DIN 10 FEBRUARIE: Filipine deschide granitele pentru calatorii vaccinati din 150 tari ale lumii

El Nido Filipine

Dupa ce timp de 2 ani, Filipinele au tinut granitele strict pecetluite (sau cu impunerea de carantina institutionala), iata ca incepand cu 10 februarie 2022, guvernul de la Manila a anuntat deschiderea larga a granitelor pentru cetatenii a 150 tari ale lumii. Conditiile de intrare in tara – pot intra calatorii vaccinati complet si care au facut un test RT-PCR cu maximum 48 ore inainte de a pleca din tara de origine. Cetatenii straini nevaccinati complet nu au dreptul sa intre in Filipine, iar cei filipinezi vor sta in carantina institutionala in locatii stabilite de stat.

La inceput, Filipinele vor accepta doar turistii din tarile care pot intra fara viza in tara (inclusiv Romania) pentru 21 zile, iar din 16 februarie 2022 pentru orice nationalitate.

Filipine se deschide astfel turismului international, dupa ce Thailanda a introdus sistemul Sandbox in insula Phuket si chiar a implementat sistemul Test & Go pentru scurt timp. Thailanda a anuntat reintroducerea sistemului Test & Go cu incepere de la 1 februarie.

Certificatul european de vaccinare emis de Romania este recunoscut.

Sursa: Strait Times si Manila Times

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Madalin spune:

  De India nu se stie nimic ?

 • Elefantul African spune:

  pentru o prima vizita in Filipine, venind si cu un copil, ce recomanzi ca destinatie si in ce perioada a anului ? si cate cate zile ? cu cine recomanzi sa zbor si cam care ar fi un pret bun ?

  • Imperator spune:

   1. Boracay sau zona El Nido / Palawan. Ianuarie – martie / aprilie.
   2. Poti sa stai si un an si sa nu te plictisesti. Probabil vreo 10 zile daca stai doar intr-un loc, si vreo luna daca mai vrei sa vizitezi si alte insule.
   3. Qatar Airways sau Turkish Airlines. Tinand cont ca tara e inchisa de 2 ani, probabil acum nu mai zboara aproape nimeni, asa ca mai asteapta sa se reia zborurile.

   • Andy spune:

    Si ce alte companii de zbor nau recomanzi sau combinatii de zboruri ?

    • Imperator spune:

     Qatar Airways (via Doha), Turkish Airlines (via Istanbul), KLM (via Amsterdam), Singapore Airlines (via Frankurt si Singapore). Daca vrei cu low-cost, vezi ca poti zbura din Dubai cu Cebu Pacific sau din Atena cu SCOOT (via Singapore)

 • Samu spune:

  Salut, nu am viza pt filipine, o iau in aeroport?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest