Din 15 iunie: Islanda deschide granitele si testeaza toti pasagerii care aterizeaza pe aeroportul Keflavik

13. Blue Lagoon Islanda

OZZO

Islanda a anuntat ca incepand cu data de 15 iunie isi va redeschide granitele si va renunta la carantina obligatorie in conditiile in care absolut toti pasagerii care aterizeaza pe aeroportul international Keflavik vor fi testati de COVID-19. Guvernul islandez a anuntat ca testele vor fi efectuate pe aeroport si pasagerii vor avea dreptul sa mearga la hotel sau unde sunt cazati, rezultatul testului venind in aceeasi zi. Cei care vor testa pozitiv vor fi obligati sa se auto-izoleze pentru 14 zile. Pentru inceput, testele vor fi gratuite, dar dupa o anumita perioada de timp, acestea vor trebui sa fie platite – autoritatile inca nu au anuntat costul.

Daca pasagerii vor veni cu un certificat de la o institutie recunoscuta ca au facut un test COVID recent si rezultatul a iesit negativ nu vor fi obligati sa fie testati pe aeroport. Vor fi obligati insa sa isi descarce pe telefon o aplicatie care urmareste cazurile de COVID si locurile vizitate – deja 40% din islandezi au aceasta aplicatie instalata pe telefon,

Daca acest sistem va avea succes, va fi replicat si la punctele de frontiera maritime – Islanda are si legaturi cu Faroe si Danemarca prin ferry-boat-uri.

In acest moment, oricine ajunge in Islanda trebuie sa se auto-izoleze pentru 14 zile.

Islanda a inregistrat doar 1800 cazuri si 10 morti, dar detine performanta sa fie tara cu cel mai mare procentaj de populatie testata din lume – Islanda a testat 15% din toti locuitorii ei. COVID-19 a ajuns in Islanda adusa de turisti islandezi care au fost la schi in Ischgl, Austria unde autoritatile au ascuns timp de aproape o saptamana aparitia cazurilor de COVID-19,  fiind detectata ca sursa de infectare pentru numeroase tari nordice.

In acest moment, singura ruta din Islanda sunt zboruri spre Londra Heathrow operate de Iceland Air, dar se asteapta ca numarul de zboruri va creste in urmatoarele saptamani.

Sursa info

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii