Tranzit gratis prin Lisabona – despre programul Bom Dia

08. Lisabona

Mai acum cateva saptamani, scriam despre programul celor de la Qatar Airways care ofera cazare, mancare si viza celor care tranziteaza aeroportul din Doha pentru mai mult de 8 ore. Sa stiti ca nu sunt singurii. Cealalta companie aeriana cu care am zburat si care ofera un serviciu similar este compania nationala portugheza TAP Portugal. Si cum zilele acestea am zburat cu TAP si am beneficiat de facilitate, m-am gandit sa va atrag atentia celor care zburati cu TAP Portugal asupra acestui program.

In primul rand – cui i se aplica Bom Dia (in portugheza, inseamna “Buna Ziua”): tuturor celor care au un zbor transcontinental, inclusiv zboruri spre Maroc. Adica, daca zburati spre SUA, Panama, Brazilia, Mozambic, Capul Verde sau spre oricare alta destinatie transcontinentala a TAP Portugal, indiferent daca e vorba de zborul dus sau de zborul intors. Programul Bom Dia se aplica si pentru zborurile spre si dinspre Azore (dar nu Madeira!).

Care sunt conditiile – sa nu ai zbor spre destinatia finala in aceeasi zi. Daca ajungi dis-de-dimineata si exista avion seara tarziu, programul Bom Dia nu se aplica, esti eligibil doar daca trebuie sa petreci o noapte in Lisabona. Trebuie sa detii un bilet TAP Portugal, indiferent daca zbori la clasa business sau economy si sa trimiti un mail la tap-ro@ceaviation.eu pentru sa-ti primesti rezervarea de hotel.

Ce primesti – o noapte gratuita la un hotel de 3 sau 4 stele, transfer de la si la aeroport, precum si mic dejun. Si, evident, ai avantajul de a vizita Lisabona, care este un oras care merita acest gest.

Eu am beneficiat de doua ori de acest program si cam astia sunt pasii care trebuie urmati: dupa ce cumparati biletul de avion, trebuie sa contactati biroul TAP din Romania pentru a cere Bom Dia. Din nou, atentie, se aplica doar daca primul zbor este dupa o noapte. De exemplu, daca ai un zbor la doua ore dupa ce aterizezi la Lisabona, dar tu optezi pentru zborul de a doua zi, nu mai esti eligibil.

Cand pleci din Bucuresti, fii sigur ca bagajul tau de cala nu pleaca la destinatia finala, ca s-ar putea sa ramai fara bagaj in Lisabona. Dupa ce aterizezi, treci de vama, apoi iti iei bagajul si iesi in holul central de la sosiri. De acolo, o iei la dreapta, si o iei in directia “Plecari”. Vei gasi acolo biroul de vanzari al TAP Portugal si le spui ca esti inscris pentru un Bom Dia. Iti vor cere buletinul, uneori si biletul, si vor telefona la hotelul in care ai fost distribuit. Spre deosebire de programul similar al Qatar Airways, in care afli in ce hotel iti vei pune capul pe perna de abia cand ajungi la biroul din aeroport, in cazul celor de la TAP vei afla numele hotelului inainte de a pleca spre Lisabona, asa ca poti sa-ti planifici ziua 🙂

Cum ziceam, eu am beneficiat de doua ori de Bom Dia. Prima oara, am fost distribuit la hotelul VIP Executive Arts, un hotel modern si care, dupa cum iti spune si numele, destul de artistic – picturi, sculpturi, chiar si la intrare in hotel (care, altfel, ar fi fost doar un bloc de sticla), am vazut o mare fresca. Pozitia este excelenta in caz ca ajungi noaptea si pleci a doua zi de dimineata – la doar 15 minute de mers cu masina de aeroport, la doi pasi de mallul Vasco da Gama, unul dintre marile malluri ale orasului, pe unde a fost organizat Expo 99, care a schimbat fata acestei zone a Lisabonei. Nu departe, se afla Oceanariul din Lisabona, unul dintre cele mai spectaculoase din lume. Daca aveti timp, va recomand sa-l vizitati. Daca aveti chef de o tura prin centrul orasului, statia de metrou este, de asemenea, la vreo zece minute de mers pe jos si, de acolo, poti merge in centru.

A doua oara, am prins la hotel Mundial, care are o pozitie excelenta – este fix in centrul orasului, la doi pasi de Praca Figueira, un hotel de 4 stele care are un bar sus, pe cladire, cu o panorama exceptionala – vezi toata Baixa, cartierul vechi al Lisabonei, cetatea crenelata de la Sao Jorge, dar si Bairo Alto. Este obligatoriu sa prinzi aici un apus de soare, care cred ca este cu adevarat genial (a plouat in spume in seara petrecuta acolo, asa ca n-am avut parte de un apus de soare pe acoperis :)). Ceea ce nu este genial este ca Internetul costa in camera, poti sa prinzi un wifi gratis la receptie, dar care este cu adevarat lent (intre timp, se pare ca introduc wifi gratuit in tot hotelul). Insa te afli fix in buricul Lisabonei.

A beneficiat careva dintre voi de Bom Dia? Cum vi s-a parut?

 

01. TAP Portugal  Bucuresti

Imbarcare la Bucuresti

02. Birou de vanzari TAP

Aici trebuie sa te prezinti. La vanzari bilete 🙂

03. Fresca

Intrarea artistica in hotelul VIP Executive Arts Lisabona

04. VIP Executive Arts Lisbon

Receptia e artistica 🙂

05. Camera

Camera – business hotel de 4 stele

06. Baia

Baia

07. Panorama Parcul Natiunilor

Iar daca te urcai sus, vedeai si turnul care aduce cu Burj-al-Arab si podul Vasco da Gama (care in 1999 era cel mai lung din Europa)

Categorii:
Tranzit in ...

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii