Malta reintroduce carantina pentru cei care nu au fost vaccinati. Cei vaccinati pot intra liber

19. La Valletta Malta

Acum cateva zile, mass media mondiala anunta ca Malta este prima tara europeana care nu mai accepta pe teritoriul national decat calatorii vaccinati. Bruxelles-ul a reactionat, spunand ca nu asta este ce discutasera cu tarile membre, in consecinta, in cursul zilei de astazi, Malta a revenit, deschizand granitele pentru toate tarile UE (si o serie de tari non-UE), dar cu conditia ca cei nevaccinati sa stea in carantina cel mai probabil 14 zile.

Deci, incepand de maine, 14 iulie 2021, calatorii care merg in Malta vor trebui sa prezinte un certificat de vaccinare, iar pentru calatorii europeni va fi necesar certificatul european de vaccinare aratand ca rapelul (sau singura doza Johnson & Johnson) a fost facut cu 14 zile inainte de intrarea pe teritoriul maltez. Calatorii nevaccinati indiferent ca au fost testati sau au trecut prin boala, se vor supune unei perioade de carantina de probabil 14 zile.

Calatorii intre 5 si 11 ani vor fi scutiti de carantina daca vor prezenta un test PCR negativ facut cu maximum 72 ore inainte de intrarea in Malta (nu se accepta test rapid-antigen). Calatorii sub 5 ani sunt scutiti de test sau carantina.

Sursa: Guvernul Republicii Malta

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Bună! Avem bilete pentru un city break in Copenhaga începând cu sâmbăta, săptămâna aceasta. Eu citisem inițial ca se poate intra in Danemarca doar cu certificatul verde de vaccinare, dar acum, recitind condițiile, nu mai regăsesc nimic despre cetățenii vaccinați. Tu ce știi? Trebuie sa facem test covid? Dacă da, ar merge și rapid? Se poate face și în aeroport? Înțeleg ca după întrarea acolo nu ar mai trebui dacă suntem vaccinați. Apreciez orice informație, mulțumesc mult.

    ANA 14 iulie 2021 15:29 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii