PRELUNGIRE: Viza thailandeza va fi gratuita pana pe 30 aprilie 2019

Templul Alb Chiang Rai Thailanda De Nord

Acum cateva luni, va anuntam ca pentru a incuraja turismul, Thailanda a decis sa renunte sa mai ceara bani pe visa-on-arrival oferita cetatenilor unui numar de natiuni inclusiv Romania, India si China. Pretul unei visa-on-arrival de 15 zile era mult prea mare – 2000 baht (54 euro) pentru doar 15 zile si asta se vedea in scaderea numarului de turisti (nu e vorba de romani, noi suntem putini, e vorba de indieni si chinezi pentru care se aplica aceleasi reguli ca si pentru noi). Asa ca de prin decembrie, Thailanda a decis sa renunte la a mai cere bani pe visa-on-arrival, dar exceptia urma sa fie valabila doar pana pe 13 ianuarie. Acum cateva zile, un oficial al guvernului de la Bangkok a anuntat ca guvernul a decis sa prelungeasca perioada de gratuite a visa-on-arrival pana pe 30 aprilie pentru a acoperi tot sezonul de varf de turism.

Pentru mai multe informatii, aruncati un ochi aici.

Si nu uitati, ca cei de la Qatar au bilete la 430 euro spre Phuket 😉 Chiar si in lunile urmatoare, cu viza gratis 🙂

Categorii:
Thailanda · Vize

Comentarii

 • Mishu spune:

  Salut. Multumim ptr informatie!
  Daca stau 2 zile in Thailanda si apoi plec in Cambodgia, la reintoarcerea in Thailanda, dupa cateva zile, ce ziceti ca e mai bine sa aplic: re- entry permit sau visa on arrival? Multumesc

 • Georgiana spune:

  Salutare! Cu toate ca este gratuita viza, banuiesc ca trebuie sa ne prezentam cu poze, formularul tip completat si dovada banilor in cont sau cash, nu? Multumesc!

 • Iri spune:

  Buna ziua! Am fost saptamana trecuta la Ambasada Thailandei in Bucuresti si am platit suma de 30 EUR. Se aplica gratuitatea doar pentru visa-on-arrival? 🙂

 • RALUCA DUMITRACHE spune:

  Salutare!

  Daca ajung in Thailanda pe 8 martie, iar plecarea este pe 23 martie (15 nopti/ 16 zile), pot aplica pentru free visa-on-arrival?
  Nu stiu la ce se refera ei cand zic 15 zile. 🙂

  Am vazut ca amenda pentru depasirea cu 1 zi a vizei de 15 zile este 0; incepand cu a doua zi de sedere, se percepe taxa de 500 Baht, deci as fi acoperita, dar vreau sa fiu sigura. 🙂

  Multumesc anticipat!

 • ioan spune:

  Buna!
  Am vazut ceva stiri ca se introduce e-VOA pentru o serie de tari printre care si Romania. Aveti informatii despre asta? Multumesc!

 • Lucia Tanase spune:

  Pentru o sedere de 25 zile in Thailanda ce fel de viza trebuie sa iau si de unde?

 • horea spune:

  Pana la urma se poate aplica on-line la ambasada Tailandei in Romania pentru viza de 30 de zile?

  • Imperator spune:

   Viza on-line nu se aplica la vreo ambasada (nu e de tipul „declaratile on-line se depun la Registratura la etajul 2), se aplica on-line centralizat si primesti raspunsul prin mail

 • horea spune:

  bun,intrebarile mele sunt urmatoarele: se face o cerere direct si personal la ambasada la Bucuresti pentru a obtine o viza cu o singura intrare pe teritoriul Tailandei pentru 30 de zile sau se poate face si fara sa ma deplasez pana la Bucuresti?
  Am vazut ca se cere adeverinta de la locul de muncacu salar si contract. Daca sunt intre joburi si doresc sa stau 1 luna in Tailanda ca si turist,nu e suficient ca am o anumita suma (in banca) cu care sa demonstrez ca ma pot autosustine pe acea perioada?

  • Imperator spune:

   Trebuie sa te duci la Bucuresti la ambasada personal pentru a depune actele. Pasaportul poate fi ridicat de altcineva. Nu stiu daca iti vor accepta depunerea de pasaport fara sa fi angajat.

 • horea spune:

  In caz ca stau 15 zile cu viza on-arrival (sau obtinuta electronic mai nou) si apoi ies pentru cateva zile in una din tarile din apropiere (Cambodia,Malaesia etc) si reintru,pot ramane inca 15 zile (platind desigur din nou taxa de viza)?

  • Imperator spune:

   Da, sigur, primesti o viza noua de 15 zile.

  • Ioan spune:

   Pana la 1 noiembrie 2019 VOA este gratis.Eu am intrat prin Phuket am platit 200 de baht pentru a fi procesata rapid.Am stat la coada pentru depunere acte 15 minute si apoi in maxim 5 minute am primit pasaportul.Am avut formularul completat de acasa, poza si arrival card primit in avion.Nu s-au uitat la biletul de avion sau rezervarea de la hotel. Cand am intrat prin Bangkok au cerut tot.

 • horea spune:

  Mai am o intrebare,
  Daca doresc sa vizitez mai multe tari dar sa reintru de mai multe ori in Tailanda (de 6 ori),se poate acorda cate o noua VOA de fiecare data cand reintru? Si daca da,dupa cate zile petrecute in alta tara incvecinata pot reintra?

  • Imperator spune:

   In principiu, daca intri, primesti o viza de 15 zile, iesi, intri din nou si iesi din nou in perioada respectiva de 15 zile, n-ar trebui sa iti iei o viza noua, dar ar trebui sa te duci la nu stiu ce birou in granita sa-ti dea intrerupere. Am inteles ca asa e de principiu, dar e relativ dificil sa o rezolvi.
   Pe de alta parte, mi se pare extrem de complicat si scump sa te tot duci si intorci in Thailanda. Poti sa mergi dintr-o tara intr-alta fara sa te tot intorci in Thailanda.

 • Amalia spune:

  Daca am primit o prelungire de viza de 7 zile la birou emigranti si depasesc cu 4 zile sederea se plateste aceeasi Amanda 500 bath pt fiecare zi de intarziere sau pot fi alte probleme?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest