Blue Air News: mutare din Cuneo la Torino, prima cursa la Constanta, mancare gratuita

Blue Air.jpg

Zilele acestea, am fost plecat prin Asia Centrala unde internetul merge foarte inceeeeeet, asa ca nu am avut posibiltatea de a incarca articole noi. Articolele care le-ati citit au fost de fapt scrise, incarcate si programate inainte de a lua zborul de Taskent, asa ca acum incerc sa recuperez cu o serie de stiri. Si cei mai vrednici mi s-au parut cei de la Blue Air, Florentina bombardandu-ma cu tot soiul de comunicate de presa. Hai s-o iau incet, incet cu noutatile.

Rute noi

In primul rand, trebuie sa va anunt ca ceea ce era logic sa se intampla s-a intamplat. Blue Air isi centralizeaza operatiunile din zona Torino pe principalul aeroport torinez Caselle. Situatia pana acum era un pic ciudata – zborurile din Romania (Bacau si Bucuresti) operau pe aeroportul Cuneo aflat la sud de Torino spre coasta ligura, iar zborurile lui Blue Air din Italia (da, Blue Air, are baza operationala si la Torino, nu numai la Bacau si Bucuresti !) erau operate din Caselle, aeroport aflat la doar 110 km ! Evident, asta era o sursa de complexitate operationala care ducea la costuri marite. In fine, unificarea s-a produs, toate zborurile Blue Air din Torino vor fi operate din aeroportul Caselle, aflat foarte aproape de metropola nord-italiana. Astfel, cu incepere din 25 mai, zborurile de Torino Cuneo vor fi operate pe aeroportul Torino Caselle. Biletele deja cumparate sunt valabile pentru Caselle, iar daca achizitionati bilete acum, vor fi cumparate direct spre Caselle. Orarul de zbor ramane neschimbat. Din Caselle, Blue Air mai opereaza zboruri spre Bari, Catania si Ibiza. Daca spre Catania exista zboruri si din Romania, spre Bari si Ibiza, nu exista zboruri Blue Air directe (Wizz Air zboara la Bari). Sunt curios daca Blue va introduce posibilitatea transferurilor pentru pasageri care ar vrea sa zboare cu Blue spre Bari si Ibiza.

In alta ordine de idei, din 25 mai, nici o companie aeriana nu va mai opera zboruri intre Romania si Cuneo (Wizz Air s-au mutat si ei acum cateva saptamani pe Caselle), Acest lucru nu ii va bucura prea mult pe cei care locuiesc (sau calatoresc) pe coasta ligura – zona Genova – Ventimiglia carora Cuneo le era mai la indemana.

 

A doua stire, Blue Air a inaugurat zborurile Constanta – Bergamo, singurul zbor operat de Blue de pe aeroportul constantean (Wizz va urma in iunie cu zboruri spre Londra – Luton). Prima cursa a adus la Constanta o serie de agenti de turism din nordul Italiei pentru a vizita litoralul romanesc, cei de la Blue dorind sa sprijine efortul promotional (si asa redus) de promovare a destinatiilor turistice romanesti. In plus, in perioada mai – iunie cei care zboara pe ruta Constanta – Bergamo vor putea utiliza gratuit serviciul de fast track din aeroportul italian. Fast Track este un serviciu ce va permite sa ajungeti mult mai repede la avion. Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la intrarea Fast Track din aeroport, dupa ce ati incheiat formalitatile de check-in, sa scanati codul de bare de pe cartea de imbarcare si veti intra pe culoarul special Fast Track, cu acces rapid catre controlul de securitate. Sa mai adaug ca de la sfarsitul lui martie, Blue Air a introdus zborul Bucuresti – Florenta, fiind singura companie aeriana care zboara intre Romania si Florenta

 

Servicii suplimentare gratuite

Pe zborurile Bucuresti – Madrid si Barcelona (evident si retur), Blue Air va oferi mancare calda gratuita. Pasagerii vor putea alege intre pui si vita (celebra expresie „beef or chicken” pe care stewardezele din toata lumea il viseaza si noaptea). Nu stiu cat va dura oferta aceasta (banuiesc ca nu mai mult de cateva luni), dar e de bine. Mai ales ca zborurile spre Spania sunt destul de lungi, faci 3 ore, 3 ore si ceva din peninsula pana in Romania.

 

Si in fine, ultima stire, tinand cont ca Blue Air adauga cateva avioane flotilei (in vara aceasta, vor opera 15 avioane din 4 centre – Bucuresti, Bacau, Larnaca si Torino), asteptarile companiei au crescut, prognozand sa aibe 1,8 milioane pasageri, in urcare de la 1,5 milioane)

 

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

 • alexandra spune:

  Sa fie intr-un ceas bun cursa din Constanta si sa reziste, sa mai vina si alte rute in viitorul apropiat din Kogalniceanu !

 • Aelia spune:

  Buna, Cezar! Fara legatura cu stirile despre BlueAir, pe care le salut de altfel, tu cunosti agentia Expedia Hong Kong? Am vazut niste articole care promoveaza o oferta de 300 si un pic de euro pentru zboruri Lufthansa intre Bucuresti si Hong Kong.

  • Aelia spune:

   Pe site-ul Lufthansa sau pe alte motoare nu am gasit aceasta oferta.

  • Imperator spune:

   Fie e o oferta super-speciala a Expediei, fie e pur si simplu o eroare care daca o cumperi poate fi cancelata (sau nu). Daca zborul este Bucuresti – HK – Bucuresti, cel mai probabil e o eroare, daca este HK – Bucuresti – HK posibil sa fie o promotie 🙂

 • Imperator spune:

  Dar Expedia este una din marile agentii on-line ale lumii.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest