Actualizare LISTA GALBENA: Germania devine VERDE, Palestina si Iordania devin GALBENE

LIsta galbena feb

Astazi de dimineata cu o intarziere de cateva ore, CNSU a actualizat lista galbena. Calatorii care vin din aceste tari aflate pe lista galbena trebuie sa prezinte un test PCR la imbarcarea intr-un mijloc de transport in comun (avion sau autocar) si vor sta 10 zile in carantina odata ce ajung in Romania. Cei care vin cu o masina particulara si nu au test, vor sta 14 zile in carantina si daca au test doar 10 zile. Dar hai sa vedem schimbarile de pe lista galbena. Lista galbena este formata din tari care au mai multe cazuri raportate la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile.

Ies de pe lista galbena: GERMANIA, LIECHTENSTEIN, MALAEZIA, BOLIVIA, BOTSWANA, ESWATINI, POLINEZIA FRANCEZA

Intra pe lista galbena: PALESTINA, IORDANIA, ANTIGUA & BARBUDA

Ca sa preintampin niste intrebari. Raman VERZI: Republica Dominicana, Kenya, Turcia, Bulgaria. Raman GALBENE: Maldive, Emiratele Arabe Unite, Moldova.

 

Deci, iata lista completa (per continente) a tarilor si regiunilor autonome din care trebuie sa faci carantina la revenire. In bold – new entries.

 

Europa: Muntenegru, Cehia, San Marino, Monaco, Andorra, Estonia, Slovenia, Portugalia, Spania, Letonia, Albania, Slovacia, Guernsey, Franta, Suedia, Malta, Serbia, Luxemburg, Marea Britanie, Gibraltar, Olanda, Italia, Irlanda, Moldova, Belgia, Belarus, Austria, Macedonia de Nord, Elvetia, Polonia, Ungaria, Georgia, Cipru.

Orientul Apropiat: Israel, Bahrain, Liban, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Qatar, Palestina, Iordania.

Asia: Maldive.

America de Nord & Centrala: Turks & Caicos, St. Lucia, St. Vincent & Grenadines, Aruba, SUA, Puerto Rico, St. Maarten, Panama, Barbados, Antigua & Bermuda.

America de Sud: Brazilia, Peru, Falkland, Chile, Argentina, Uruguay, Columbia.

Africa: Seychelles, Africa de Sud.

 

In cazul Marii Britanii, este necesar testul PCR, iar perioada de carantina este de 14 zile si nu 10 zile

Se mentine decizia ca daca se vine doar pentru 72 ore intr-o tara galbena se poate evita carantinarea, dar este obligatoriu un test PCR. Trebuie insa aratata o dovada la granita ca vei parasi Romania in 72 ore (cum ar fi un bilet de avion)

Exceptii de la cerinta de carantinare & test PCR:

  • Cei care au fost vaccinat cu ambele doze – la 10 zile de la doza 2
  • Cei care au fost bolnavi de COVID in ultimele 90 zile (dovezi pot fi teste PCR pozitive, scrisoare de iesire din spital, adeverinta medicala si test anticorpi)
  • Soferi care transporta marfuri si persoane, personal aerian, personal medical, lucratori transfrontalieri, sportivi de performanta, etc.
  • Copiii sub 3 ani.

Lista completa si indicii epidemiologici ii poti gasi aici.

Lista intra in vigoare pe data de sambata, 20 februarie 2021, ora 12:00, ora Romaniei

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii