Oferta Europa Travel: 548 de euro pentru circuit Israel si Palestina. Avion, taxe, cazare, mic dejun si cina, transferuri, transport peste tot

Capitala Israel

In ianuarie, dadeam drumul la o noua serie de articole – „Oferta Europa Travel”. Ideea era ca ii rugam pe cei de la Europa Travel, singura agentie de turism low-cost din Romania, sa imi spuna lunar care este cea mai buna oferta a lor. Deci o oferta care sa bata orice alta oferta de pe piata in ceea ce priveste pretul si pe care ei o recomanda din toata inima. Se pare ca a fost un articol care i-a interesat pe multi – a fost cel de-al cincilea cel mai citit articol al lunii ianuarie 2018! Asa ca am hotarat sa continui. Si cei de la Europa Travel mi-au recomandat, de data asta, circuitele de Israel ca avand pretul cel mai bun de pe piata. 548 de euro pentru un pachet complet – avion, taxe aeroportuare, bagaje de cala, cazare, mic dejun si cina, transport peste tot… practic, totul, mai putin cateva intrari sau excursii optionale.

Toate amanuntele despre oferta le gasiti aici ———-> Circuit Israel.

Ce vreau sa mentionez este ca sunt nu mai putin de 11 plecari anul acesta si ca exista reduceri si pentru copii sub 12 ani.

 

Principalele locuri vizitate

Ierusalim – esti sau nu credincios, este imposibil sa nu fii surprins placut de orasul sfant al celor trei mari religii monoteiste. Cand intri in orasul vechi, vei descoperi istoria la fiecare pas. Fie ca urmezi Drumul Crucii, fie ca urci la Moscheea Al-Aqsa sau te duci la Zidul Plangerii, vei descoperi urmele unei istorii fabuloase si locurile sacre ale acestor religii. Biserica Sfantului Mormant este absolut incredibila, unde la fiecare pas gasesti un colt dedicat fiecarei denominari crestine, fiecare cu povestea sa. Poti petrece zile intregi in vechiul Ierusalim si sa nu te plictisesti. Sau pur si simplu sa o iei asa, pe ulitele vechii cetati, descoperind ceva fain la fiecare colt.

 

Haifa – oras-port la Marea Mediterana – este faimos pentru Gradinile Baha’i, una dintre religiile aparute candva in secolul al XIX-lea si care si-a gasit refugiu aici, in fostul Imperiu Otoman. Aici se afla Mausoleul lui Bab, fondatorul credintei baha’i, persan de fel, acuzat de apostazie si executat. Mausoleul a fost construit in special in timpul mandatului britanic, dar gradinile, absolut fabuloase, au fost construite la sfarsitul secolului XX. Este, probabil, una dintre cele mai spectaculoase gradini din lume.

 

Yaffa – un alt port stravechi la Mediterana – este considerat drept una dintre cele mai vechi asezari locuite permanent din lume. Mentionata in inscriptii faraonice, in legende grecesti si evreiesti, in scripturi crestine, Yaffa a suferit un proces de purificare etnica la mijlocul secolului XX. Astazi, arhitectura sa tipic araba a fost restaurata si a devenit un refugiu pentru artisti – vei descoperi multe galerii de arta pe ulitele vechii medine. In plus, de aici poti admira panorama Tel Avivului, capitala Israelului, a blocurilor sale aliniate de-a lungul marii.

 

Se vor vizita multe alte localitati cu profunde semnificatii biblice – Betleem, Nazaret sau Ierihon, dar tinand cont ca nu am ajuns acolo, nu va pot povesti ceva din proprie experienta – poate imi spuneti voi dupa ce va intoarceti.

 

Dar, indiscutabil, am mult mai multe povesti, informatii, ponturi si sfaturi de calatorie, pe care le puteti gasi pe blog.

Aici, gasiti capitolul despre Israel, si aici, despre Palestina.

Biserica Nativitatii Ierusalim

Intrarea in Biserica Sf. Mormant

Drumul Crucii

Pe Drumul Crucii

Dome Of The Rock Palestine

Domul Stancii si Moscheea Al-Aqsa, al treilea cel mai sfant loc al Islamului

Yaffa

Medina din Yaffa

Biserica Din Yaffa

Biserica Sf. Petru din Yaffa – fix aici se afla orasul pe vremea faraonilor si Epoca biblica

Comentarii

  • antonioro spune:

    Capitala Israelului este Ierusalim,nu Tel Aviv,cum spui tu…(chiar daca nu esti fan Trump,acolo e guvernul Israelului si Presedintzia…)

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii