BRAVO. Dupa Carol I, Blue Air colanteaza si figura Intregitorului Rege Ferdinand pe coada unui avion

Inaugurare Blue Air Ferdinand

Acum multi, multi ani, mai precis prin 1996 cand Austria sarbatorea 1000 de ani (primul document care mentiona numele „Ostarrichi” provine din anul 996), cei de la Austrian Airlines au pictat un avion cu cele mai mari personalitati din istoria tarii – evident, pe coada avionului se afla nemuritorul Mozart). Ceva mai recent, cei de la compania aeriana low-cost Norwegian au pe coada fiecarui avion imaginea cate unei personalitati – mai intai din tarile nordice, dar si din alte tari unde Norwegian opereaza precum Spania, Argentina, Anglia, Scotia, etc) – de la scriitorul danez Karen Blixen la patinatoarea norvegiana Sonja Henje, de la exploratorul norvegian Fridtjof Nansen la actrita suedeza Greta Garbo). Desi nu am zburat niciodata cu Norwegian, i-am vazut prin numeroase aeroporturi europene si sincer sa fiu, de fiecare data am cautat pe wikipedia povestea celui (sau celei) pictate pe avion. Si inca de anul trecut, am sustinut ca de Centenar, ar trebui sa facem si noi ceva similar – sa onoram eroii Romaniei. Si m-am bucurat ca acum cateva luni cei de la Blue Air au decis sa colanteze figura Regelui Carol I, creatorul Romaniei moderne pe coada unui avion. Si m-am bucurat cand ieri am fost invitat la Otopeni pentru a fi martor la inaugurarea celui de-al doilea erou al istoriei Romaniei a carui imagine va fi purtat de Blue Air peste toata Europa (si Israel) – Regele Ferdinand cel Loial, intregitorul Romaniei Mari.

Cred ca este un lucru deosebit facut de cei de la Blue Air – cum ziceam, cel putin eu verific de fiecare data cand vad cate o personalitate pe coada unui Norwegian. Sunt convins ca vor fi straini care pe aeroporturile Europei vor verifica pe wikipedia cine au fost Carol I sau Ferdinand I si vor afla cate ceva din istoria zbuciumata, dar prea putin cunoscuta in Vestul Europei a Romaniei.

La evenimentul de ieri, pe langa conducerea Blue Air (reprezentata de noul director general Marius Puiu si directorul comercial Tudor Constantinescu) au participat si Principesa Margareta a Romaniei, Custodele Coroanei si Principele Radu, sotul ei. Cei patru au taiat panglica din fata avionului dedicat strabunicului Margaretei, Ferdinand I, iar apoi a fost o scurta conferinta de presa in aeroport.

Principalele informatii au fost

  • Blue Air continua sa fie cea mai mare companie romaneasca. Daca in anii 2015 – 2017, a avut loc o expansiune spectaculoasa (daca va aduceti aminte, aproape in fiecare saptamana, aparea o cursa noua), anul 2018 a fost un an al consolidarii – nici o companie nu poate lansa rute dupa rute… acestea trebuie crescute, dezvoltate si asta s-a intamplat in 2018. Chiar si in conditiile in care nu au fost prea multe rute noi, numarul de pasageri a crescut de la 5,1 milioane in 2017 la estimativ 5,3 milioane cat vor fi pana la sfarsitul anului 2018. Am intrebat care va fi motto-ul lui 2019. Raspunsul lui Tudor a fost scurt „Parteneriate” – Blue Air va continua sa se extinda dezvoltand parteneriate cu alte companii aeriene (exista deja cu Alitalia, s-a anuntat recent cu Cyprus Airways, vor urma si altele).
  • Cand vine Boeing 737-MAX ? Raspunsul a fost scurt – sfarsit de iunie si inceput de iulie. In plus, Tudor a spus ca a fost stabilit design-ul interior si va fi cel mai frumos pentru un MAX din Europa. Asa ca sa-l asteptam sa vina :). Cel mai probabil vor veni 2 MAX-uri in 2019, dar primul va veni la inceputul verii.
  • Care sunt planurile cu Air Moldova. Este un plan de dezvoltare spre Est a Blue Air. Blue Air va zbura spre Vest, iar Air Moldova va acoperi zona estica. Acum nu stiu care va fi hub-ul principal, Bucuresti sau Chisinau si cum va functiona, inca se analizeaza daca legatura intre cele doua capitale romanesti va fi asigurata de Air Moldova sau Blue Air, asa ca asteptam noutati… in mod cert, cred ca la anul, Blue Air va anunta mai multe zboruri din Bucuresti spre Est via Chisinau… actualmente, Air Moldova zboara spre Moscova, St. Petersburg, Krasnodar si Ecaterinenburg in Rusia si Kiev in Ucraina, dar sa mai vedem.

Sa fie un An Bun !

Imagini Blue Air – Ferdinand

Principesa Margareta Blue Air

Echipa de conducere Blue Air a intampinat familia regala

Ferdinand Si Margareta

Principesa Margareta si strabunicul ei pe coada avionului Blue Air

Blue Air Ferdinand

Si iata si coada avionului Blue Air

Blue Air

Imaginea Regelui Ferdinand este colantata pe coada unui avion Boeing 737 – 800 Next Generation

Blue Air Regele Ferdinand

 

Inaugurare Blue Air Ferdinand

Taierea panglicii: Tudor Constantinescu (director comercial si actionar Blue Air), Principesa Margareta, Principele Radu, Marius Puiu (director general si actionar Blue Air)

Familia Regala Si Blue Air

 

Tudor Constantinescu Blue Air

 

Avion Blue Air

Acesta este avionul Ferdinand

Echipa Blue Air

O parte din echipa Blue Air care a lucrat la proiect

. Tudor Constantinescu Si Marius Puiu

Conferinta de presa post-eveniment

Conferinta De Presa Blue Air

Categorii:
Evenimente

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii

Pin It on Pinterest