Blue Air si TAROM colaboreaza pentru prima oara – isi vor onora reciproc biletele pe aceleasi destinatii si vor asigura transferul reciproc al bagajelor

Blue Air Vs. Tarom

Acum ceva timp scriam ca probabil cel mai bun lucru care s-ar putea intampla in aviatia romaneasca ar fi ca Blue Air si Tarom, cele doua companii aeriene romanesti (ma rog, singurele dupa disparitia de facto a Carpatair) sa fuzioneze sau baremi sa colaboreze impreuna. Ei bine, a venit vremea ca cele doua companii aeriene romanesti (una de stat si una privata) sa colaboreze. Si sper ca asta va fi primul pas.

Acum cateva minute am primit simultan de la serviciile de presa ale Blue Air si TAROM acelasi comunicat care anunta colborarea intre cele doua companii aeriene. Si anume:

  1. In cazul unor probleme de zboruri intarziate sau anulate, fiecare companie va accepta la bord pasageri ale celeilate companii evident in limita locurilor (nu, nu se va zbura in picioare sau in cala). De exemplu, atat TAROM cat si Blue Air zboara la Bruxelles pe aeroportul national Zaventem (celelalte companii low-cost de la noi zboara pe aeroportul Charleroi). Daca TAROM are intarziere sau anuleaza zborul dintr-un motiv sau altul, pasagerii pot fi preluati de catre Blue Air (repet, in limita locurilor). Nu stiu exact care va fi criteriul pentru prioritizare, dar probabil va fi facut public la un moment dat pentru ca e posibil ca o parte din pasageri sa ramana la sol. O sa cer amanunte si cum se va face re-booking-ul efectiv si vi le zic.
  2. De asemenea, s-a ajuns la un acord „Through Check In” – probabil primul pas la adaugarea de code-share-uri intre cele doua companii romanesti. Adica daca zbori sa zicem de la Beirut la Bucuresti cu TAROM si ai bilet mai departe cu Blue Air spre Helsinki, bagajele de cala vor fi transferate automat pe avionul Blue Air fara sa mai fie nevoie sa-l iei la bagaje si apoi sa faci check in din nou in Otopeni. Te duci direct la poarta de imbarcare spre Helsinki.

 

Acordul a intrat in vigoare incepand de azi.

Sa fie intr-un ceas bun si la mai multe cooperari impreuna.

Etichete:
·
Categorii:
Tips & Tricks

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest