Guvernul Olandei clarifica: testul PCR este obligatoriu si pentru tranzit prin aeroport, dar si daca vii cu trenul, autocarul, microbuzul, etc

Gara Amsterdam

Acum cateva ore va informam ca Olanda urmeaza sa introduca de la 29 decembrie ora 0:01 obligativitatea prezentarii rezultatelor unui test COVID-19 pentru cei care zburau in Olanda. Nu era clar specificat daca cei care se vor afla in tranzit prin aeroportul Amsterdam sa plece mai departe intr-o terta tara erau afectati dar noua masura, dar iata ca Guvernul de la Haga s-a prins ca primele dispozitii au fost neclare si contradictorii si au venit cu clarificari.

Deci:

TOTI calatorii care vin in Olanda cu mijloacele urmatoare de transport in comun trebuie sa prezinte un test COVID cu rezultat negativ: avion, ferry, tren international inter-city, transport auto. Cei veniti pe cale rutiera trebuie sa prezinte testul daca intra 30 km in interiorul Olandei (deci, de exemplu, daca vii cu trenul de la Liege la Maastricht, nu va fi nevoie). Reglementarea se aplica pentru oricine are varsta mai mare de 13 ani.

TOTI calatorii care tranziteaza aeroporturile din Olanda trebuie sa prezinte testul COVID.

Testele COVID trebuie efectuate cu maximum 72 ore inainte de a ajunge in Olanda (in cazuri exceptionale, se accepta si 96 0re daca exista intarzieri care nu sunt imputabile pasagerului – gen defectarea avionului, pierderea legaturii din cauza transportatorului, etc) si trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

  • Specificarea tipului de test. Este acceptat doar testul PCR, nu si cele rapide
  • Trebuie speficat clar ca testul este negativ (sau virusul nu este detectat)
  • Numele complet al pasagerului cum este specificat in pasaport
  • Data si ora testului
  • Numele si contactul laboratorului / clinicii unde testul a fost efectuat
  • Textul trebuie scris in olandeza, engleza, germana, franceza sau spaniola.
  • Declaratie pe proprie raspundere si semnatura ca ai efectuat un test COVID si a iesit negativ (pentru pasageri care vin din afara Uniunii Europene / zona Schengen.

Toate informatiile le gasiti aici: government.nl

PS: Multumiri Ambasadei Romaniei la Haga pentru informatii.

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest