NU RATATI SA VIZITATI IORDANIA: Avion dus-intors la 78 euro (Amman) sau 33 euro (Ovda)

18. Tezaurul Din Petra

Hai sa va dau un pont de cand urmaresc cu mai mare atentie piata asta a companiilor aeriene. In unele cazuri, nu in toate, dimpotriva, sunt mai putine decat credem cu totii, atunci cand sunt lansate rute noi, preturile sunt ridicol de mici. Imi trec prin minte Krabi sau Chiang Mai (lansate in ultimii 1-2 ani de Qatar Airways), Kutaisi (care a dansat doar o vara, sper sa revina la primavara), Tenerife (la primele zboruri am vazut si tarife de 40 euro dus-intors) sau alte cateva. Daca vedeti asa ceva, nu amanati sa profitati de preturile astea, amanati alte planuri ! Daca preturile raman prea mici o perioada de timp, atunci cert se va renunta la ele nefiind profitabile, iar daca raman active, companiile aeriene vor creste pretul pentru ca nu poti sa mergi non-stop pe pierdere cu preturi de 300 euro de la Bucuresti la Chiang Mai si retur. De aceea, parerea mea este ca daca nu ati fost in Iordania, ei bine toamna si primavara asta ESTE MOMENTUL SA MERGETI IN IORDANIA !

Pana mai acum vreun an, singura posibiltate de a merge in Iordania era cu Taromul. Care evident ca avea preturi mari, avand monopol de ruta. Mai apareau din cand in cand promotii, dar destul de rar. Intre timp, au avut loc niste schimbari, iar conectivitatea cu Iordania a crescut.

In primul rand, Wizz Air a lansat zboruri spre Eilat / Ovda anul trecut. Nu am fost niciodata la Eilat, dar niste calatori care au ajuns acolo mi-au spus ca e un loc extrem de plicticos. In schimb, are un mega-avantaj – este foarte aproape de orasul Aqaba din Iordania, iar de acolo, cele doua mega-atractii ale Iordaniei, Petra si Wadi Rum sunt foarte aproape. In plus, zborul de Ovda este subventionat de Ministerul Turismului Israelian si de Asociatia Hotelierilor din Eilat, asa ca Wizz isi permite preturi uneori ridicol de mici.

In al doilea rand, asta-primavara Ryanair a batut palma cu Ministerul Turismului Iordanian (sunt convins ca pe destul de multi bani), asa ca Ryanair a inceput sa opereze la Amman, conectand capitala Iordaniei de mai multe orase europene. Ei bine, Bucurestiul se afla intre ele, asa ca de la sfaristul lui octombrie, vor incepe zborurile Ryanair intre capitalele Romania si Iordaniei.

Ce preturi am vazut chiar azi ? 33 euro dus-intors pana la Ovda / Eilat si 78 euro pana la Amman (fara bagaj de cala si restul). Sunt infime ! Pana la Amman, zbori 3 ore si nu sunt 5 companii aeriene care opereaza acolo ca in cazul Londrei. Parerea mea este ca daca n-ati vazut Iordania, amanati-va alte planuri si duceti-va sa vedeti Petra si Jerash, sa plutiti pe Marea Moarta si sa calariti camile in Wadi Rum.

Cum ajungeti de la aeroportul Ovda pana la Aqaba si mai departe spre Petra ? Aruncati o privire aici pentru toate amanuntele. Si bucurati-va de Iordania 🙂 La anul, poate nu veti mai gasi bilete de avion la sub 100 euro. Go, go, go Jordan !

Ryanair Amman

Wizz Eilat

 

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Destinatii