Finlanda va admite intrarea cetatenilor romani cu incepere din 23 noiembrie 2020. Conditii – teste COVID si carantina

Helsinki

Finlanda avea pana acum cele mai stricte criterii de acceptare a turistilor straini din Europa. Calatorii trebuiau sa vina din tari care inregistrau mai putin de 8 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile. Cum numarul de cazuri e in crestere in toata Europa, in acest moment, doar Letonia si Cipru putand sa indeplineasca aceste conditii, asa ca Finlanda a anuntat revizuirea acestor criterii.

Revizuirea are loc in 2 pasi:

Din 19 septembrie, calatorii care vin din tari unde se inregistreaza mai putin de 25 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile pot sa intre fara restrictii pe teritoriul Finlandei. In acest moment, pe aceasta lista selecta se afla tari precum Bulgaria, Germania, Polonia, Serbia, Suedia sau Norvegia. Romania inregistreaza in jur de 80 – 90 cazuri /100.000 locuitori asa ca va dura luni de zile pana sa ajungem la aceste cifre.

Din 23 noiembrie, vor fi admisi turisti si din alte tari din UE care nu indeplinesc acest criteriu (deci, si Romania). In acest caz, calatorii din aceste tari trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test COVID facut cu maximum 72 ore inainte de a intra in Finlanda. La sosirea in Finlanda, calatorii vor fi carantinati pentru alte 72 ore si apoi vor mai face un test COVID. In cazul in care si acest test iese negativ, restrictiile vor fi ridicate si calatorii veniti din tarile cu risc ridicat vor putea vizita Finlanda fara probleme.

Cei care vin din tarile de risc sis tau pe teritoriul Finlandei sub 72 ore nu trebuie sa intre in carantina sau sa faca al doilea test, dar sunt obligati sa prezinte rezultatul testului initial.

Calatorii suspecti ca ar avea COVID-19 vor intra automat in carantina timp de 14 zile.

Sursa info: Visit Finland

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest