BREAKING. Ryanair anunta deschiderea celei de-a doua baze operationale in Romania – la Bucuresti dar nu introduc nici o ruta noua

Ryanair

Competitia se incinge in aviatia romaneasca si este un lucru excelent pentru calatorii din Romania. Iata ca, dupa ce a testat marea cu degetul, Ryanair a hotarat sa vina serios in Romania si astazi a anuntat deschiderea celui de-al doilea hub (sau baza operationala) din Romania, si anume la Bucuresti. Baza operationala va prelua o serie de zboruri deja operate de Ryanair in Romania, dar care pana acum erau operate de pe alte aeroporturi, dar va adauga si cateva zboruri noi. Baza Bucuresti va fi operationala incepând cu 30 octombrie 2016.

Astazi, la Bucuresti, a avut loc o mare conferinta de presa. Pentru cei care urmaresc ce se intampla in aviatia romaneasca, a fost un eveniment deosebit, pentru ca a venit tocmai Michael O’Leary, una dintre legendele aviatiei mondiale, creatorul Ryanair (este CEO al celei mai mari companii low-cost din Europa si pe locul 2 in lume), o personalitate megacontroversata, dar care nimeni nu neaga ca e si plina de succes. Ma rog, o sa va povestesc cu alta ocazie ce a fost la conferinta de presa, dar vreau sa va dau informatiile seci care sunt si cele mai importante.

 

Deci, de la 30 octombrie 2016, baza Bucuresti a Ryanair va fi operationala.Vor continua fix aceleasi rute ca pana acum – Dublin, Atena, Milano (Bergamo si Malpensa), Bologna, Roma, Dublin, Londra, Madrid.

Marea surpriza este ca nu apar rute noi.

Voi reveni cu amanuntele conferintei de presa.

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

 • Gabriel spune:

  Poti sa ne explici te rog de fapt ce inseamna faza cu „baza operationala”? Mie toata stirea nu-mi spune nimic, atata timp cat rutele raman fix aceleasi ca si pana acum. Doar exercitiu de marketing?

  • Imperator spune:

   Toate companiile aeriene din lume au o baza operationala, sau mai pe romaneste spus, un hub 😉 Adica este baza de unde le pleaca avioanele spre diverse destinatii, unde fac mentenanta, etc, etc.
   Taromul are o baza principala la Bucuresti si una mai mica la Iasi, Blue Air are baze la Bucuresti, Bacau, Torino si Larnaca, Wizz Air la Bucuresti, Timisoara, Tg. Mures, Craiova si Cluj. Ryanair pana acum opera zborurile spre Romania din bazele din strainatate – din Londra, Roma, Madrid, etc.
   Azi au anuntat baza in Romania la Bucuresti, adica vor avea 3 avioane stationate pe Otopeni cu echipaj romanesc care vor opera zboruri spre strainatate si Timisoara. In momentul in care ai o baza, exista premisa pentru o dezvoltare ulterioara.

 • WWT spune:

  Inseamna ca vor aloca aeronava(e) aici, ceea ce pe viitor da posibilitatea deschiderii de rute noi mult mai usor.
  De exemplu, zborul de Atena era operat pana acum Atena – Bucuresti – Atena, ceea ce inseamna ca aeronava se intorcea la Atena pentru alte zboruri de acolo.
  De acum va fi Bucuresti – Atena – Bucuresti, si ulterior va merge pe alte zboruri din Bucuresti.

 • Mihai spune:

  Pana la urma eu tot n-am inteles de ce a batut MoL atata cale lunga pana la Bucuresti. Dar sa nu fim totusi carcotasi: au alocat, in premiera pentru Bucuresti, trei aeronave. Daca o adaugam si pe cea „bazata” la Timisoara (tin eu bine minte?), avem patru aeronave RyanAir alocate Romaniei. E de bine. Daca merge bine treaba, poate vor lansa si rute noi. Si poate vor intra si pe alte aeroporturi.

  • Imperator spune:

   Ceea ce am mirosit este ca au existat 2 planuri – un plan A mai spectaculos daca ajungeau la o intelegere cu aeroportul si un plan B, asta anuntat. Cred ca inainte de a veni la Ramada la conferinta, au fost la aeroport si au negociat „stimulente”. Interesant este ca MoL nu a tunat si fulgerat ca O’Brien acum vreo cateva luni, a fost mult mai ponderat cand a vorbit despre aeroport.
   Da, acum sunt 4 aeronave anuntate, 3 in Bucuresti, 1 in Timisoara. Azi, ceva mai incolo public si un articol mai pe larg despre conferinta de presa 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii