Wizz Air aduce o a 7-a aeronava la Cluj-Napoca si introduce rute spre Viena si Lyon

. Wizz Bucuresti Varsovia

Wizz continua sa isi creasca in continuarea capacitatea alocata pietei din Romania. Este cea de-a saptea aeronava alocata bazei de la Cluj-Napoca care continua sa creasca, creasca, creasca. Anul trecut, Wizz Air a transportat dinspre si spre Cluj nu mai putin de 1,8 milioane de pasageri, iar anul acesta, odata cu alocarea celei de-a saptea aeronave, va deservi 36 de destinatii din 18 tari ale Europei si Orientului Apropiat (exista curse directe Cluj – Tel Aviv si Dubai).

Noua aeronava Airbus 320 (este aeronava „mai mica” a Wizz-ului care poate transporta 180 pasageri) va sosi in noiembrie 2018 si va duce la urmatoarele schimbari in program.

 

Rute noi:

Lyon (Franta) – de 2 ori pe saptamana (martea si sambata), primul zbor: 20 noiembrie 2018

Viena (Austria) – Viena este cea mai noua baza operationala a Wizz, aparuta datorita oportunitatilor create de falimentul Air Berlin si situatia incerta a companiei sale low-cost Fly Niki. Zborurile spre Viena vor fi operate de baza vieneza a Wizz Air, cel putin la inceput, asa ca primul zbor spre Cluj va incepe pe 30 mai 2018 cu doua frecvente pe saptamana (miercurea si duminica). Se va trece la trei frecvente pe 28 octombrie (martea, joia si sambata), iar de pe 20 noiembrie cand va incepe sa opereze noua aeronava din Cluj se va trece la patru frecvente (luni, miercuri, vineri, duminica).

De subliniat ca Wizz Air a ales ca Clujul sa se afle pe lista primelor destinatii deservite de noua lor baza din Viena in detrimentul Bucurestiului, cel mai probabil datorita faptului ca pe ruta Bucuresti – Viena este o supra-capacitate de ani buni (si nici Austrian, nici Tarom nu vor sa renunte la numarul de frecvente). Wizz a mai operat recent ruta Cluj – Bratislava (care e de fapt un aeroport secundar al Vienei), dar a renuntat la cursa odata ce a decis deservirea Clujului direct din Viena.

 

Rute deja operate care vor avea parte de mai multe frecvente

De la sfarsitul lui noiembrie:

Doncaster de la 2 la 3 zboruri saptamanale

Dortmund de la 4 la 5 zboruri saptamanale

Madrid de la 4 la 6 zboruri saptamanale

Roma Fiumicino de la 4 la 7 zboruri saptamanale

Bucuresti de la 10 la 13 zboruri saptamanale

Paris Beauvais de la 6 la 9 zboruri saptamanale

Londra Luton de la 19 la 21 zboruri saptamanale

 

Biletele se pot achizitiona deja de pe site-ul Wizz Air.

 

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

 • Alin spune:

  Așa, f bine respect wizzair…. Dar întrebarea mea mare e: Când se va redeschide sigur Aeroportul Targu Mureș? Va ca tot se amâna…. Dar de Aeroportul din Brașov nu ai aflat nimic din culise? Ca am văzut ca ai fost prin Brașov recent…

  • Imperator spune:

   Nimic nu e sigur cu aeroportul din Tg. Mures. Oficial, ultima data ar fi candva prin iunie, dar nu se stie niciodata. Relativ la aeroportul din Brasov, la fel. Ca si acum 10 ani, am auzit ca „la anul e gata”. Nu-l vad terminat inainte de deceniul urmator, din pacate.

   • Alin spune:

    Dar ordonatorii de credite nu sunt conștienți de potențialul enorm pe care il irosesc aceste zone in lipsa unor aeroporturi regionale? Sau ei au interesul sa se lungească cât mai mult timp și sa stoarcă cât mai mulți bani din bugetul statului și din bugetele locale și județene? Sau birocrația e de vina? Care e adevarul adevarat?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest