Primul ministru spaniol Pedro Sanchez anunta deschiderea turismului international din iulie

08. Placa Espanya Barcelona

In cursul acestei seri, intr-o conferinta de presa televizata in Spania, primul-ministru spaniol, d. Pedro Sanchez s-a referit pe langa diverse aspecte legate de criza COVID-19 si la turism, anuntand ca tara se va deschide turismului international cu incepere din iulie.

Primul-ministru Sanchez a spus spaniolilor sa se pregateasca de vacanta si ca din iulie, Spania va primi turisti din strainatate „in conditii sigure”. Nu a anuntat insa mai multe amanunte – daca vor fi condtii gen testare COVID sau un numar limitat de tari admise la inceput, nici macar data fixa – iulie poate fi 1 iulie sau 31 iulie.

In schimb, a anuntat deschiderea unor muzee si atractii turistice care au fost inchise la inceputul crizei.

Spania a fost una dintre cele mai lovite tari de epidemia COVID-19. Actualmente se afla pe locul 4 in lume la numarul de cazuri (in spatele unor tari cu populatii net superioare cum ar fi SUA, Rusia si Brazilia), tara inregistrand oficial 280.000 cazuri si 28,000 de morti. In ultimele zile, au fost inregistrate o medie de 800 – 1000 cazuri noi pe zi, in scadere fata de 8000 pe zi inregistrate in perioada de varf.

Cu incepere de marti, Spania va intra intr-o perioada de 10 zile de doliu national in memoria zecilor de mii de victime a epidemiei. Va fi organizata o ceremonie prezidata de MS Regele Filip al VI-lea al Spaniei.

In acest moment, romanii si rezidentii romani care vin din Spania sunt obligati sa intre in auto-carantina verificata de autoritati pentru 14 zile, Zborurile si cursele directe de autobuz intre Romania si Spania sunt interzise pana pe 28 mai (zborurile) si 1 iunie (autobuzele). Perioada de interdictie ar putea insa sa fie prelungita.

Sursa: El Pais

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii