Noua lista INSP: Serbia, Rusia, Mexic redevin verzi, iar Bahamas, St. Maarten galbene. Pe noua lista mai figureaza 41 tari galbene

Granita

Soc si groaza, INSP-ul lucreaza chiar si duminica ! Acum cateva minute, au publicat noua lista cu tari galbene valabila de luni, 3 august, orele 0:00. Au mai ramas 41 de tari galbene (printre ele ar trebui sa fie mult mai multe, dar cineva „inteligent” de la INSP asa a hotarat ca tari ca India care au 60.000 cazuri declarate pe zi si probabil 100 – 200.00o reale sa fie „verzi”).

 

 

 

Schimbari:

Redevin verzi: Serbia, Rusia, Mexic, El Salvador, Guatemala.

New entries la galbene: Bahamas, Guineea Ecuatoriala, St. Maarten

In Europa, raman galbene (deci au mai multe cazuri raportate la 100,000 locuitori ca noi): Luxemburg, Macedonia de Nord, Muntenegru, Bosnia-Hertegovina, Moldova, Armenia si provincia Kosovo.

In consecinta, zborurile Bucuresti – Belgrad operate de Air Serbia si TAROM se pot relua incepand cu ora 0:00. Asta este o stire buna pentru calatorii spre SUA, deoarece zborurile Belgrad – New York ale operatorului sarb sunt eligibile pentru a transporta calatori din afara zonei Schengen spre SUA (cum ar fi Romania).

Zborurile intre Romania si Rusia nu vor fi reluate datorita faptului ca sunt interzise de Federatia Rusa.

Iata lista completa de destinatii galbene. Zborurile spre aceste tari sunt interzise, iar calatorii de cetatenie romana si a altor tari din UE / SEE care vin din aceste tari intra in auto-izolare timp de 14 zile.

Africa de Sud
Arabia Saudita
Argentina
Armenia
Bahamas
Bahrain
Bolivia
Bosnia si Herțegovina
Brazilia
Capul Verde
Chile
Columbia
Costa Rica
El Salvador
Eswatini
Guineea Ecuatoriala
Honduras
Insulele Turks si Caicos
Insulele Virgine ale Statelor Unite
Irak
Israel
Kazahstan
Kârgâzstan
Kosovo
Kuweit
Luxemburg
Macedonia de Nord
Maldive
Moldova
Muntenegru
Oman
Palestina
Panama
Peru
Puerto Rico
Qatar
Republica Dominicana
Singapore
Sint Maarten
Statele Unite ale Americii
Surinam

Mai multe amanunte: INSP

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Salut,eu cobor luni de pe platforma in Las Palmas si vin acasă in Romania,intru in carantină sau izolare la domiciliu,am stat 3 luni numai pe apa.

  Coman constantin 3 august 2020 8:05 Răspunde
 • Cezar, informatia e partial eronata. Si cetatenii acestor tari pot intra in EU, nu doar cetatenii europeni. Toate ziarele internationale au mentionat acest lucru…

  Lora 3 august 2020 11:44 Răspunde
  • In UE, pot intra doar cetatenii celor 13 tari stabilite de UE. Unele tari au facut derogari (de exemplu, Cipru accepta si din EAU, Portugalia si din tari vorbitoare de portugheza), dar in general, nu.

   Imperator 3 august 2020 12:30 Răspunde
 • Nu regasesc UK pe lista

  Lia 3 august 2020 18:43 Răspunde
 • Salut,vreau sa merg in Germania din Ro, cu avion ca vizita Munich,5 zile, e vreo restrictie,trebuie test,sau prezentata locatia de cazare? In august 2020,sfarsit de luna.Multumesc

  Dora 4 august 2020 0:17 Răspunde
  • In acest moment, nu exista nici o restrictie, dar s-ar putea sa apara candva saptamana viitoare daca vor creste numarul de cazuri

   Imperator 4 august 2020 0:34 Răspunde
 • Buna Cezar,
  Ai idee cand se actualizeaza aceasta lista? As rezerva acum cateva zile in Serbia din 16 august si n-as vrea sa sm surprize neplacute.
  Multumesc

  Adrian 4 august 2020 9:06 Răspunde
  • Saptamanal. De data asta, a fost duminica, saptamana de dinainte, sambata. Saptamanal in weekend (initial, anuntasera ca lunea, dar vad ca au devenit mai vrednici)

   Imperator 4 august 2020 9:26 Răspunde
 • Oare ar fi șanse ca după 15 august Muntenegru sa fie pe lista verde, ca sa nu mai fie nevoie de cele 14 zile de autoizolare la întoarcere?

  Raluca 5 august 2020 10:59 Răspunde
  • Posibil, vad ca la ei scad cazurile, in timp ce la noi cresc in fiecare zi.

   Imperator 5 august 2020 14:26 Răspunde
 • Salut,

  As vrea sa merg in Barcelona luna aceasta, am cautat diverse informatii pe internet si am ajuns pe site-ul dedicat Cataloniei: https://interior.gencat.cat/es/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/malalties-transmissibles-emergents-amb-potencial-alt-risc-/restriccions-de-mobilitat-a-bcn-area-metropolitana-noguera/index.html. Din ce am inteles (nu cunosc bine limba spaniola, am tradus cu google translate) din 2 august ar fi din nou un focar de infectie Covid-19, cu noi masuri de protectie obligatorii.
  Pe site-ul INSP este clasificata ca tara verde (nu se impune izolare la intoarcerea de acolo) iar pe mae.ro nu gasesc informatiile noi de pe site-ul spaniol. La ambasada daca sun ma redirectioneaza pe site.
  Este posibil oare sa intre pe lista “galbena”? Intreb pentru a lua in considerare si o surpriza neplacuta, caz in care nu voi mai amana. Din nou…..
  Va multumesc!

  Alina Iliescu 5 august 2020 15:33 Răspunde
  • Da, este foarte posibil sa devina tara galbena in cazul in care ne vor „intrece” la numarul de cazuri la 100.000 locuitori.
   Astazi, noi oficial aveam 83.0 cazuri la 100.000 locuitori, iar Spania avea 78.0 (in crestere fulminanta, ieri aveau 60), asa ca este foarte probabil ca sa ne depaseasca si astfel sa intre pe lista galbena (zboruri interzise / carantina la intoarcere)

   Imperator 5 august 2020 16:51 Răspunde
   • Va multumesc mult pentru informatii!
    Si pentru toate informatiile pe care le puneti in timp util, folositoare pentru toti cititorii!

    Alina Iliescu 5 august 2020 17:19 Răspunde
 • Just as a hint, from what we learned from border crossing points – for instance Serbia not being yellow on INSP’s list doesn’t imply that Serbian nationals can enter Romania w/o quarantine 🙂

  MD 7 august 2020 18:06 Răspunde
 • Din Portugalia daca vi se mai sta in auto izolare 14 zile?

  Herman Bogdan 7 august 2020 22:26 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii