DE AZI: Indonezia introduce si Romania pe lista tarilor eligibile pentru Visa-on-arrival in Bali

Templu Bali

Incepand de azi, Indonezia a introdus si Romania pe lista tarilor eligibile ale caror cetateni pot sa obtina visa-on-arrival pentru a vizita Bali sau alte parti din Indonezia. Sistemul a fost introdus la inceput de martie pentru circa 20 de tari, iar lista acestora a tot crescut in ultimele 2 luni – incepand de azi, Romania se afla pe lista eligibila alaturi de alte 59 tari ale lumii. Pana acum, cetatenii romani puteau intra doar pe baza unei vize de business care costa 2 – 300 dolari.

Care sunt conditiile de intrare ?

Visa-on-arrival se poate obtine pe aeroportul Bali si este valabila timp de 30 zile. Se poate prelungi pentru inca 30 zile, deci maximum, poti sta 60 zile. Pretul vizei este de 500,000 rupee indoneziene (33 euro)

Care sunt conditiile de intrare COVID ?

 • Calatorii trebuie sa fie complet vaccinati. Aceasta inseamna si doza booster (doza 3, respectiv doza 2 pentru J&J)
 • Sunt acceptate toate vaccinurile acceptate in UE plus alte cateva (chinezesti, indiene, rusesti, parca si cele cubaneze, dar nu bag mana in foc)
 • Test PCR negativ facut cu 48 ore inainte de imbarcarea spre Bali. Certificatul trebuie sa fie in limba engleza si sa contina un cod QR.
 • Daca te-ai insanatosit de COVID in ultimele 30 zile, nu e nevoie sa fi vaccinat sau faci test PCR inainte de a ajunge in Bali, dar trebuie sa arati scrisoarea de iesire din spital si sa faci un test PCR la sosirea in Bali pe aeroport.
 • Calatorii care au o temperatura de peste 37,5 grade pe aeroportul Bali sau prezinta alte simptome specifice, trebuie sa faca un test PCR pe aeroport.
 • Sa descarce pe telefon aplicatia „Penduli Lindungi” pentru a putea calatori intre insule sau sa intre in anumite spatii publice (in caz ca se cere)
 • Asigurare medicala care sa acopere 25,000 dolari cheltuieli medicale. Eurolife FFH are asigurari cu acoperire de 30,000, respectiv 50.000 euro. Poti sa obtii o reducere de 10% daca introduci codul IMPERATOR10 atunci cand o achizitionezi on-line. Asigurarea poate fi cumparata de aici: https://www.eurolife-asigurari.ro/asigurare-calatorie 
 • Sa dovedeasca care are 1500 dolari sau echivalent (inclusiv prin extrase de cont din ultimele 3 luni). Asta se cerea oficial si inainte de COVID, dar nu am auzit pe nimeni sa fi fost intrebat vreodata.
 • Dovada rezervarii si platii cazarii (nici de asta nu am auzit sa fi fost ceruta inainte, posibil acuma pentru ca in caz de probleme sa stie unde te carantinezi).

Surse info: Bali Business Consulting si Ambasada UK la Jakarta

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Elefantul African spune:

  Salut,

  O sa aterizez pe aeroportul din Jakarta, cum sa fac cu viza?
  ce sfat imi dai ?
  Cat sa stau in Jakarta ? Dupa, ma gandesc sa ma duc in Yogyakarta , pentru vreo 3-4 zile, si dupa cateva zile in Komodo si cateva zile in Bali \ Gili. Vreun sfat cum sa impart cele 15 zile in Indonezia ?

  • Imperator spune:

   Indonezia are Visa-on-arrival si visa-on-line. Nu stiu daca dureaza mai repede daca ai luat-o in prealabil, nu am mai fost pe aeroportul din Jakarta de mult timp, dar ma astept sa nu fie diferente majore. As zice sa rezervi o zi la Jakarta si pt Yogyakarta, ti-ar trebui cam 1 zi pentru orasul propriu zis, 1 zi pentru Borobudur si 1 zi pt Prambanam. Ia in considerare si drumurile. De acolo poti sa mergi in Bali si acolo poti gasi numeroase tururi spre Komodo. Probabil 1 zi Jakarta, 3 zile Yogy, 3 zile Komodo, restul Bali si transport.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest