BREAKING NEWS: Thailanda introduce e-visa pentru romani din 14 februarie 2019

Templu Bangkok

Wow, asta da stire. Citisem demult ca thailandezii coceau un sistem de e-visa, dar se misca al naibii de greu. Pare straniu, dar in acest domeniu, thailandezii erau mult in urma unor state mai saracute din zona ca Myanmar si Cambogia care au introdus sistemul modern de e-visa cu ani si ani in urma. Ei bine, multumita lui Ioan (inca odata, multumiri) am descoperit ca acum vreo 3 zile, guvernul thailandez a anuntat introducerea sistemului de e-visa cu incepere din 14 februarie pentru 21 tari inclusiv Romania !

Thailanda si-a luat partener compania VFS Global care de ani de zile ofera servicii de outsourcing pentru diverse tari din lume in emiterea de vize. De exemplu in Romania, VFS Global emite viza de Rusia si de Canada (in ultimul timp pentru Canada doar pentru cetatenii straini care au nevoie de viza canadiana si se afla in Romania).

Ce inseamna asta ? Asta inseamna ca acele cozi interminabile care apar la visa-on-arrival pe aeroporturile din Thailanda (mai ales pe aeroportul din Bangkok daca inaintea avionului tau au aterizat 3 avioane din China si 2 din India) se vor scurta considerabil. Asta inseamna ca poti plati on-line si nu vei fi obligat sa schimbi dolari sau euro in baht (viza se platea in baht) la cea mai proasta rata de schimb de pe teritoriul Thailandei. Asta inseamna ca nu trebuie sa te stressezi ca iti trebuie nu stiu ce voucher de cazare, bilet de avion la tine, printat frumos pe hartie. Si asta inseamna ca tot procesul de obtinere a visa-on-arrival va fi mai scurt sau elegant.

Din cate stiu, acest sistem va fi valabil doar pentru visa-on-arrival care pentru Romania sunt de 15 zile, dar e posibil ca sa devina folosit si pentru emiterea vizelor de 30 zile care pana acum erau emise doar prin prezenta personala la Ambasada Thailandei. Aceasta ar fi o veste minunata si multi ati scapa de tovarasa de la ambasada, cunoscuta prin faptul ca este principalul inamic al turismului thailandez din sud-estul Europei.

ATENTIE: trebuie sa aplicati pentru e-visa on arrival intre 30 zile si 24 ore inainte de sosirea in Thailanda, deci nu cu luni inainte. Autoritatile sustin ca aprobarea de viza vine in 24 – 72 ore (da, e o contradictie cu informatia de mai sus), asa ca parerea mea este ca cel mai bine sa aplicati cam cu 1 – 2 saptamani inainte de a pleca spre Thailanda sa fiti siguri. Mai ales, acum, la inceput cand probabil sistemul nu va merge „ca uns”.

ATENTIE: Pentru inceput, vei putea folosi serviciile de e-VOA doar daca intri in Thailanda prin aeroporturile Bangkok Suvarnabhumi (BKK), Bangkok Don Muang (DMK), Phuket (HKT) si Chiang Mai (CMX) care sunt si cele mai importante si aglomerate. Daca intri prin alte puncte de frontiera, procesul de obtinerea VOA a ramas acelasi. Ulterior, vor fi introduse mai multe puncte de trecere frontiera, verifica !

De asemenea, in continuare VOA ramane gratuita pana pe 30 aprilie 2019. Sa vedem mai incolo ce se va intampla cu pretul VOA.

Mai multe informatii puteti obtine din articolul Bangkok Post.

Deja au aparut numeroase site-uri pe net ale agentiilor de turism thailandeze care ofera intermedierea visa-on-arrival. Site-ul oficial pe care trebuie sa aplicati este ——> eVOA Thailanda

In acest moment, site-ul nu este operational, dar anunta ca va fi operational de pe 14 februarie (frumos cadou de Valentine’s Day), deci il puteti folosi doar cei care calatoresc in Thailanda doar dupa sa zicem 20 februarie.

E visa on arrival Thailanda

Categorii:
Thailanda · Vize

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii