Finlanda prelungeste pana in decembrie interdictia de intrare pentru calatorii din Romania

. Catedrala Helsinki

Odata cu inceperea pandemiei in martie, Finlanda si-a inchis granitele si a luat masuri stricte de distantare sociala si evitare a raspandirii virusului. In consecinta, cred ca a fost tara care a inregistrat cel mai mare succes in ceea ce priveste numarul de cazuri si morti din intreaga Europa. A redeschis economia atunci cand numarul de cazuri era extrem de mic si a continuat sa tina granitele pecetluite. Din iulie, calatorii din tari cu risc epidemiologic ridicat nu au mai avut acces in Finlanda decat in cazuri esentiale (turismul nu este unul dintre ele). 

La sfarsitul lui august, guvernul finlandez a anuntat planul de ridicare a unor interdictii – astfel cu incepere din 23 noiembrie, tari cu un numar scazut de cazuri ar fi putut intra pe teritoriul Finlandei, in timp ce tari cu risc epidemiologic ridicat cum ar fi Romania ar fi trebuit sa prezinte un test COVID, sa stea cateva zile in carantina si apoi daca al doilea test facut in Finlanda ar fi iesit negativ, ar fi iesit din izolare.

De cateva saptamani, guvernul finlandez dezbate strategia de relaxare a intrarii. Pentru ca nu au ajuns la nici un consens, au decis ca restrictia de intrare a cetatenilor straini sa fie prelungita pana in decembrie, mai precis pana pe 13 decembrie 2020 pentru a putea sa decida masurile de carantinare pentru cei care vin din strainatate.

 

Deci, in consecinta, in acest moment si pana in 13 decembrie, calatorii romani nu pot intra pe teritoriul Finlandei decat cu motive esentiale (in general, pentru calatorii de afaceri). Ce va fi dupa 13 decembrie, va fi decis in urmatoarele saptamani, dar foarte probabil tinand cont ca Finlanda este tara din UE cu cel mai mare mic de cazuri la 100.000 locuitori raportat in ultimele 14 zile (54, ca idee, Romania are 600), va continua interdictia de intrare sau va trece la masuri de carantinare obligatorie.

Sursa: Helsingin Sanomat

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest