Oferta Europa Travel: 979 de euro pentru croaziera pe Nil si sejur la Hurghada – 11 zile cu bilete avion, tren, croaziera, cazare, tururi si bilete de intrare incluse

Giza Cairo Egipt

Luna aceasta, cea mai buna oferta de pe piata lansata de Europa Travel este pentru un circuit, e drept, „clasic”, dar care va ramane in mintea si in inima oricarui calator, pentru mult, mult timp. Desi am fost prin Egipt, tot pe aceste meleaguri, hat, in anul 2000, cred ca pot povesti, aproape zi de zi, ce am facut, ce am simtit si, mai ales, cum am ramas cu gura cascata in fata minunilor construite de faraoni si de poporul lor, acum mii si mii de ani. Oriunde te-ai duce in lume si ai vizita locuri de-a dreptul fantastice, cum ar fi Machu Picchu, Angkor Wat sau Piata Imamului din Esfahan, trebuie sa te gandesti ca varsta acestor monumente cu adevarat memorabile e doar o frantura din varsta marilor Piramide de la Giza sau a marilor temple din Egiptul de Mijloc. Trebuie sa te gandesti doar ca Piramidele au peste 4500 de ani, iar templul lui Hatshepsut de langa Luxor este mai tinerel – are „doar” 3500 de ani… Si cand te vei minuna de monumentalitatea lor sau de statuile si de picturile murale (mai ales din mormintele din Valea Regilor, dar chiar si din anumite temple in aer liber), trebuie permanent sa ai in minte si corespunderea temporala. Ai in fata cladiri construite sau pictate acum 3000, 3500, 4500 de ani. Pe vremea cand, cam peste tot pe fata Pamantului, se construiau maximum niste colibe…

 

Dar sa revin la oferta celor de la Europa Travel care, conform informatiilor primite de la ei, este cea mai buna ca pret de pe piata pentru cei care vor sa viziteze monumentele Egiptului Antic, dar si sa faca un pic de baie in Marea Rosie. Ce contine oferta Europa Travel ?

 

In primul rand, veti zbura la Cairo, urbea-mama al Egiptului, metropola cu aproape 10 milioane de locuitori. Incercati sa prindeti un loc la geam pentru ca, de multe ori, la aterizare, avioanele survoleaza centrul orasului si chiar platoul Giza, cel cu piramidele.

In Cairo, veti vizita faimosul Muzeu de Egiptologie, acolo unde se afla cele mai importante artefacte ale perioadei faraonice – de la masca lui Tutankhamon la statui multimilenare. Pentru o experienta mai sinistra, puteti vizita, pentru cateva lire egiptene in plus, si sala in care veti vedea corpurile mumificate ale celor mai importanti faraoni – fara haine, fara podoabe, fara aur.

Evident, in program, aveti si o zi dedicata celebrului platou Giza, in care se afla singurele minuni ale lumii antice care inca sunt in picioare – Piramidele lui Keops, Kefren si Mykerinos (se poate intra doar intr-una, in fiecare an, prin rotatie este deschisa cate una). Eu am intrat in toate (evident, in ani diferiti, si pot sa va spun ca pentru un profan sunt fix identice).

Exista si o excursie optionala spre Alexandria, excursie de o zi, dar, cum ziceam, este optionala, daca vreti sa aprofundati Cairo, sunteti liber sa o faceti.

 

Va veti urca apoi in tren, celebrul tren care strabate Egiptul de la Cairo la Aswan, pe malul Nilului. Sunt cabine de buna calitate, cu care orice companie de trenuri europene s-ar lauda – cabine de doua persoane. Aswanul este la capatul liniei ferate, dar si la capatul celebrului lac Nasser, construit pentru proiectul hidroenergetic care l-a impins pe liderul egiptean Nasser din mainile americanilor in cele mai ofertante, ale sovieticilor, dar de aici veti porni in croaziera pe apele line ale Nilului, de-a lungul caruia veti descoperi niste temple uimitoare – Kom Ombo, Edfu si Esna.

Capatul croazierei de doua zile si ceva este la Luxor, in apropierea caruia se afla celebra Vale a Regilor – unde se afla fantasticele morminte ale faraonilor, dar si templul lui Hatshepsut sau statui colosale. Valea Regilor poate fi vazuta printr-o excursie facultativa sau, alternativ, puteti ramane in Luxor, unde se afla (fix in buricul orasului) unul dintre cele mai spectaculoase temple ale Egiptului Antic.

 

Va urma transferul peste desert, in statiunea de litoral Hurghada, pentru doua zile de soare si mare.

 

Europa Travel are programate patru plecari – in martie, in octombrie si in noiembrie, exact cand este vremea cea mai buna pentru vizitat, dar si pentru plaja – nu sunt temperaturi excesive, in jur de 30 de grade, iar Marea Rosie va fi calda si buna.

Cum ziceam, pretul este de 979 de euro pentru 11 zile – transport aerian (cu tot cu taxe), trenul de noapte in cabina de doua persoane de-a lungul Nilului, croaziera, cazare, intrare la monumentele mentionate in program, anumite mese (all inclusive la Hurghada).

ATENTIE – pentru inscrierile pana la 5 martie, puteti beneficia de trei excursii optionale in valoare de 160 de euro – eu v-as recomanda sa alegeti Muzeul Egiptean (25 de euro) si Valea Regilor (50 de euro), dar aveti si alte optiuni, pe care le gasiti in program.

Pentru mai multe informatii si inspiratie, cititi mai multe despre Egipt.

 

Toate amanuntele le gasiti aici ––––> Circuit Egipt

Imagini Egipt

Piramide Egipt

Platoul Giza si Piramidele de 4500 de ani !

Sfinx Egipt

Strajuite tot de milenii, de Sfinx

Muzeul Egiptean Cairo

Comorile Egiptului Antic se gasesc in Muzeul Egiptean

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest