TAROM si Wizz Air au anuntat curse noi din mai. Dar – ATENTIE. Pot fi anulate

Tarom Blue Wizz

Astazi, TAROM si Wizz Air au anuntat reluarea e drept limitata a zborurilor. Ma rog, cel putin Wizz Air mai avea un zbor o data la 2-3 zile spre destinatii care nu erau pe lista rosie – gen Billund sau Lisabona, dar TAROM nu mai zbura nicaieri, evident in afara de zboruri de repatriere si cargo. Dar astazi, datorita entuziasmului creat de probabila ridicare partiala a unor bariere au anuntat zboruri noi. Dar ATENTIE – marea majoritate a acestora sunt spre zona rosie.

Hai sa vedem insa care sunt zborurile anuntate

TAROM (din 2 mai): Viena (de 2 ori pe saptamana), Frankfurt (de 3 ori pe saptamana), Munchen (de 3 ori pe saptamana), Paris (de 4 ori pe saptamana), Londra (de 2 ori pe saptamana), Amsterdam (de 5 ori pe saptamana).

In plus, TAROM va relua zboruri interne cu incepere din 18 mai, zboruri care cred ca se vor opera in functie de ridicarea sau nu a starii de urgenta.

 

Wizz Air (din 1 mai):

Din Bucuresti: Eindhoven, Doncaster, Londra (Luton, Southend, Gatwick), Madrid, Malmo, Stockholm,

Din Cluj: Larnaca, Londra (Luton si Gatwick), Madrid

Din Craiova: Luton

Din Iasi: Luton

Din Suceava: Luton

Din Tg. Mures: Luton si Budapesta

Din Timisoara: Luton si Barcelona

Probabil, Wizz va continua sa opereze in continuare din Bucuresti spre Billund sau Lisabona.

 

ATENTIE: Conform Ordonantei Militare nr. 9 / 16.04.2020, sunt interzise zborurile regulate de pasageri spre Austria, Belgia, Elvetia, Marea Britanie, Statele Unite, Olanda, Turcia si Iran pana pe data 2 Mai. Zborurile spre Italia sunt interzise pana pe data de 3 mai, iar zborurile spre Germania si Franta sunt interzise pana pe data de 5 mai. Zborurile spre Spania sunt suspendate pana pe 28 aprilie.

Exista de asemenea posibilitatea ca sa mai apara inca o ordonanta care sa prelugeasca interdictia de zbor spre aceste destinatii pentru inca o perioada de 14 zile sau mai mult. Trebuie spus ca interdictiile de zbor au fost deja prelungite odata (pentru majoritatea tarilor) sau chiar si de 2 ori (in cazul Italiei si Spaniei). Tinand cont ca epidemia este departe de a fi stapanita in toate aceste tari, consider ca exista o sansa destul de mare ca interdictiile sa fie mentinute. As zice sa nu va aruncati pe bilete, sa mai asteptati pana la sfarsitul lunii (maxim pe 27 aprilie, trebuie anuntat ce si cum).

Cipru si din cate stiu eu Spania interzic zborurile din si spre tara lor indiferent de destinatie.

Toate tarile mentionate mai sus sunt in zona rosie – chiar si daca interdictiile de zbor vor fi ridicate, cand va veti intoarce, veti fi plasati in carantina timp de 14 zile (sau in cel mai bun caz in izolare la domiciliu verificata de autoritati). Singura tara spre care s-au anuntat zboruri si se afla in zona galbena este Cipru, dar si in cazul venirii dinspre Cipru, tot esti obligat sa stai in auto-izolare acasa timp de 14 zile. Situatia se poate schimba in functie de decizia ce se va lua cu incepere din 15 mai.

 

Daca totusi doriti sa cumparati bilete, ele deja pot fi cumparate de pe site-urile companiilor aeriene sau a agentiilor on-line, dar in caz de anulare datorate unor decizii ale Guvernului Romaniei sau alte tarilor de destinatie, veti primi rambursarea sub forma de bani sau vouchere in functie de politicile curente ale companiilor aeriene. Evident, in caz ca veti plati cu o carte de credit care ofera asigurarea biletelor de avion cumparate ca un astfel de instrument, veti primi banii de la compania financiara respectiva.

Etichete:
· ·
Categorii:
Companii aeriene

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii