ACTUALIZARE: Tarile / regiunile / orasele care te vor trimite in carantina.

Corona virus

Astazi, intr-un final, autoritatile guvernamentale au actualizat lista cu zonele „rosii” – cele care iti asigura un concediu in carantina – fie institutionalizata, fie acasa. Atentie, trebuie sa fi trecut prin zona respectiva in ultimele 14 zile. De exemplu, daca ai fost acum 15 zile in Venetia si dupa aceea, te-ai dus in Slovenia, Croatia, etc si nu ai nimic, nu vei intra in carantina. Deci:

Zone pentru carantina institutionalizata – deci te duce intr-un centru izolat sub supravegherea directa a autoritatilor medicale:

CHINA: Provincia Hubei, inclusiv orașul Wuhan, orașele Wenzhou, Hangzhou, Ningbo,Taizhou din Provincia Zhejiang

ITALIA: localitatile Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano (provincia Lombardia) si Vo Euganeo (provincia Veneto)

COREEA DE SUD: regiunea Cheongdu si orasul Daegu

 

Zone pentru care trebuie sa te auto-izolezi acasa. Vei fi controlat din cand in cand cum esti de catre autoritatile sanitare locale si mai ales daca esti acasa !

CHINA: restul tarii

ITALIA: provinciile Lombardia, Veneto si NOU ! – Emilia Romagna

COREEA DE SUD: intreaga tara, exceptand Cheongdu si Daegu

IRAN: intreaga tara

 

Deci, orice pasager care vine cu o cursa aeriana din Milano, Bergamo, Verona, Treviso si Bologna va fi carantinat acasa.

Zilele trecute citeam ca ambasadorul Italiei la Bucuresti a facut presiuni sa scoata provinciile Lombardia si Veneto din zona rosie. Vad ca autoritatile romane au rezistat presiunilor si au adaugat si provincia Emilia Romagna datorita faptului ca in ultimele zile a avut loc o explozie de cazuri – azi de dimineata, Emilia Romagna depasise Veneto ca numar de cazuri

 

PS: Am fost intrebat daca veti primi banii inapoi pe bilete de avion spre destinatiile de mai sus. Raspunsul este NU. Singura companie care accepta schimbarea datei de calatorie gratuit este Blue Air. In cel mai bun caz (dar imi e neclar care sunt conditiile) ati putea primi taxele de aeroport. Companiile aeriene ar fi obligate sa anuleze imediat cursele daca ar exista o dispozitie in acest sens. In acest moment, de prin zona asta, doar Turcia a interzis zborurile spre orice destinatie italiana, iar Muntenegru a ordonat Wizz Air si Ryanair sa nu mai zboare spre Italia de Nord. Ambele tari sunt extra-europene.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest