ACTUALIZARE: Germania, Austria, Polonia si Italia au intrat pe lista galbena. Cei care vin din aceste tari intra in carantina

Lista ianuarie

In mod surprinzator, astazi CNSU a actualizat lista galbena care ar fi trebuit actualizata pe 31 decembrie. Ma gandeam ca „sar” peste actualizare timp de o saptamana, fiind Anul Nou, dar doar au intarziat. Noua lista galbena include mai multe tari pentru ca numarul de cazuri in Romania a scazut destul de mult si iata ca am fost depasiti de mai multe tari din Europa si nu numai cum ar fi Germania (in premiera), Italia, Polonia, Israel si alte cateva. In schimb, Bulgaria a iesit de pe lista galbena, astfel ca cel putin saptamana viitoare puteti sa va intoarceti din Bulgaria fara nici o restrictie.

Deci, iata care sunt tarile de pe lista galbena – pentru cei care vin din aceste tari, este obligatorie carantina timp de 14 zile (sau dupa 8 zile se face un test PCR si daca iese negativ, carantina se poate intrerupe) ori in caz ca ati fost bolnavi de COVID in ultimele 90 zile puteti sa intrati din orice tara (inclusiv din cele de pe lista de risc) fara nici o restrictie.

Tarile cu risc epidemiologic:

Europa: Gibraltar, Georgia, Serbia, Muntenegru, Croația, Lituania, Letonia, Estonia, Republica Moldova, Slovacia, Cipru, Slovenia, San Marino, Ungaria, Suedia, Macedonia de Nord, Portugalia, Elveția, Armenia, Cehia, Jersey, Turcia, Olanda, Danemarca si nou intrate: Monaco, Austria, Italia, PoloniaGermania

Alte continente: Statele Unite ale Americii, Curacao, Panama, Puerto Rico, Palestina, Azerbaidjan, Africa de Sud si nou intrate Columbia, Liban, Israel.

De pe lista galbena au iesit Belize si Bulgaria.

Pentru lista de saptamana viitoare sunt mari sanse sa intre pe lista galbena si Ucraina, Rusia, Belarus si Malta.

Lista completa o puteti gasi aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest