Tarile latino-americane introduc teste PCR obligatorii sau carantina.

Macchu Picchu Peru

In ultimele cateva zile, mai multe state latino-americane au intrudus noi restrictii in urma cresterii explozive a numarului de cazuri COVID si din cauza faptului ca sistemele mediecale unele greu incercate sunt din nou sub presiune. Interesant, este ca tari care pana recent nu impusesera nici o restrictie, introduc obligativitatea de testare cum este cazul Braziliei.

Deci:

Brazilia

Dupa ce s-a deschis pe 29 iulie cu foarte putine restrictii (cereau o asigurare care sa specifice clar ca acopera Brazilia si COVID), a introdus obligativitatea prezentarii unui test COVID-19 facut cu maximum 72 ore inainte de imbarcarea spre tara sambei. Intrarea cetatenilor straini prin granite terestre este interzisa.

Chile

Statul sud-american si-a deschis granitele pe 23 noiembrie 2020 dupa ce 8 luni a fost complet inchis. Se cerea doar un test PCR facut cu 72 ore inainte de a ajunge in Chile. Cu incepere din 1 ianuarie 2021, Chile a introdus si carantina obligatorie de 10 zile pe langa obligativitatea prezentarii testului COVID la intrarea in tara.

Columbia

Dupa ce Columbia a renuntat in a mai cere teste COVID pe 4 noiembrie 2020, brusc guvernul de la Bogota a reintrodus obligativitatea prezentarii unui test COVID pentru toti calatorii care vin in Columbia. Motivul este cresterea semnificativa a numarului de cazuri si a faptului ca in majoritatea marilor orase, capacitatea spitalelor este deja depasita. Cei care ajung la granita Columbiei fara test vor face unul pe loc contra cost si vor sta in carantina timp de 14 zile. Incepand de azi, Columbia se afla pe lista galbena a Romaniei, deci cei care vin din aceasta tara vor intra in carantina in Romania.

Cuba

De la 1 ianuarie, turistii trebuie sa prezinte un test COVID facut cu maximum 72 ore inainte de a se imbarca in avionul spre Cuba. Un al doilea test va fi facut pe aeroportul cubanez unde va ateriza. Turistii care stau in case particulare vor trebui sa se izoleze pana la primirea rezultatului (lucru care poate dura pana la 5 zile), cei care stau in hoteluri acreditate vor putea sa umble liber prin resort.

Peru

Tara incasilor puternic lovita de primul val de COVID care parea interminabil si-a redeschis granitele pentru turisti pe 5 octombrie. Din 4 ianuarie 2021, insa, toti pasagerii care ajung in Peru vor trebui sa respecte o perioada de 14 zile de carantina inainte de a avea libertatea de miscare.

Pana in acest moment, Mexicul nu a impus nici o conditie de intrare, dar explozia de cazuri datorita invaziei turistilor americani (in noiembrie, provincia Quintana Roo unde se afla popularele Cancun, Playa del Carmen si Tulum au avut cu 23% mai multi turisti americani decat in 2019) a pus sistemul medical mexican la pamant. Se estimeaza ca nu exista hotel in Quintana Roo fara numeroase cazuri de transmisie de COVID in perioada de Sarbatori) ar putea duce la masuri luate de autoritati.

Surse: Travel Off-Path si Business Insider

 

Categorii:
America de Sud

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii