INCEPAND DE AZI: Va puteti lua viza de Thailanda on-line !

21. Statuie De Aur Bangkok

Acum cateva zile va anuntam ca intr-un final glorios, Thailanda a intrat in era digitala si a introdus masura ca visa-on-arrival sa fie luata on-line si nu numai la punctul de trecere frontiera. Data anuntata de lansare a procedurii era anuntata ca fiind azi, 14 februarie 2019. Asa ca m-am uitat sa vad ce si cum si DA – site-ul functioneaza. Incepand de azi, puteti sa aplicati si sa luati visa-on-arrival (adica cea valabila 15 zile) on-line. Haideti sa va dau amanuntele.

Viza se poate lua on-line de pe acest site ———-> Thailand e-visa

Viza este valabila 15 zile din momentul intrarii.

Tipul de pasaport admis: Doar pasapoarte normale, valabile minim 30 zile incepand cu ziua sosirii in Thailanda. Pasapoartele temporare nu sunt admise.

Ce documente trebuie sa le incarci pe site – coperta pasaportului (cea grena pe care scrie „ROMANIA”), pagina cu detaliile tale personale, biletele de avion (de intrare si iesire din tara), rezervarea de cazare (Booking sau Agoda sunt OK) si o fotografie. Nu vei mai avea nevoie sa arati aceste documente sau sume de bani la intarea in tara.

Poti folosi visa-on-line NUMAI daca intri in Thailanda prin punctele de trecere frontiera de la cele doua aeroporturi din Bangkok (Suvarnabhumi si Don Muang) si aeroporturile Chiang Mai si Phuket. Daca intri in Thailanda prin orice alt punct de trecere frontiera, e-visa nu va fi valabila, trebuie sa primesti o visa-on-arrival dupa vechile proceduri. Daca nu pleci maine, e bine sa mai verifici pe site pentru ca in mod cert, numarul punctelor de intrare acceptand e-visa va creste.

Cum intri in tara – vei vedea ca exista mai multe culoare – unul pentru cei care au e-visa si unul pentru cei care nu o au. Daca ai e-visa, trebuie doar sa dai pasaportul si hartie cu e-visa printata. Daca nu o ai, te pui la coada la coridorul obisnuit de unde vei obtine visa-on-arrival (procedurile, conditiile si documentele cerute raman aceleasi).

Cat costa e-visa.

In acest moment, costul vizei este de 0 baht, cel putin pana la 30 aprilie 2019. Dupa aceasta data, vom vedea daca se va reveni la pretul anterior (2000 baht – 56 euro) sau nu.

Costul de procesare: pentru o e-visa livrata in maxim 72 ore, se plateste 600 baht (17 euro). Pentru o e-visa livrata in conditii de urgenta, adica 24 ore, se plateste 2500 baht (70 euro).

 

Pentru mai multe informatii si ponturi cu privire la Thailanda, arunca o privire aici ——> Thailanda

Categorii:
Thailanda · Vize

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii