Romania reduce la 9 luni valabilitatea certificatului verde pentru cei vaccinati cu doua doze

COvid

Urmand tendintele existente in Europa, dar si in alte tari ale lumii, Romania a decis sa reduca de la 12 la 9 luni valabilitatea certificatului verde in cazul vaccinarii cu 2 doze de vaccin anti-COVID (sau o doza in cazul Johnson & Johnson). In cazul administrarii dozei booster (sau doza 3), certificatul verde se prelungeste automat. Din cate stiu, Austria, Cehia, Slovacia si alte cateva tari europene au implementat deja aceasta masura pentru limitarea numarului de cazuri si morti datorat COVID in tarile lor. 

In consecinta, cum se va intra in tara.

In cazul in care esti vaccinat cu 3 doze – intrare fara restrictii

In cazul in care esti vaccinat cu 2 doze, dar doza 2 a fost facuta cu mai putin de 270 zile in urma (adica atunci cand scriu aceste randuri la inceputul lui mai 2021) – intrare fara restrictii.

In cazul in care ai trecut prin boala si ai un test PCR pozitiv in ultimele 180 zile – intrare fara restrictii

In cazul in care poti prezenta un test PCR negativ facut in ultimele 72 ore inainte de intrarea in tara (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport proprii) sau 72 ore inainte de imbarcarea intr-un mijloc de transport in comun (avion, tren, autobuz, etc) – intrare fara restrictii

In cazul in care nu te incadrezi in nici unul din aceste cazuri – carantina 5 zile.

 

Valabilitatea certificatului verde folosit in interiorul Romaniei pentru acces in malluri, cinematografe, sali de sport, etc, etc s-a prelungit pana pe data de 31 decembrie 2022 chiar si pentru cei care au fost vaccinati cu doua doze.

In plus, a fost prelungita perioada in care poate fi completat PLF-ul la intrarea in tara de la 24 ore inainte de intrarea in tara la 72 ore. Deci poti sa-l completezi on-line pana la 3 zile inainte de a intra in Romania.

Info: Digi24

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest