CSA reincepe astazi zborurile Praga – Bucuresti

CSA

Compania ceheasca CSA a reinceput astazi sa opereze zborurile Praga – Bucuresti. Zborurile vor fi efectuate de 2 ori pe saptamana (inainte de COVID-19, erau zboruri zilnice) pentru perioada urmatoare, mai precis in fiecare zi de luni si vineri. Trebuie mentionat ca cel putin pana la 14 iunie, cetatenii straini nu au dreptul sa intre in Republica Ceha decat in scop educational si de afaceri, dar exista informatii conform carora granita Cehiei se va deschide cu Austria, Polonia si Slovacia. CSA este prima companie straina fara baza in Romania care reia zborurile dinspre si spre Romania.

Republica Ceha a inregistrat pana acum aproape 9000 de cazuri si 315 decese. Raportat la populatie, numarul cazurilor este comparabil cu Romania, dar avand un numar mult mai mic de decese. In ultimele zile, s-au inregistrat pana in 100 cazuri noi / zi, din nou comparabil cu Romania (tinand cont de populatie).

Cehia a luat unele dintre cele mai drastice masuri in Europa Centrala. Imediat ce epidemia a fost semnalata in Italia si mai ales in invecinata Germanie, Cehia a inchis granitele si a fost probabil singura tara din Uniunea Europeana care a interzis cetatenilor proprii sa iasa din tara decat in scop profesional. La un moment presedintele Cehiei, d. Milos Zeman cerea ca granitele Cehiei sa fie ferm inchise timp de un an, dar Curtea Suprema a rasturnat aceasta decizie, lasandu-i pe cehi sa iasa din tara lor. Cei care intra acum in Cehia (cetateni cehi si strainii care vin in scop profesional si euducational) trebuie sa stea 14 zile in carantina. Cei aflati in tranzit trebuie sa paraseasca teritoriul Cehiei in 24 ore si sa primeasca o scrisoare de aprobare care sa fie obtinuta prin intermediul Ambasadei.

Zborurile intre Romania si Cehia nu au fost interzise niciodata de partea romana, doar de cea ceheasca. Daca va intoarceti zilele acestea din Cehia, trebuie sa intrati in auto-izolare verificata de autoritati.

Categorii:
Tips & Tricks

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest