Cehia a inchis granitele pentru toti turistii straini.

Piata Centrala Praga

Asa cum era de asteptat, Cehia a inchis granitele pentru turistii straini in conditiile in care tara se afla in stare de urgenta, fiind pe locul 1 in Europa ca numar de infectari – astazi ECDC a raportat ca Cehia are nu mai putin de 1210 cazuri / 100.000 de locuitori in ultimele 14 zile (practic, 1 din 100 locuitori ai Cehiei s-a imbolnavit in ultimele 2 saptamani. Tinand cont ca sistemul de testare a fost coplesit, foarte probabil se poate vorbi chiar de cifre de 5 – 6 la 100 locuitori). Sistemul sanitar este complet depasit, armata organizand spitale de campanii pe stadioane si sali de sport, iar unii pacienti in stare grava sunt transportati in Germania. Tot azi, Cehia a inregistrat nu mai putin de 10 morti / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile.

In aceste conditii, guvernul Republicii Cehe a anuntat pe 22 octombrie 2020 inchiderea completa a granitelor pentru turistii straini. In ultima saptamana, Cehia a inregistrat 2 cazuri de calatori veniti din Romania care au testat pozitiv (Romania se afla pe locul 12 printre tarile „furnizoare” de COVID Cehiei, pe podium fiind Germania, Austria si Polonia).

Cetatenii straini pot intra in tara doar cetateni straini care vin in interes de afaceri si lucratori in domenii esentiale. Tranzitul este permis, dar de preferinta, ar fi bine sa tranzitati prin Austria. Masura este valabila pana la finalul starii de urgenta, adica pe 3 noiembrie, dar este extrem de probabil ca aceasta va fi prelungita inca cel putin 30 de zile.

In acest moment, Republica Ceha se afla in lockdown generalizat – calatoriile ne-esentiale intre orase sunt interzise, barurile, restaurantele si magazinele ne-esentiale sunt inchise, de asemenea si serviciile publice (care sunt furnizate in general on-line) sau scolile. Purtatul mastii de protectie este obligatorie oriunde inclusiv in masina personala.

Sursa: Prague Morning

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest