DUPA 20 LUNI: Iran redeschide granitele pentru turistii straini vaccinati

Turnul Azadi

Dupa 20 luni, Iranul a anuntat zilele trecute ca redeschide granitele pentru turistii straini. In ultimele 20 luni, tara a trecut prin nu mai putin de 5 valuri ale pandemiei, cu numeroase victime. Dar valul 5 a trecut, iar Iranul a inceput campania de vaccinare la cateva luni distanta de restul lumii datorita embargo-ului american. In acest moment, 43% din iranieni au fost imunizati complet (fata de 31% in Romania) folosind un mix de vaccinuri chinezesti, rusesti, indiene si iraniene. Cu sprijinul clerului musulman care a sustinut si sustine vaccinarea anti-COVID cuplat cu o disponibilitate mai mare a vaccinurilor, Iranul spera ca valul al 6-lea sa fie mult mai putin mortal decat celelalte.

Dar ca o buna parte din tarile din lume, Iranul a decis sa deschida granitele pentru a putea sa-si reporneasca industria turistica. Inainte de 2020, turismul in Iran era pe val, tara inregistrand a doua cea mai mare crestere a numarului de turisti straini din lume. Pentru perioada post-pandemica, Iranul promite investitii serioase in promovare si publicitate (ca dovada Iranul participa cu un puternic pavilion national la Targul de Turism de la Londra, cel mai mare si influent din lume la care Romania nu mai participa pentru prima oara in ultimii 40 ani – fostul ministru Nasui a ordonat oprirea oricarei forme de marketing turism a Romaniei), dar si potentiala ridicare a obligativitatii vizei dupa cum promitea d. Zarghami, ministrul iranian al Mostenirii Culturale, Turismului si Mestesugurilor in luna septembrie.

Dar pana atunci, iata conditiile:

Vor putea intra turistii vaccinati complet si care pot prezenta un test PCR cu rezultat negativ facut cu maximum 96 ore inainte de a intra in Iran. De asemenea, trebuie completata o declaratie de sanatate, prezentata o rezervare confirmata la un hotel si se va efectua inca un test la aterizarea in Iran (stire neconfirmata din alte surse). Iranul a anuntat ca tarile excluse sunt cele considerate de risc ridicat de catre OMS, dar dupa cum stiu, OMS nu categoriseste tarile in tari de risc, risc minor sau mai stiu eu ce risc. In fine.

De asemenea, a fost reactivat si portalul de obtinere viza on-line.

 

Sursa: YPT

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Elefantul African spune:

    deci, in principiu,,au deschis..dar nu prea se stie ce si cum, doar ca trebuie sa faci teste peste teste..si sa speri ca nu dai de vreun iranian infectat cand bei un suc (lucru foarte probabil, tinand cont de ce pocnitori de vaccinuri au folosit)…dar vrem sa redeschidem turismul. Toate tarile, care pe langa vaccin, mai cer si teste…si spun ca vor redeschiderea turismului…sunt schizoide. Ce fel de relaxare e asta cand sti ca se poate duce naibii tot concediul, pentru ca iesi pozitiv la vreun test…desi tu esti bine . Eu unul, mai astept..sau ma duc doar acolo unde e suficient sa te duci cu vaccinul…cum am fost de curand in Venetia.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest