Rutele noi Wizz Air din Bucuresti. O trecere in revista

WizzAir

Cum scriam mai acum cateva zile, aviatia romaneasca trece printr-o perioada de mare efervescenta. Numeroase companii anunta aproape saptamanal rute noi, destinatii care nu au mai avut vreodata legatura directa cu Romania, in fine, e o perioada foarte faina pentru cei care doresc sa descopere noi destinatii. Din pacate, nu prea apar zboruri directe din Romania spre departe, dar sa ne bucuram ca se multiplica zborurile si destinatiile europene. Vor veni si cele extraeuropene, nu imi fac griji. Asa ca m-am gandit sa fac un rezumat al noilor destinatii anuntate de Wizz Air din Bucuresti. Fiind destul de multe in total, m-am gandit sa “sparg” articolul in doua – Bucuresti si din afara Bucurestiului.

20 mai 2016, Lubeck / Hamburg. Wizz a fost primul care a anuntat curse spre nordul Germaniei, fiind urmat aproape imediat de competitie. De ani de zile ma miram de ce nu exista curse spre nordul Germaniei, atat timp cat numarul romanilor in Germania este in plina crestere, multi mutandu-se din sud, din Italia si Spania lovite de criza. Dar pe langa romanii care locuiesc acolo, si cei de aici ar trebui sa viziteze nordul Germaniei, unde poti gasi numeroase orase istorice hanseatice extrem de pitoresti. Wizz va zbura pe aeroportul secundar Lubeck, langa unul dintre cele mai frumoase orase ale Germaniei de Nord… merita vazut. Vor fi doua zboruri pe saptamana (luni si vineri), iar preturile incep de la 29 de euro (one way), gasiti destule bilete la tarifele astea prin mai si iunie. Vedeti aici.

 

22 mai 2016, Birmingham. Ca si in cazul Germaniei, romanii incep sa se mute in Marea Britanie (ma rog, atata timp cat e in Europa, daca iese, o sa se cam duca la vale). Asa ca nu e nicio surpriza ca destinatiile britanice se multiplica. Vor fi doua zboruri pe saptamana (miercurea si duminica), iar tarifele incep de la 59 de euro, gasiti destule prin mai si in cateva zile din iunie. Vedeti aici.

 

22 mai 2016, Lisabona. Poate stiti telenovela cu zborurile de Lisabona… Dupa ce, vreo trei ani, a fost monopol al companiei nationale portugheze TAP care a crescut-o frumos, acestia s-au retras brusc din cauza privatizarii si transformarii TAP intr-o putin importanta companie regionala. Evident, nu se putea o ruta atat de juicy, asa ca, Slava Domnului, Bucurestiul va continua sa fie legat direct de unul dintre cele mai frumoase orase ale Europei – Lisabona. Vor fi doua zboruri pe saptamana (miercurea si duminica), iar preturile incep de la 89 de euro. Atentie, tarifele de 89 de euro nu mai sunt prea multe, am vazut doar intr-o zi in iunie. Pentru o privire de ansamblu a tarifelor, uitati-va aici.

 

22 iulie 2016, Cluj-Napoca. De ani de zile, multi au plans dupa low costuri pe rute interne si, iata, minunea s-a intamplat. Wizz-ul va zbura intre Bucuresti si Cluj, iar zborul initial va fi inainte de UNTOLD. Nu stiu daca mai sunt locuri de pus capul pe vreo perna in Cluj, dar poate mai gasiti bilete de avion. Vor fi sase zboruri pe saptamana (zilnic, seara, exceptand sambata) si preturile incep de la 24 de euro (one-way) Pentru a vedea cat costa in fiecare zi, uitati-va aici.

 

19 septembrie 2016, Budapesta. In sfarsit, una dintre putinele rute-monopol externe ale Tarom este… demonopolizata. In fine, vor fi zboruri low cost intre Bucuresti si capitala maghiara… stiti voi… Bucharest, not Budapest. Si asta ma bucura pentru ca Budapesta este un oras superb, un oras in care mananci bine, bei si mai bine si vezi niste locuri absolut fabuloase. Si, in plus, din Budapesta, Wizz-ul are zboruri spre destinatii foarte faine care nu cred ca o sa le vedem prea curand operate din Bucuresti – adica, spre Reykjavik, Islanda, spre incredibila Georgie (la Kutaisi) sau Baku, ca sa citez doar cateva. Preturile incep de la modica suma de 29 de euro si puteti gasi cateva bilete chiar si in septembrie si octombrie, la banii astia. Uitati-va aici.

 

Astea sunt zborurile deja anuntate, dar umbla zvonuri ca Wizz va lansa inca alte cateva rute din Bucuresti. Voi incotro ati vrea sa zboare?

 

LATER EDIT

Datorita falimentului aeroportului Lubeck / Hamburg si a inchiderii acestuia, zborurile spre aceasta destinatie au fost anulate. Probabil, la un moment dat, vor fi anuntate zboruri spre aeroportul Hamburg, dar pana una, alta, zborurile au fost anulate si raman anulate.

Wizz-logo

Comentarii

  • WWT spune:

    Se pare ca nu au avut cerere pe zborul de Hamburg (Lubeck) asa ca l-au scos chiar inainte de a opera vreun zbor. Azi mi-au anulat zborul din iunie si nu se mai pot face rezervari….

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii