Bulgaria reintroduce obligativitatea testarii pentru calatorii nevaccinati sau care nu au trecut prin boala din Romania

Plaja Nisipurile de Aur

Guvernul Bulgariei a anuntat ca incepand de la 1 septembrie 2021, toti calatorii din Romania care vor sa viziteze Bulgaria trebuie sa prezinte certificatul european de vaccinare, certificatul european doveditor ca au trecut prin boala in ultimele 180 zile sau test anti-COVID. Pot fi prezentate si certificate similare emise de autoritatile statale – cum ar fi certificatul romanesc care dovedeste vaccinarea. Pana la 31 august, turistii romani puteau in mod exceptional sa viziteze Bulgaria fara nici o dovada, dar inrautatirea situatiei epidemiologice atat in Bulgaria, cat si in Romania a obligat autoritatile de la Sofia sa introduca sistemul european de facilitate a calatoriilor. In principiu, Bulgaria se aliniaza la acelasi sistem folosit de Grecia, dar si de alte state europene sau extra-europene cum ar fi Turcia de exemplu.

Masura intra in vigoare de la 1 septembrie. Vor fi scutiti de prezentarea oricarui document copiii sub varsta de 12 ani si cei aflati in tranzit (de exemplu, cei care merg sau revin din Grecia).

Ca teste, sunt acceptate atat testul PCR (facut cu maximum 72 ore inainte de intrarea in Bulgaria), cat si rapid-antigen (facut cu maximum 48 ore inainte de intrarea in Bulgaria).

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest