Argentina redeschide granitele pentru turistii vaccinati incepand cu 1 noiembrie 2021

Buenos Aires

Argentina este unul din statele care si-au tinut granitele ferm inchise in ultimul an si jumatate pentru a preintampina importul de COVID in special din invecinata Brazilie, unul din liderii mondiali la numarul de cazuri si numarul de morti. Cu un presedinte mult mai atent cu salvarea populatiei, Argentina a suferit mai putin, dar a avut granitele strit pecetluite. Iata dupa cateva luni de zvonuri, Argentina a anuntat in final ca se va deschide pentru turistii straini incepand cu 1 noiembrie 2021, fix cand incepe sezonul de varf – Argentina se afla in emisfera sudica, deci anotimpurile sunt pe dos – cand am fost de Craciun acum cativa ani, Buenos Aires fierbea literalmente la 40 grade (cazusera si instalatiile electrice in cam jumatate din oras, deci adio aer conditionat).

Deci, care sunt conditiile de intrare

In primul rand, vor fi acceptati doar turistii vaccinati cu schema completa daca nu vor sa stea in carantina si vor trebui sa prezinte si un test PCR facut cu maximum 72 ore inainte de a pleca spre Argentina. In plus, vor trebui sa faca un test rapid-antigen la 7 zile dupa sosirea in Argentina.

Turistii ne-vaccinati vor putea de asemenea sa intre in Argentina, dar vor mai face inca 2 teste COVID si vor sta cel putin 7 zile in carantina

Vaccinurile recunoscute sunt: Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Covishield (varianta indiana a Astra Zeneca), Sputnik, Sinopharm si Convidecia (produs de firma chineza CanSino). Johnson & Johnson nu este recunoscut.

In acest moment, circa 46% din populatie a fost vaccinata, la momentul deschiderii, cifra va fi de peste 50%.

 

In Chile invecinat, se poate intra, dar reglementarile sunt mai stricte desi 89% din populatie este deja vaccinata cu cel putin o doza.

De la 1 octombrie se va putea intra in scopuri turistice. In primul rand, vor fi acceptati doar turistii vaccinati. Cei nevaccinati nu sunt acceptati de statul chilean. Turistii eligibili vor trebui sa prezinte o declaratia de sanatate solemna („sworn afidavit„), dovada vaccinarii, un test PCR facut cu maximum 72 ore inainte de a incepe calatoria spre Chile, dar si 5 zile de carantina intr-un loc ales de calator (apartament inchiriat sau hotel).

Certificatul de vaccinare trebuie aprobat de statul chilean printr-o aplicatie de Mobility Pass, iar procesul poate dura pana la 1 luna (ma gandesc ca totusi certificatele europene vor fi echivalate mai repede).

Vaccinurile acceptate sunt la fel ca cele acceptate de Argentina, in plus Sinovac si Johnson & Johnson.

In plus, calatorii vor trebui sa raporteze zilnic starea de sanatate prin aplicatia track & trace si eventual sa mai faca teste in decursul a 14 zile de la intrarea in tara.

Sursa: Lonely Planet.

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Elefantul African spune:

    deci, intr-un cuvant , sau doua, …. nu merita sa mergi daca pe langa vaccin, mai faci si un testr pcr + test rapid la sosire + test la 7 zile + sa dai prezenta in fiecare zi cu starea ta … bleahhh..ti se face greata

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest