15 NOIEMBRIE: Cuba ridica toate restrictiile pentru turistii vaccinati

16. Havana Cuba

In urma vaccinarii in masa a populatiei Cubei cu vaccinuri dezvoltate local si a reducerii semnificative a numarului de cazuri de COVID-19, Cuba a anuntat ridicarea obligativitatii carantinei si testarii pentru toti turistii vaccinati impotriva COVID-19. In plus, pentru turistii nevaccinati, acestia pot intra in tara dupa prezentarea unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 ore inainte de sosire si exista de asemenea probabilitatea efectuarii unui al doilea test pe aeroporturile tarii in mod aleatoriu. Pana in decembrie, 90% din toata populatia cubaneza cu varsta peste 2 ani va fi imunizata cu vaccinuri locale (Soberana-2, Soberana Plus si Abdala).

Daca pana acum, Cuba impunea tuturor turistilor sa stea in carantina timp de 5 zile intr-un hotel special pentru carantina si efectuarea a doua teste – primul la intrare in tara, al doilea dupa 5 zile la iesirea din carantina. Cum ziceam, din 15 noiembrie, carantina se va impune doar pentru cei detectati bolnavi fie la granita, fie in tara – cubanezi sau straini.

Deci, iata pe scurt noile reglementari

TURISTII VACCINATI – nici o restrictie

TURISTII NEVACCINATI – prezentarea unui test RT-PCR facut cu nu mai mult de 72 ore inainte de a intra in Cuba si posibil un al doilea test facut pe aeroport (cei testati vor fi seletati aleatoriu). Copiii sub 12 ani sunt scutiti.

 

Continua sa fie obligatorie purtatul mastii in spatiile publice inchise. Tururile si obiectivele turistice sunt deschise. Este posibila cazarea fara conditii atat in hoteluri, cat si in casele particulare, dar proprietarii sunt obligati sa raporteze autoritatilor sanitare orice problema medicala a turistilor.

In acest moment, Cuba se afla pe lista verde a Romaniei (dupa ce mult timp a fost pe listele galbena si rosie). In acest moment, Romania are 721 cazuri la 100.000 locuitori si 309 morti la 1 milion de locuitori, in timp ce Cuba inregistreaza 74 cazuri la 100.000 locuitori si 6 morti la 1 milion de locuitori in ultimele 14 zile, in cond

Sursa: Lonely Planet

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest