul de fidelizare a celor de la Tarom, Air France si KLM. Acum, trebuie sa cheltui foarte foarte mult pentru a primi un bilet gratuit, dar din experienta proprie, pot sa va spun ca orice mila conteaza sa prinzi un bilet gratuit – poti castiga mile cand zbori, cand dormi intr-un hotel partener, cand inchiriezi o masina de la vreun rent-a-car partener, pe vremuri castigai si daca iti foloseai telefonul in roaming intr-o anumita retea, acuma poti acumula mile si cand platesti cu cardul de credit. De altfel, in unele cazuri castigi dublu – si pentru ca zbori cu Tarom, KLM sau Air France si pentru ca iti platesti biletul cu cardul de credit .

Exista doua tipuri de carduri – unul Classic si altul Premium (echivalent cu statusul Silver si Gold al cardurilor Flying Blue).

Classic Card (Silver)

– il poti obtine daca ai un venit minim lunar de 800 lei, esti angajat undeva de cel putin 3 luni si nu ai restante la credite bancare.

– emiterea costa 50 lei, iar administrarea anuala alti 50 lei

– suma maxima pe care o poti obtine: 22.000 lei.

– perioada de gratie: 55 zile, daca treci de perioada asta, platesti 24% dobanda anuala.

– castigi 1 mila pentru fiecare 4 lei cheltuiti cu acest card de credit, sau 1,5 mile pentru fiecare 4 lei cheltuiti pentru bilete Air France / KLM / Tarom sau pentru echivalentul a 4 lei cheltuiti oriunde in strainatate. La prima utilizare, primesti 1000 mile asa de welcome. Daca te afli intre primii 1000 oameni care-si fac card, primesti promotional 10,000 mile (poti zbura gratuit one-way oriunde in Romania cu Tarom).

– asigurarea de calatorie este inclusa

 

Mai multe informatii gasesti aici.

 

Gold Card

– il poti obtine daca ai un venit minim lunar de 1000 euro.

– emiterea costa 150 lei, iar administrarea anuala alti 200 lei

– suma maxima pe care o poti obtine: 44.000 lei.

– perioada de gratie: 55 zile, daca treci de perioada asta, platesti 24% dobanda anuala.

– castigi 1,5 mile pentru fiecare 4 lei cheltuiti cu acest card de credit, 2 mile pentru fiecare 4 lei cheltuiti pentru bilete Air France / KLM / Tarom sau 2,5 mile pentru echivalentul a 4 lei cheltuiti oriunde in strainatate. La prima utilizare, primesti 2000 mile de welcome. Daca te afli intre primii 1000 oameni care-si fac card, primesti promotional 15,000 mile (poti zbura gratuit one-way oriunde in Europa cu orice companie partenera Flying Blue).

– asigurarea de calatorie este inclusa

– ai intrare gratuita la business lounge-urile din aeroporturile Bucuresti si Cluj-Napoca.

 

Mai multe informatii gasesti aici.

Cardul este un card Visa cu toate beneficiile aferente.

Categorii:
Diverse

Comentarii

 • roth-camelia spune:

  Buna vestea, insa ai idee de cati bani trebuiesc cheltuiti sa poti ajunge sa iei un zbor contra mile?
  ex Bucuresti -Roma…ca mie imi da aiurea…sau poate nu.
  Multam

  • Imperator spune:

   Cum am zis, nu mizati pe cardul asta ca va fi unica sursa de mile. Iti trebuie 30.000 mile dus-intors pentru Europa. El poate cotiza la marele sac cu mile, niciodata nu am zburat pe mile castigate dintr-o singura sursa, intotdeauna au contribuit mai multe 😉

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest