Despre visa-on-arrival in Thailanda (dar si viza de Thailanda, in general).

Visa on arrival Thailanda

Cred ca una dintre cele mai dese intrebari pe care le primesc sunt cu privire la visa-on-arrival in Thailanda. Si pentru ca tocmai am luat una, candva, la inceput de ianuarie, m-am gandit sa scriu un mic articol pe tema asta, banuiesc ca ajuta pe multi.

Pentru a intra in Thailanda, iti trebuie viza. Viza se poate obtine in doua modalitati – la Ambasada Thailandei la Bucuresti sau on-arrival pe aeroporturi, dar si intr-un numar de puncte de trecere a frontierei rutiere. Iata aici lista completa a punctelor de frontiera unde puteti lua viza.

Ca sa luati viza de la Bucuresti, trebuie sa infruntati sictirul si birocratia de la Ambasada Thailandei, care iti garanteaza cel putin o trimitere acasa pentru ca nu ai nu stiu ce. Personal, asta iarna decat sa merg la ambasada sa iau viza gratis, mai bine am dat 1.000 de bahti pe aeroport si am scapat de cea mai nesuferita ambasada din Bucuresti. Deci nu va povestesc cum e la ambasada, dar puteti sa vedeti aici ce acte trebuie (mi se pare aberant ca pentru multiple-entry visa iti trebuie 6.000 de euro in cont in ultimele sase luni). Dar o sa vin cu lista de cerinte la finalul articolului. Dar mai bine sa va povestesc despre visa-on-arrival pe aeroportul Bangkok Suvarnabhumi (aeroportul “mare” unde aterizeaza zborurile intercontinentale, mai exisa si aeroportul Don Muang unde zboara companiile low-cost).

Am aterizat la Bangkok zburand din Kuala Lumpur. Prima luare de contact e un pic haotica, dar te lamuresti repede. Exista un birou de schimb valutar (cu cea mai proasta rata de schimb din tot Regatul, pentru ca viza nu o poti plati decat in baht, o valuta pe care nu o gasesti decat prin Cambogia). Daca insa aveti posibilitatea sa faceti rost de niste baht inainte de a ajunge in Thailanda, nu ar fi rau sa schimbati. Cum ziceam, in Cambogia gasiti sigur, in Filipine, de unde veneam, mai degraba gaseam lei romanesti :)). Evident, nu exista niciun ATM. La doi pasi de casa de schimb valutar, se afla insa un automat de facut poze pentru ca e musai sa aveti cu voi o fotografie (3.5 x 4.5) nu mai veche de sase luni. Eu mi-am facut poze intr-un mall din Manila, pe aeroportul din Bangkok costa cam de patru ori mai mult.

Tot acolo, se afla un mic birou pe care s-ar putea sa-l confunzi cu locul unde iti da viza. Am fost fericit ca nu erau decat vreo doua suflete la coada, dar, ghinion… acela era biroul de informatii, nu biroul de procesare a cererilor de viza. Dar, cel putin, era un tip haios si zambitor, care mi-a dat toate explicatiile.

 

Urmeaza coada la viza propriu-zisa. Cat dureaza depinde de noroc, de cate avioane au aterizat inaintea ta. Eu am stat vreo ora si ceva, aveam in fata destul de multi chinezi, dar am avut norocul sa “iau fata” unui contingent masiv de indieni, ca altfel as fi stat vreo doua ore. Daca nu suportati aerul conditionat dat la extrem, luati-va cu voi geci, pulovere etc pentru ca bate alizeul rau de tot.

Inainte de a ajunge la biroul unde iti sunt verificate actele propriu-zis, a venit o tipa sa se uite daca am toate actele. Ea nu se uita pe ele sa zica daca sunt ok sau nu, pur si simplu, verifica daca ai formularul de viza completat, biletul de avion, cazarea, banii si, mai ales, iti lipeste poza pe formular. Nu e voie compostata, e musai sa fie lipita si tipa asta avea toate materialele necesare :).

Odata ajuns la biroul de aplicare pentru viza, actele iti vor fi controlate cu atentie, dar, apreciez asta, cu zambetul pe buze si cu foarte multa empatie. Desi cred ca eram al nu stiu catelea doritor de visa on-arrival, ofiterul era simpatic, dragut si, chiar daca era megameticulos, o facea intr-un stil in care sa te si binedispuna.

Actul-cheie este biletul de avion care sa dovedeasca ca parasesti teritoriul Thailandei in 15 zile. Poate fi aratat si pe o tableta, dar e mai bine daca il ai tiparit. La finalul articolului, o sa fac lista cu tot ce ai nevoie. Dupa ce verifica tacticos toate datele (mai ales codul cursei cu care vei pleca), vei primi un numar de ordine si vei astepta cateva minute (nu a durat mai mult de zece minute, in cazul meu) pana cand numarul tau va fi strigat si vei primi pasaportul cu o stampila de intrare pusa in el.

Urmeaza coada (in general, nu prea lunga) la punctul de frontiera propriu-zis, unde vei primi stampila de intrare in Thailanda. Atentie, intre formularele pe care le completezi exista si un formular de intrare in tara, separat de formularul de viza – o parte din el ramane la controlul pasapoartelor, cel de-al doilea ramane la tine si trebuie sa-l dai la controlul pasapoartelor cand parasesti Thailanda. Nu stiu ce se intampla daca nu il ai, dar nu cred ca e de bine.

 

Acum, niste intrebari frecvente

 

 1. Daca ajungi in Thailanda, vizitezi tara pentru mai putin de 15 zile, apoi te duci prin jur (Laos, Myanmar, Filipine, ce vrei tu) si te intorci in Thailanda, trebuie sa iei a doua viza. Ceea ce nu iti vor spune niciodata cei de la Ambasada Thailandei din Bucuresti este ca, da, poti sa iti iei o a doua viza fara probleme. Daca ai de gand sa stai in Thailanda si in celelalte tari DOAR 15 zile (cumulat), poti sa ceri un re-entry permit care sa-ti permita sa reintri in Thailanda fara sa mai platesti viza. Acest re-entry poate fi aprobat in functie de decizia ofiterului si nu este dat de cel care stampileaza pasapoartele, ci de la un alt ghiseu. Intreaba, in prealabil! In alta ordine de idei, poate ati auzit de “visa run” (cand cineva caruia ii expira viza da o fuga pana intr-o tara invecinata, intra in ea vreo zece minute, revine si intra din nou in Thailanda). “Visa run” era folosita in special de cei care NU au nevoie de viza in Thailanda (cum ar fi englezii, australienii, israelienii etc.) si nu trebuiau sa isi ia viza (adica, s-o plateasca din nou). Totusi, daca vrei sa efectuezi un “visa run” (adica sa iesi din Thailanda si sa reintri a doua zi), asteapta-te ca ofiterul de la punctul de intrare sa te ia la intrebari, chiar, eventual, sa te trimita la plimbare. Asa ca daca vrei sa faci un “visa run”, stai si tu cel putin vreo doua zile prin Cambogia sau Laos. MERITA!
 2. Ce se intampla daca stai mai mult de 15 zile ? In pasaport, va fi scris clar ziua pana la care poti sa stai in Thailanda. Pentru fiecare zi de intarziere, vei plati o amenda de 500 baht (13 euro) pe zi. Stai 10 zile in plus, dai 5000 bath (130 euro). Maximul amenzii este de 20,000 baht (adica 40 de zile de “intarziere”). Daca stai mai mult de 90 de zile peste viza, vei plati maximul amenzii si nu vei mai avea voie sa intri in Thailanda pentru un an.
 3. Cat costa viza de Thailanda? Pana mai asta-vara, costa 1000 baht (circa 26 de euro la rata oficiala, vreo 33 de euro la rata din aeroport). Cineva inteligent a crescut pretul la 2000 baht (52 euro / 66 euro), suma aberanta daca stai maximum 15 zile, cum e cazul romanilor. Dupa aceasta decizie “inteleapta” numarul turistilor a scazut dramatic (se zice chiar o reducere de circa 15% ceea ce este imens), asa ca de la 1 decembrie s-a introdus un discount – s-a revenit la 1000 baht. Initial, pentru vreo 20 de tari (inclusiv Romania), ulterior, pentru toata lumea. Acum cateva zile, s-a prelungit perioada in care se obtine visa-on-arrival cu 1000 baht pana la sfarsit de august, dar nu stiu ce decizie se va lua dupa aceea. Daca vrei sa iei viza de la ambasada din Bucuresti, costul vizei cu o singura intrare este de 30 de euro (GRATIS, daca o iei pana pe 31 august 2017) si de 150 de euro pentru multiple intrari. ATENTIE – viza este valabila trei luni (pentru o intrare) si sase luni (pentru intrari multiple) din momentul in care ti-a fost pusa in pasaport in Bucuresti, dar ai dreptul sa stai efectiv pe teritoriul Thailandei DOAR doua luni. Oricum, nu te stresa prea mult sa calculezi cand trebuie sa iesi, in momentul in care ofiterul iti pune stampila de intrare in Thailanda va scrie clar in pasaport data limita de iesire.

 

Ce documente ai nevoie

Visa-on-arrival

 1. Pasaportul cu valabilitate de sase luni de la data intrarii in tara. Poate fi si pasaport temporar, dar in aceleasi conditii.
 2. Bilet de iesire din tara – obligatoriu bilet de avion, nu vor fi luate in considerare declaratii ca pleci cu autobuzul la Siem Reap sau cu trenul la Vientiane. Se poate sa-l arati pe tableta sau pe telefon, dar e mai bine sa il ai tiparit. Un word care pare veridic este acceptat.
 3. Taxa de viza, in baht thailandezi (nu se accepta carti de credit sau debit). Pana la 31 august este 1000 baht, dupa, vom vedea.
 4. O fotografie de 3.5 x 4.5 nu mai veche de sase luni. Poti s-o faci (scump) in aeroport, inainte de biroul de viza, sau sa vii cu ea.
 5. Dovada detinerii a 10.000 baht (sau echivalent in valuta straina) per persoana sau 20.000 baht (per familie). Rar ti se cere sa arati suma respectiva, mie nu mi s-a cerut.
 6. Formularul de cerere a vizei. O sa-l gasesti langa biroul de informatii in caz ca nu l-ai primit in avion.
 7. (facultativ) poate sa-ti ceara dovada cazarii. Un print de pe booking (pe care poti sa-l anulezi imediat dupa ce i-ai dat print) este acceptabil.

Viza cu o singura intrare, de la ambasada

 1. Pasaportul cu valabilitate de sase luni de la data in care intentionezi sa intri in Thailanda.
 2. O copie de pasaport
 3. Formularul de cerere a vizei. Il gasesti aici.
 4. O fotografie de 3.5 x 4.5 nu mai veche de sase luni. Trebuie lipita pe formular, nu capsata
 5. Bilet de transport dus-intors. In principiu, daca ai bilet de vapor, tren sau autobuz luat on-line (sau printr-o agentie de turism), ar trebui acceptat. Nu bag mana in foc ca se va intampla asta.
 6. Dovada de cazare pentru intreaga perioada (booking.com e ok)
 7. Certificat ca esti angajat undeva sau extras de cont. Legea spune “sau”. Legea interpretata in ambasada din Bucuresti spune “si”. Personal, nu as da extrasul de cont pentru ca nu se stie niciodata ce se va intampla cu el daca il predai la ambasada.
 8. Taxa de 30 de euro (se plateste cash in momentul depunerii dosarului). Pana la 31 august e gratis.
 9. Nervi tari, pentru a putea trece peste sictirul angajatei ambasadei.
 10. Trebuie sa te prezinti in persoana la Ambasada chiar daca locuiesti in Sighetu Marmatiei. Alternativ, poti sa te duci la ambasadele Thailandei din apropiere (Budapesta sau Belgrad), unde sigur vei gasi un functionar mai binevoitor.

 

Viza cu intrari multiple

 1. Fix documentele de mai sus.
 2. Carte de identitate si o copie pentru a demonstra ca ai rezidenta in Romania.
 3. Extras de cont in care sa demonstrezi ca in ultimele sase luni ai avut minimum 6.000 de euro in cont si nu ai primit nicio dobanda pe ei. Cu chiu, cu vai, se accepta si dovada ca ai avut un depozit de 6.000 de euro.
 4. Taxa de 150 euro, platibila cash.
 5. Nervi si mai tari, pentru ca exista aproape o certitudine ca nu vei avea toate documentele la tine.

 

Mai multe informatii gasesti aici

 

Viza comuna Thailanda – Cambogia

Va sfatuiesc sa luati viza cambogiana separat – o iei fie on-line, fie on-arrival fara bataie de cap.

 

Sursa foto

 

 

 

 

Categorii:
Thailanda · Vize

Comentarii

 • romelia spune:

  Se poate lua viza si pt 21 de zile in Thailandia ?

 • Diana spune:

  Eu sunt o exceptie – mie nu mi-a intors actele la ambasada, se pare ca au fost corecte. Pentru pct. 7 am dus doar adeverinta de salariat cu mentionarea salariului brut si anul angajarii. Am luat viza in decembrie 2016. Dar tot nesuderita e blonda aia nevropata.

 • Romeo spune:

  Am patit cand am aterizat pe aeroportul Don Mueang sa nu am cash cu mine. Si acolo nu au nici bancomat si nici casa de schimb. A trebuit să astept vreo 2 ore sa vina un reprezentant al companiei aeriene cu care am zburat, sa ma treaca de vama fara control, ca sa pot scoate bani de la bancomat

 • Cristina spune:

  Și eu am preferat să intru cu visa on arrival decât să am de-a face cu „doamna” ceea de la ambasada de la București. Îi spun doamnă că nu-s la mine pe blog, să o alint mai sănătos, aici trebuie să fiu politicoasă 😛 Și asta a fost acum 3 ani, pare-se că a prins rădăcini în ambasadă.
  Referitor la re-entry permit: costă. Single entry e 1000 de baht, iar multiple entry e 3800 de baht. Sigur, cum VOA e acum 1000 de baht…fie permisul, fie visa on arrival, tot acolo ajungi. Doar că având re-entry permit economisești timp la intrarea în țară, nu mai aștepți la cozile imense de la biroul de VOA.
  Cât despre cazul în care stai mai mult de 15 zile, se poate lua o viză de turist de la o ambasadă dintr-o țară vecină Thailandei. Cele din Kuala Lumpur și Vientiane sunt cele mai prietenoase.

  • Irina spune:

   Buna ziua ,
   In luna Ianuarie 2017 voi merge in Thailanda krabi pentru 15 zile, in aceasta perioda vreau sa vizitez si Cambogia pentru 4 zile, cu reintoarce in Krabi pentru inca alte 2 zile . Si as dorii sa aflu cum sa procedez cel mai bine pentru vize. Cand ajung in Thailanda sa le arat biletul de intoarcere catre Romania sau cel cu plecare spre Cambogia ? Daca nu primesc re-entry permit , pot pleca in Cambogia si reintoarce fara probleme doar platind inca o data viza ? Multumesc anticipat !

 • George spune:

  Dupa ce am luat 3 vize de Thailanda pe la ambasade – in Ro, USA si India am avut „placerea” de a lua de doua ori visa on arrival. De fiecare data am avut sansa unor grupuri masive de indieni. Insa a doua oara m-au taxat cu vreo 200 bath in plus, bani care nu se regaseau pe factura. Am crezut ca se scumpise viza. Fiind cu familia cu doi copii s-a ridicat putin costul vizei. Plus rata de schimb, + automatul de poze. Dar mai deranjant a fost cum tuturor ni se comunica pretul umflat, era pe la miezul noptii, noi rupti de oboseala. Morala e ca bine sa mai verifici odata inainte de a pleca si sa te astepti la tepari chiar din aeroport. Senzatia mea e ca Thailanda se degradeaza de la un an la altul si nu-s putini sarlatanii. Dar asta no sa ne impiedice sa calatorim,

 • Radu spune:

  În cat timp o se eliberează viza de Tailanda?

 • mihaela spune:

  Ce pasaport frumos!

 • polat spune:

  asa de mare e birocratia la ambasada thailandei din capitala patriei noastre?

 • Stefan spune:

  Ambasada Thailandei este cea mai corupta ambasada din Ro, Hoasca aia de la ambasada fara spaga nu face nimic. Da-o dracu de Thailanda, sunt atatea tari frumoase si prietenoase in Asia – Filipine, Indonezia, Malaysia, Laos.

 • Zavoianu spune:

  Pe mine acum 2 zile m a dat afara din ambasada, dupa ce am am nesimtirea sa intreb daca se plateste taxa de 30 euro si sa nu am punguta cu parfum sau ciocolata.
  I am zis politicos ca pe site este un document semnat de ambasador ca este scutita taxa de viza , am vrut sa scot telefonul sa i arat…moment in care cucoana a explodat si a urlat: – nu aveti voie cu telefon in ambasada…afara..afara din curte…si pana nu s a asigurat ca am iesit din curte…nu s a lasat…
  Nazista…nu se dezminte…
  Am apelat la agentie sa se ocupe de viza…si mi am zis ca nu vreu sa ma incarc negativ sa i fac plangere.

 • Monica spune:

  cummm? nu se poate obtine viza single entry pt 17zile ci doar 15zile? pe site-ul ambasadei scrie 60zile si costul de 30eur (deci nu e free) ….nu mai pricep nimic

 • Monica spune:

  aha ok am priceput 15zile pt on arrival

 • bianca spune:

  Eu am luat viza de Thailanda cu 2 intrari in 2011 si a mers super ok. Acum am intrebat la ambasada daca se mai poate lua cu doua intrai si mi-au zis ca nu , desi pe formular ai spatiu unde sa precizezi asta.

  nu stiu daca acum 6 ani era tot tantica asta dar atunci a mers ok.

  eu o sa ma duc in Thailanda pana pe 04. 11.2017, as putea lua viza in August ca sa nu mai platesc taxa?

  Multumesc,
  Bianca

 • Jan spune:

  Noi am luat VOA de pe Suvarnabhumi in martie, exact cum ai descris mai sus, doar ca era coada formata din mai multi europeni decat chinezi. :)) 1000 baht.
  Pentru re-entry ne-au zis ca atunci cand iesim prima oara din Thailanda sa mergem la imigrari si acolo vom rezolva. N-am rezolvat, ne-au zis ca pt. VOA nu se acorda re-entry, doar pentru viza luata de la ambasada.
  Dupa cateva zile am plecat in Cambodgia si la intoarcere am aterizat in Phuket. Acolo, mult mai simplu. Ii interesa doar pasaportul, formularul completat si poza plus… 1200 baht. Degeaba am intrebat de ce cu cateva zile inainte am platit 1000 si acum e 1200, daca nu vor sa se inteleaga cu tine brusc nu mai vorbesc engleza. :)) A, sa nu uit: 1200 fara chitanta sau ceva. Stai 2 minute si la ghiseul de langa iti iei pasaportul cu viza si gata.

 • Catalin spune:

  Buna dimineata ! In oct.-noiembrie 2017 voi calatori in mai multe tari din Asia de Sud Est , aterizand la Hanoi si decoland de la Bangkok ( aeroportul Suvarnabhumi ) .Pe parcursul excursiei ( nu mai mult de 15 zile ) voi ajunge de mai multe ori in Bangkok cu Air Asia ( Sieam Reap-Bangkok , Bangkok-Luang Prabang-Bangkok , Bangkok-Yangon-Bangkok ) in aeroportul Don Muang .Esista posibilitatea ca aeroportul Don Muang sa-l tranzitez de fiecare data pentru cursele Air Asia ? La tranzit exista casete de bagaje ? Va multumesc !

  • Imperator spune:

   Nu pricep chiar 100%. Inteleg ca vrei sa tranzitezi Don Muang fara sa intri in Thailanda.
   Daca asta este cazul, poti sa optezi pentru serviciul FLY – THRU al Air Asia. Uite aici: http://www.airasia.com/ask/template.do?id=517

   Daca, dimpotriva, vrei sa dai o fuga in Bangkok si sa lasi bagajele in aeroport, exista facilitati unde poti sa-ti lasi bagajele. Iata informatiile:
   Luggage Storage & Lockers – Luggage can be stored up to 4 months in the airport’s luggage storage facility. At the time of this update, the rates are 75 Baht per bag, if stored for less than 24 hours, and 38 Baht for up to 12 hours after or every 12 hours after. Payment is due upon retrieval of luggage. Location: Terminal 2, landside, 2nd floor.

 • Elena spune:

  Buna!
  Am si eu o mica intrebare. In august ma voi duce in Asia pt 14-15 zile. Voi sta 2-3 zile in KL, Malaysia, dupa cateva zile in Langawi si dupa vreau sa iau barca spre Koh Lipe in Thailanda si sa ma intorc in KL.
  O prietena mi-a spus ca pot lua viza pt Thailanda de la terminalul de ferry – pt ca voi sta in Thailanda doar cateva zile. Cum sa procedez in aceeasta situatie, stii cumva?
  Multumesc!
  Elena

 • Irina spune:

  Buna ziua,
  In luna Ianuarie 2018 voi pleca in Thailanda Krabi pentru 15 zile, in aceasta perioada as dorii sa vizitez si Cambogia pentru 4 zile cu revenire in Krabi pentru alte doua zile . Cum ar trebui sa procetez cel mai bine pentru obtinerea vizelor ? La intrarea in Thailanda sa prezint biletul de intoarcere catre Romania sau cel de plecare spre Cambogia ? Daca nu primesc re-entry permit , la intoarcerea in Thailanda din Cambogia voi plati din nou viza fara alte probleme ? Multumesc anticipat !

  • Imperator spune:

   Arată-mi biletul următor, cel prin care zbori în Cambodgia. La întoarcere, o sa iei o viza noua și le arăți biletul cu care te întorci în tara.

 • Stefan spune:

  Cat dureaza emiterea vizei cu o singura intrare, de la ambasada din momentul depunerii actelor?
  Imi mai poate confirma cineva(care a fost recent) ca este gratis?

  Multumesc

 • Ralu spune:

  Daca aduci account statement mai trebuie sa aduci si adeverinta de salariat? Si care ar fi suma care ar trebui sa fie pt a lua viza de turist, vreau sa stau 5 saptamani. Multumesc!

 • Carmen spune:

  Salut! Ma poți ajuta te rog și pe mine cu câteva sfaturi? In 19 Iulie o sa ajung in Phuket la ora 7:10, iar de acolo am un alt zbor la ora 8:40 către Bangkok. Durata intre cele doua zboruri era mai mare, dar cei de la Qatar au făcut unele modificări. Poți sa îmi spui dacă pot sa fac direct transferul către Bangkok și sa iau de acolo viza? Este taxa de urgenta pt primirea vizei?

  • Imperator spune:

   Nu. Daca intri in Phuket, trebuie sa iei viza de acolo, pentru ca apoi ruta Phuket – Bangkok este interna si nu mai treci prin nici un punct de trecerea frontierei. La Bangkok, exista un fast trek (platibil), cand am fost acolo, nu era nimeni (ofiterul era plecat), la Phuket nu stiu cum e. Do obicei, Qatar ajunge la timp, dar 1 ora si jumatate este destul de la limita. Baga-te peste tot in fata cu un zambet larg si explica-le pe un ton extrem de simpatic ca pierzi avionul 🙂

 • Florin spune:

  Te salut. Probabil ai raspuns deja la o astfel de intrebare, asa ca imi cer scuze că te rog să o faci din nou.
  Am urmatoarea problema la care iti cer sfatul si iti multumesc anticipat.
  Avem bilete pentru perioada 20 oct – 04 noi. 2017. Cineva mi-a spus că cele 15 zile se calculează din data la care ai biletul de avion… Noi abia in 21 dimineata ajungem in Thailanda și avem întoarcerea în 4 noiembrie. Dacă se calculează data intrarii (si nu data biletului) adica 21 octombrie avem exact 15 zile. Nu stim ce sa facem, sa mergem totusi la ambasada sau sa stam linistiti si o putem obtine in aeroport.
  Multumesc!

  • Imperator spune:

   Scuze, dar am fost plecat intr-o zona cu putin net – Madagascar si acum ma ocup de raspunsuri 🙂
   Se calculeaza din momentul in care intri in tara, nu ii intereseaza pe thailandezi prin ce alte tari ai fost tu. Asa ar trebui sa ia in calcul si cate zile ai locuit in Romania 🙂 Se calculeaza din ziua in care intri pe teritoriu Thailandei.

 • Mimi spune:

  Stau in Thailanda doar 4 zile, apoi plec cu trenul in Malaysia…nu ma mai intorc in Thailanda.
  Daca am biletul de avion care atesta plecarea mea din Singapore voi putea lua VOA?

 • Imperator spune:

  @Mimi – da, e ok, trebuie sa demonstrezi ca iesi din Thailanda.

 • Andrei spune:

  Cindva viza se elibera gratuit

 • Ada spune:

  Am nevoie de un sfat. Eu si sotul am planificat o vacanta in Ianuarie 2018, zburam din Romania spre Krabi, Tailanda.
  Durata sederii este de 16 ZILE. Cand si unde pot sa platesc amenda aferenta acestei zile in plus? Pot sa o platesc anticipat online?

  • Imperator spune:

   Nu, o platesti la aeroport cand sa pleci. Sa mergi in aeroport un pic mai devreme sa o platesti.

  • CATALIN spune:

   Buna ziua! In ianuarie 2018 calatorim si noi in Thailanda cu zbor Bucuresti-Krabi. Stiti cumva, se poate obtine viza direct pe aeroportul din Krabi? Pe lista locatiilot unde se acorda VOA, apare un checkpoint imigration, care este la 24 de km de aeroportul din Krabi, conform google-maps. Fapt pt care as vrea sa stiu daca trebuie sa iau VOA de la ambasada Thailandei din Bucuresti sau pot sa calatoresc linistit spre Krabi iar in aeroport va fi un ofiter care sa-mi dea viza

   • Imperator spune:

    Da, se da VOA si pe aeroport. Am vazut asta-iarna cand am aterizat acolo.
    Mai multe info aici: https://www.yourkrabi.com/visas-for-krabi-thailand/

    • Andrei spune:

     Buna seara, in primul rand multumim ca exista un astfel de loc tixit cu informatii! Si noi vom ajunge Krabi, si dorim sa mergem pe VoA. Intrebarea noastra este, exista un exchange dupa off board si inaintea biroului de vize? Nu avem de unde schimba BAHT. (Avem ecala in Doha, poate ar putea fi un plan B, sa incercam sa schimbam acolo?) Multumim

     • Imperator spune:

      Buna ziua. Ma bucur ca va ajuta. Da, exista un birou de schimb valutar inainte de a ajunge in vama. Inutil sa-ti zic ca rata e proasta, dar asta e … schimbi fix cat iti trebuie si mai mult schimbi (sau scoti din ATM) dupa ce intri in Thailanda.

 • Cristina spune:

  Buna, te rog daca ai putea sa ma ajuti cu un sfat. Sunt rezident in Spania, cetatenie romana. Vreau sa imi petrec vacanta in Tailanda, in jur de 22 zile. Imi este destul de complicat sa obtin viza aici, stau in Fuerteventura, iar aici nu este ambasada Tailandei. Intrebare, daca eu rezerv avionul pentru 22 zile, imi este mai avantajos sa platesc cele 7-8 zile de amenda care depasesc cele 15 zile legale(care am inteles ca se plateste la iesire)? O sa am probleme acolo pentru obtinerea vizei de turist 15 zile daca iesirea din tara depaseste cele 15 zile? Ce sfat poti sa imi dai? Ar fi ambasada Tailandei in Tenerife, insa costul vizei si transportul pana acolo imi iese destul de scump. Multumesc anticipat

  • Imperator spune:

   E un pic complicat pentru ca la granita cand iti dau visa-on-arrival verifica daca ai bilet de avion de iesire din tara pana in 15 zile. Nu stiu ce se intampla daca le spui direct ca vei sta mai mult.

   • Cristina spune:

    Multumesc frumos. Am sa merg in Tenerife, am sunat si foarte amabili, pare destul de simplu in comparatie cu ce am citit despre consulatul din Bucuresti. Aici nu iti cer extras de cont sau vreo dovada de salariat. Taxa este de 35 euro, iar pentru ca eu locuiesc in alta insula, pasaportul mi-l trimit ei prin curier in cateva zile. Biletul de avion dus/intors, rezerva hotelului pe care am sa o fac cu booking 🙂 si pasaportul cu valabilitate cel putin 6 luni. Vacanta placuta tuturor 🙂

 • Crina I. spune:

  Buna.
  Am si eu nevoie de un sfat. Mi-am cumparat biletele de avion Bucuresti – Bangkok, Krabi – Bucuresti, perioada de 21 de zile. In intervalul asta intentionez sa calatoresc si prin alte tari din jur, deci presupune sa ies din Thailanda si sa ma reintorc.
  Care este cea mai buna optiune a mea pentru viza?
  Mentionez ca plecarea este peste 2 luni.

  • Imperator spune:

   Cea mai buna solutie era sa zbori in Kuala Lumpur sau Singapore si de acolo sa vizitezi celelalte tari inclusiv Thailanda, nu sa zbori la Bangkok. Acum, daca ai luat biletele astea, trebuie sa iei 2 visa-on-arrival.
   O viza cu multiple-entries luata cu tot circul si spagile de la ambasada Thailandei costa 150 euro. Doua visa-on-arrival costa 2 x 2000 baht (adica 2 x 50 euro), deci 100 euro. Atentie, cand intri a doua oara sa iti iei baht cu tine pentru ca pentru viza nu se plateste decat in baht si cele mai proaste rate de schimb din Thailanda le gasesti pe aeroport. Evident, s-au dat niste spagi si nu exista nici ATM-uri. Cand iesi prima oara, sa iei baht cu tine sa nu mai schimbi.

 • Bogdan spune:

  Buna,am si eu o intrebare.pe 20 februarie plec in thailanda,stau 7 zile in thailanda,apoi merg in vietnam si singapore unde stau cate 5 zile.avionul inapoi in tara il am tot din thailanda,cum ar fi cel mai optim sa procedez cu privire la viza in thailnda?iau un VOA cand ajung prezint ca si plecare din tara biletul de avion catre vietnam,dupa iau iar viza de intrare prezint biletul de plecare ce spre bucuresti?va multumesc

 • monica spune:

  „duamna” nu mai solicita extrase de cont daca prezinti o adeverinta de salariu cu un venit pe care ea il considera suficient … aflati pe telefon care e suma zilei ca sa nu alergati aiurea la banci (pt originale..)
  intr-adevar, mi-a parut ca face mare exces de zel si isi da prea multa importanta pentru pozitia pe care o ocupa. e limpede pentru ce si-a castigat teribila reputatie pe net.

  pe de alta parte – in acele 5-7 minute cat am asteptat sa depunem hartiile si apoi sa ridicam viza (acolo in hol langa sonerie se asteapta si tot acolo se predau docs, se discuta in public etc – vaaaii) – am observat ca intra-adevar oamenii vin absolut nepregatiti – formularul completat „incomplet”, docs lipsa, poza nelipita, pasaportul <6luni etc. Desi instructiunile f clare atat pe site cat si acolo la avizier. Nebuna iese – verifica – imediat cum gaseste o problema – le returneaza – si apoi da capo – mai cauta, mai gaseste una, iar returneaza etc – asta in loc sa verifice tot dosarul intr-o deplasare. Isi bate joc si de timpul oamenilor dar si de al ei.

  • Toni spune:

   Eu am avut placerea de a discuta la telefon cu ea. Am sunat cu speranta ca sunt exagerari pe net si ca daca vorbesti frumos, ti se raspunde frumos. S-a rastit la mine pentru ca am pus prea multe intrebari, incercand sa gasesc o varianta pentru a corespunde cerintei de 6000 de euro in cont timp de 6 luni, pentru viza multiple entry. Nu inteleg de ce nu mi-a spus ca se pot lua si 2 VOA pentru 2 intrari la distanta de o saptamana. Ma gandesc ca daca e permis asa ceva la fata locului, ar trebui sa „permita” si doamna.

 • Valenitn spune:

  buna seara,

  intentionez sa merg intr-un tur Bucuresti – Bagkok – Hanoi – Bangkok – Bucuresti (10 zile). O sa iau VOA pentru Thailanda in Bangkok. Intrebarea este daca pentru intoarcerea de la Hanoi – Bangkok pot face intrerupere de visa sau trebuie o noua VOA.
  multumesc,

  • Imperator spune:

   In principiu, da, s-ar putea face intrerupere, dar inainte de a zbura de la Bangkok spre Hanoi trebuie sa te duci la aeroport ceva mai devreme si sa vorbesti la un birou special al serviciului pasapoarte pentru intrerupere de VOA. Asta stiu ca era acum cativa ani, nu mai stiu daca e valabil. Daca nu mai e valabil, poti sa obtii o a doua VOA cand te intorci de la Hanoi.

   • Valenitn spune:

    multumesc,

    in principiu nu as mai vrea a doua VOA deoarece am nevoie numai de cateva ore pana la zborul de 02.25 spre Bucuresti. Zborul Hanoi – Bangkok aterizeaza la 14.30, problema este ca este low cost cu VietJet (nu este transfer). Exista vreo posibilitate de a evita a doua VOA?

    multumesc,

    • Imperator spune:

     Hmmm. VietJet parca tot pe Suvarnabhumi aterizeaza, nu ? Verifica cand ajungi prima oara daca exista vreun serviciu sa iti aduca bagajul in zona internationala si sa faci vreun check in acolo. Stiu ca in Dubai si Doha ar exista, dar nu stiu despre Bangkok

 • floria spune:

  Buna!
  Avem bilet de intoarcere din Thailanda pe 3 decembrie, iar pasaportul fetei expira pe 2 iunie, adica 6 luni fara 1 zi de la plecare. Trebuie schimbat pasaportul sau se considera 6 luni de la intrarea in tara?

 • Alexandra spune:

  Buna, eu o sa ajung in Bangkok in aeroportul mare si de acolo iau avionul spre Siem Reap, fara sa parasesc aeroportul. Ma voi intorce peste 20 de zile in Thailanda pentru zborul spre Romania. Cum imi recomandati sa iau viza? In cazul in care nu ies din aeroport, am nevoie de viza? Multumesc mult

  • Imperator spune:

   Daca nu ai bagaj de cala, nu ai nevoie de viza. Daca ai bagaj de cala, in mod normal trebuie sa intri in tara, sa iti iei bagajul si sa faci checkinul mai departe spre Siem Reap. Daca ai zborul de Siem Reap pe acelasi bilet, atunci bagajele se vor duce direct in Cambogia.

 • Adi spune:

  Buna.
  Cat dureaza eliberarea vizei(pasaportului) turistice la ambasada in bucuresti, dupa prezentarea actelor? Pe loc, sau cateva zile?

 • Vio spune:

  Salut,

  De sarbatori voi pleca intr-un trip in Asia, punctul de intrare si plecare fiind Bangkok. Aterizez pe 22 Dec dar 4 ore mai tarziu decolez deja Luang Prabang (asadar nu stau deloc in Thailanda). Reintru in Thailanda pe 6 Jan cand voi sta intr-adevar 2 zile.

  As vrea sa evit sa platesc 2 VOA, cum as putea sa fac asta? Mai ales ca nu e parteneriat intre compania cu care ajung in Bangkok si cea care zboara spre Laos ca sa imi transfere bagajul.

  • Imperator spune:

   In primul rand, aterizezi si decolezi de pe acelasi aeroport ? – vezi ca sunt 2 ! In principiu, nu ar trebui sa intri in Thailanda, dar problema e cu bagajul. Incearca sa discuti in prealabil cu compania aeriana cu care pleci din Bucuresti sa iti faca check-in-ul la bagaje pana la Luang Prabang si sa soliciti din nou lucrul acesta cand pleci la aeroportul Otopeni. Uite-te si pe eticheta pe bagaje daca detinatia finala este Luang Prabang.

 • Ioana spune:

  Buna,

  De viza de tranzit stii ceva?
  Eu plec (din Munchen) pe 3 ianuarie la Bangkok si Phuket pentru 7 zile, apoi plec din Bangkok in Vientnam cu avionul, din Vietnam in Cambodgia cu avionul si din Cambodgia din nou in Bangkok cu autobusul (tranzit prin Poi pet, vad ca nu apare pe lista punctelor de unde se poate obtine VOA). Mai stau o noapte in Bangkok de unde ma intorc iar la Munchen.
  Deci practic stau 7 zile in Thailanda si inca o zi.
  Voi pleca cu o prietena care locuieste in Germania si ea a obtinut viza de tranzit cu 2 intrari de la Consulatul din Munchen.

  Eu am fost astazi la ambasada din Bucuresti unde mi s-a spus ca nu-mi da viza de tranzit pentru ca stau initial 7 zile in Thailanda. I-am spus despre exemplul prietenei mele si raspunsul a fost ea a obtinut viza la un consulat dar ea mie nu-mi da viza de tranzit….
  De asemenea am intrebat pentru cate zile este valabila viza de tranzit si nu am primit nici un raspuns. Pe site-ul ambasadei noastre nu gasesc aceasta informatie dar pe alte site-uri am gasit ca viza de tranzit este valabila pentru 30 de zile.

  Ai vreun sfat in privinta situatiei mele?

  Multumesc foarte mult,
  Ioana

  • Imperator spune:

   Ambasada Thailandei la Bucuresti este binecunoscuta ca are cele mai oribile servicii dintre ambasadele din Bucuresti. Este principalul inamic al turismului in Thailanda. Incearca sa iei o viza de tranzit cand ajungi in Cambogia sau Vietnam (la granita nu iti da viza de tranzit). Am vazut ca se da viza si la granita, dar doar cea on-arrival de 15 zile – vezi ca numele thailandez al granitei este Aranya Prathet, Poipet este numele cambogian.

   • Ioana spune:

    Multumesc pentru raspuns. Am vazut ca ar exista si posibilitatea unui re-entry permit pentru visa de turist pentru care as putea sa aplica in Bangkok.
    Si vad ca Aranyaprathet Immigration Checkpoint, Sakaeo este in lista punctelor de trece pt VOA 🙂

    Merci mult

    • Imperator spune:

     Da, am auzit de el, inteleg ca trebuie sa ajungi mai devreme in aeroport si sa-l soliciti de acolo, dar nu stiu pe nimeni care chiar sa-l fi obtinut. Daca il obtii dupa ce te intorci, as aprecia sa ne spui ce ai facut 🙂

     • Ioana spune:

      Buna,

      Revin cu informatii in legatura cu permisul de re-entry.

      Am plecat cu visa de turist cu o intrare (obtinuta la a3a vizita. La a2a vizita, mi-a refuzat-o caci pe certificatul de angajat nu mi se preciza salariul, desi am dus certificat de la banca cu soldul care arata o suma peste cei 500 de euro ceruti. Si asta in conditiile in care pe site se mentioneaza SAU : adeverinta de angajat sau certificat bancar).

      Am zburat la Bangkok si dupa cateva zile in Thailanda, am plecat spre Vietnam de pe aeroportul Suvarnabhumi. Dupa check-in si dupa ce am trecut de controlul bagajului de mana, se coboara scarile spre punctul de control al pasaportului si inainte, pe partea stanga, in zona terminalului B, se afla un ghiseu pentru re-entry permit.
      Cand am ajuns eu nu era nimeni la ghiseu.
      Am prezentat pasaporul si boarding-ul pass-ul pentru zborul spre Vietnam , persoana de la ghiseu a completat un formular cu datele mele si m-a intrebat cand am de gand sa ma intorc in Thailanda, apoi m-a pus sa-l semnez, mi s-a facut poza pe loc si totul a costat 1200 BHT (1000 permisul +200 poza). Eu aveam si poza dar nu mi-au acceptat-o, mi-a facut poza acolo. Apoi mi s-a cerut sa astept, persoana de la ghiseu a plecat cu formularul si pasaportul meu si s-a intors in maxim 5 minute cu pasaportul si o stambila cu dreptul de re-entry.
      Totul a fost foarte simplu.
      Am citit ca exista si un birou in Bangkok de unde se poate face cererea pentru re-entry permit.

      In momentul cand am reintrat in Thailanda, pe formularul de intrare a trebuit sa indic numarul vizei de pe re-entry permit si nu numarul vizei primite in Romania.

     • Imperator spune:

      Multumesc frumos de informatii. Chiar de ajutor ! Deci ai avut viza de o luna cu o singura intrare ?

     • Ioana spune:

      Da, am avut viza de turist cu o sg intrare.

 • Valentin spune:

  Seara buna,

  Scriu din Bangkok si vreau sa-mi impartasesc experienta pentru cei care urmeaza sa calatoreasca in Thailanda:
  Taxa pentru VOA obtinuta pe Suvarnabhumi este 2000 baht
  Am stat la o coada de 3 ore
  Aparent mai exista si un fel de quick voa de care nu-ti spune nimeni, bineinteles contra cost- extra charge 200baht/ persoana si coada este paralela cu cea normala (cum ajungeti la imigrari, in stanga este voa notmala di in dreapta e emergency)
  Cursul de schimb inaintea voa este prost: pentru cei ce ajung ar fi indicat sa cumpere din alta parte (eu am cumparat din Hanoi deoarece am zburat Hanoi-Bangkok)

 • Laura spune:

  Buna ziua, mi-am cuparat bilete de avion Bucuresti-Chiang Mai, desi intentia mea este sa ajung in Bali, am luat aceasta ruta pt ca am iesit mai ieftin. Durata calatoriei mele este in perioada 01.01.2018-01.02.2018, asadar, eu aterizaz in Chiang Mai, unde voi sta pana pe 04.01.2017, apoi plec spre Bali.Pe aeroportul din Chiang Mai imi voi lua VOA, care este valabila 15 zile. Avand in vedere ca plecarea spre Bucuresti este tot din Cjiang Mai, imi va trebui viza si la intoarcerea din Indonezia? Va multumesc!!!

 • Crina I. spune:

  Buna. Pentru ca informatiile de la tine m-au ajutat sa ma destresez intr-un moment in care credeam ca imi trebuie viza cu intrari multiple si ma gandeam ca sunt cam exagerate conditiile de obtinere a acesteia, am zis sa ajut si eu impartasindu-mi experienta.

  Prima VOA am obtinut-o in aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok. Era coada mare, nu mi s-a parut imensa, dar chiar si asa am preferat sa stam la o coada de doar cateva persoane, unde am dat 200 baht in plus ca sa luam viza mai rapid. Am fost indrumati catre acea coada de personalul aeroportului. Aici ne-au cerut sa prezentam biletul de iesire din Thailanda dar nu ne-au cerut sa aratam ca detinem o anumita suma de bani.

  A doua VOA am obtinut-o pe aeroportul din Krabi. Aici am ajuns cu un zbor din Singapore si eram cam 3 persoane in total care ceream viza. Mi s-a parut ca doamnele de acolo erau grabite sa scape de mine. Mi-au luat documentele, am platit in euro, 60 de persoana (pentru ca am uitat sa pastrez bahti) si am primit viza in vreo 30 de secunde. Nici macar nu mi-au cerut sa le arat biletul de iesire din tara.
  In schimb la Immigration se facuse intre timp o coada foarte mare, la care cred ca am stat vreo ora.

 • Ioan spune:

  Daca intrati in Thailanda prin aeroportul Chiang Mai sa veniti pregatiti cu 2000 de thb pentru ca nu aveti unde sa schimbati inainte de immigration. Mi-au cerut 70 de euro pentru visa on arrival.

  • Ionut spune:

   Tare aiurea faza in Chiang Mai. Am gasit baht la o casa de schimb in Bucuresti, dar cursul era ridicol de mare. oare in doha oi gasi baht la un pret mai decent?

   • Imperator spune:

    Ce scriam eu era despre sosirea in Bangkok. Nu stiu cum e la Chiang Mai pentru ca am luat viza din Romania. Exista cel putin o casa de schimb valutar in aeroportul din Doha, dar ei schimba riali qatarezi in baht (in caz ca au baht disponibili). Banuiesc ca nu ai si riali qatarezi, asa ca trebuie sa faci un dublu schimb: euro in riali, riali in baht, asa ca probabil, vei pierde mai mult din schimbul valutar.

    • Ionut spune:

     Daca stiam ca e asa situatia in Chiang Mai, faceam si eu la fel, dar am zis sa nu ma mai complic cu ambasada. Acum e prea tarziu, azi plec spre Chiang Mai. O sa caut in Doha o casa de schimb, am o escala mai mare. Cred ca pierd mai putin decat daca as schimba in Romania.

     • AND spune:

      Te rog sa spui cum ai rezolvat, pentru ca in mai ajung si eu in Chiang Mai.

     • Imperator spune:

      In mod cert, gasesti baht de vanzare inainte de punctul de trecere la Bangkok. Schimbi dolari (sau euro) in baht si iti platesti viza. Probabil nu e cea mai buna rata de schimb (adica, cert nu, dar nu schimbi cat pentru toata excursia, schimbi si tu cat pentru viza). Vezi ca iti trebuie si poza – daca nu ai, poti sa-ti faci la un automat inainte de punctul de intrare in tara, dar din nou, iti trebuie bahti.

     • Ionut spune:

      Eu am schimbat dolari in baht in Doha, in oras. Pe 150 de dolari am luat 4400 baht. In aeroportul din doha as fi luat 4050. Daca nu aveti escala lunga in doha, platiti viza in euro sau dolari. Cand am fost eu, cereau 75 de dolari sau 65 de dolari (aici cum aveti noroc, spuneau sumele la plezneala, am auzit sume diferite). Puteti sa faceti si poza in aeroport, e 300 de baht. Avantajul in Chiang Mai e ca totul merge repede, sunt putini care au nevoie de visa on arrival.

 • Alexandra spune:

  Buna!
  Am bilete de avion München – Bangkok dus 19.12.2017, întors 03.01.2018. Nu am încă o viza de la ambasada, m-am bazat pe viza obținută in aeroport. Dar când am cumpărat biletele, am uitat ca perioada trebuie sa fie <15 zile și am cumpărat biletele cu prețul cel mai convenabil…uitând ca trebuie sa mă încadrez in 15 zile.

  Ce e de făcut acum? Am zborul in 2 zile și sunt foarte speriata.

  Ar fi o soluție, cum ați scris mai sus, sa cumpăr un bilet de ieșire din Thailanda pe care sa îl anulez după?
  Și sa nu plec de fapt din Thailanda și apoi sa plătesc amenda pentru depășirea celor 15 zile?

  Sau mai bine sa fiu sinceră și sa le zic ca stau mai mult de 15 zile?

  Ajutor, va rog!

  • Alexandra spune:

   Plecare 17.12.2017, corectez!!!!

   • Ioio spune:

    Sunt intr-o situatie similara. De la ambasada din Ro, nu stiu la ce sa ma astept. Mi-a luat actele dar nu stiu daca imi va da si viza din motive de extras.. si daca nu o voi obtine din Ro, va trb sa apelez la visa on arrival si amenda. Dar ce fac cu biletul de avion care depaseste perioada permisa cu 2 zile? Pot marturisi pacatul de la inceput ofiterului de la visa on arrival? Te rog sa-mi spui cum ai procedat. Multumesc!

    • Alexandra spune:

     Buna,

     In special pentru IOIO:
     Inainte de a pleca in Thailanda, am cumparat un bilet de Backup Pt Laos(ca sa ies din țara lor mai repede de 15 zile), cu asigurare, pt a putea obține banii înapoi dacă îl anulez.

     Dar când am ajuns acolo, mi-am luat inima in Dinți și le am zis adevarul. Cum ca am 16zile de stat și ca mi pare rău ca nu am observat treaba asta când am cumpărat biletele de avion. Au zis: nicio problema, plătești 500 baht amenda când ieși din țara, la oficiul Imigrări și asta e.

     Pt voa mi-au cerut: 2000baht, poze, confirmarea de rezervare hotel (am rezervat ceva pe booking.com am printat și apoi am anulat rezervarea), și biletul de întors.

     La plecare, plănuisem sa merg după checkin la un birou de Imigrări, cum a zis… dar autobuzul cu care ma intorceam in Bangkok a facht Pana, am Ajuns la aeroport f tarziu asa ca am mers la check in, apoi security control si apoi passport control. La passport control, Ofiterul de Acolo m-a ghidat in alta parte, nu unde toți pasagerii mergeau către avion, și m-am gândit… super, sunt terminată ce fac acum ?!! Dar la al doilea birou doar mi au pus o ștampila ca am depășit cu 24 h viza și mi au zis ca la 24 h nu e amenda, doar după 24 h.mi au urat zbor plăcut și asta a fost.

 • Andrei spune:

  Salut,
  În primul rând mulțumesc pentru site, am aflat multe informații folositoare. Plănuiesc să stau în Tailanda 11 zile mai mult decât viza on arrival. Sunt gata să plătesc amenda, e mai ieftin decât să ies din țară. Sigur sigur nu primesc restricție de intrare altă dată si nu o să am alte probleme la aeroport când plec și sunt de acord să plătesc amenda?

 • Radu spune:

  salut
  daca ‘visa run’ e dintr-o vineri seara pana duminica seara ar putea fi probleme?

 • […] Dacă vei vrea să stai mai mult de 15 zile, fără să plătești amendă, viza se obține de la ambasada Thailandei din România sau altfel, găsești toate detaliile aici. […]

 • Tiberiu spune:

  Buna seara,
  Ma numesc Tiberiu si doresc sa va adresez si eu o intrebare referitore la viza .In luna decembrie doresc sa calatoresc in Thailanda pentru 15 zile.De acolo vreau sa plec la Sieam Reap in Cambodgia pentru 4 zile,urmand sa ma intorc la Bangkok pentru inca 2 zile.Din ce am reusit sa mai citesc pe anumite situri am inteles ca exista posibilitatea sa obtin o viza comuna Thailanda-Cambodgia,dar nu este ceva concret.Va rog sa-mi spuneti daca stiti ceva mai mult de acest lucru,sau daca nu,care ar fi varianta pentru care ati opta dvs,luand in considerare ca nu as dori sa le platesc 150$ pentru viza cu multiple intrari.Multumesc

 • FLORIN spune:

  Buna seara
  Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la cateva intrebari leagate VOA in Thailanda, si anume:
  1. Ce format trebuie sa aiba fotografiile 3,5×4,5, cat am vazut aici, sau 4×6 cat e trecut pe site-ul ambasadei Thailandei cat si pe site-ul MAE?
  2. Daca destinatia finala a zborului e Bangkok, in schimb prima oprire e pe aeroportul Chiang Mai, dar in cadrul aceleiasi rezervari , VOA se solicita in Chang Mai sau in Bangkok ?
  3. Daca e Chiang Mai , acolo exista posibilitatea de a schimba bani in Bahti ?
  Multumesc Frumos

 • Ionut spune:

  Salut, Cezar! Acum am citit la tine ca nu e bine sa fac un tur prin asia din Thailanda, dar cum am deja biletele luate, vin si eu cu urmatoarea intrebare. Mi-am luat bilete Bucuresti-Chiang Mai 26 martie 2018-8 aprilie 2018, ar fi 14 zile. Problema e ca as vrea sa merg in Cambodgia si in Laos. Mi-am luat deja bilete de avion pt Cambodgia, iar in Laos as fi trecut cu transport local. In Cambodgia vreau neaparat sa merg. Ce imi recomanzi? Sa uit de Laos si sa iau de doua ori visa on arrival? Sau as putea sa iau de trei ori si sa mergsi in Laos? Multumesc frumos

  • Imperator spune:

   Treci din Cambogia in Laos, nu o mai lua via Thailanda. Ideea este ca viza de Thailanda este extrem de scumpa si cu cat minimizezi numarul de intrari cu atat e mai bine pentru finantele tale. Du-te Chiang Mai – Cambogia – Laos – Chiang Mai

 • Marius spune:

  Update 23 martie: Visa on arrival in Phuket: a durat 10 minute, costa 75 dolari sau 2200 baht (deci poți plăti și în dolari), nu mai e nevoie de superglue, nu ne-a mai cerut să arătăm voucher cu cazarea sau banii, dar să aveți pix la voi. Apoi au făcut casa la imigrație specială pt cei cu voa, a durat 1 minut ieșirea.

 • Traveltov spune:

  In atentia celor care intra in Tailanda prin Chiang Mai:
  NU EXISTA nicio posibilitate de a cumpara Baht inainte de biroul VOA! Nici birou de schimb, nici ATM. Daca nu aveti Baht pastrati din vreo calatorie anterioara veti plati obligatoriu cash in valuta pe care o aveti asupra voastra. Recomand sa aveti USD. Viza costa 70USD/pers. Daca veti avea doar EUR tot 70 veti plati (dar EUR!).
  Sigur, dupa ce luati viza, treceti de control pasapoarte si vama, dupa ce luati bagajele si iesiti in holul mare de sosiri acolo veti gasi ghisee de schimb si ATM. Schimbati doar cat va trebuie pt un taxi pana la hotel in oras (150 Baht) si vreo cafea. Gasiti in oras schimb valutar bun, recomand Superrich Exchange (gasiti locatiile pe GMaps).

 • Cristian spune:

  Salutare! Va rog sa ma ajutati. Am ca destinatie finala Krabi, dar cu escala in Bangkok. Am 3 ore ca sa prind zborul spre Krabi, din acelasi aeroport. Intrebarea mea este: trebuia sa iau viza pe aeroportul din Bangkok, ori pot sa iau pe cel din Krabi, ca sa nu mai stau la coada. Va multumesc

 • Costantin spune:

  Buna ziua vreau sa plec in Thailanda in septembrie pentru prima oare plec din Anglia viza se optine in Thailanda pe aeroport?? Imi este frica ca nu îmi da viza se poate intampla asa ceva chear daca am toate actele in regula vreau un sfat va rog frumos

 • Costantin spune:

  Ce suma de banii imi trebuie imi ajunge 1000 de lire plus bilet de avion achitat total 2000 de lire cu totul ce documente imi trebuie daca am pasaport bilete de avion dus intors si poza alt ceva??

 • Otilia spune:

  Bună ziua! Plec pe 15 sept în Thailanda și voiam sa va întreb dacă este vreo problema faptul ca nu putem face check în ul pt întoarcere astfel încât sa avem biletele în forma finala, ci doar mail ul ala de la compania aeriana din care rezulta ca am achiziționat biletul pt întoarcere? Check în ul îl putem face doar cu 2 zile înainte de plecare. Este ok?

 • Kinga spune:

  Buna seara! Am planificat o excursie de 15 zile in Koh Samui, escala de 2 ore in Bangkok. Tot drumul este pe acelasi bilet. Intrebarea este daca pot cumpara VOA in BAngkok fara sa intru in tara sau doar in Koh Samui. Acolo stiti cumva daca exista posibilitatea de a cumpara bahti in aeroport?
  La copii ce tarife de VOA se aplica?
  Zbor cu Qatar, impart cumva formulare inainte de aterizare?

  • Imperator spune:

   Veti intra pe teritoriul Thailandei in Bangkok, deci vei primi VOA la Bangkok si nu la Koh Samui. Da, se pot cumpara baht in aeroport inainte de a intra in zona de control pasapoarte, dar iti recomand sa schimbi stritul necesar ca rata de schimb e proasta.
   La copii, viza costa la fel ca pentru adulti. Da, se dau formulare, dar nu cele de viza, ci cele de intrare in tara.

 • diana spune:

  Buna, am si eu o intrebare si o situatie un pic mai complicata. Zbor spre Bangkok ajung pe 13 dec, pe 14 dec plec spre laos. pe 27 dec ma intorc din laos in bangkok, stau aici pana pe 31 dec. apoi plec in cambogia, de unde ma intorc iar in bangkok pe 14 ian. Apoi pe 15 ian zbor spre bucuresti. Am deja toate biletele de avion luate… stiu ca este foarte complicat cu viza, insa am aflat asta abia ulterior… 🙁 intrebarea este, cum e mai bine sa fac? sa iau viza cu multiple entry de la consulat? – aici imi este neclara faza cu cei 6000 euro… sau sa iau 3 vize on arrival, ceea ce inteleg ca este cam riscant? sau daca iau prima VOA pe 13 decembrie, nu poate si valabila cumva macar pt a doua intrare de pe 27 dec? (sa fac intrerupere, sau alta procedura?) si in ianuarie sa mai iau a doua VOA? Orice sfaturi sunt binevenite si va multumesc in avans 🙂

  • Crina spune:

   Din ce am inteles eu de la doamna foarte neprietenoasa de la ambasada, pentru viza cu multiple entry trebuie sa fi avut in mod continuu in cont 6000 de euro timp de 6 luni inainte de a cere viza.
   Eu am optat pentru mai multe VOA si nu am avut probleme, e drept ca am intrat doar de 2 ori. Dar din ce mi-a explicat ImperatorTravel, de la vreo 6 intrari in sus, in intervale de timp foarte scurte, se uita dubios la tine.

 • Corina spune:

  Buna!
  Am cumparat deja biletele de avion si am platit cazarile pentru Thailanda, din pacate, am aflat de valabilitatea VOA doar acum. Am sunat si la ambasada Thailandei din Bucuresti, insa nu pot indeplini conditiile lor in asa scurt timp (nefiind angajata). Aterizez in Thailanda pe 20 decembrie si voi pleca pe 4 ianuarie dimineata, asadar depasesc termenul cu o zi. E posibil sa nu primesc VOA odata ajunsa pe aeroport chiar daca le explic cum am facut o greseala stupida si le arat biletele de avion si cazarile in toate locatiile? As putea sa rezolv situatia acolo astfel incat sa nu fiu trimisa inapoi cu primul avion? Va rog, daca ma puteti ajuta cu un raspuns!

  • Imperator spune:

   Nu te trimite nimeni cu nici un avion inapoi. O sa platesti la plecare, o amenda (destul de modica, se plateste pe numarul de zile, deci la tine va fi doar o zi… de fapt cred ca daca stai doar o zi in plus nici macar nu se plateste). Stai calma si nu te apuca sa le spui de la inceput ca sorry, stai o zi in plus. Vezi ce zic aia, dar nu o sa fie vreo problema.

  • Ela Scarlat spune:

   Corina, imi poti spune te rog cum ai rezolvat cu depasirea de o zi? Sunt si eu in situatia ta, dar depasesc cu 2 zile, am bilet de avion deja cumparat… Apreciez foarte mult raspunsul tau.

 • Alexandra spune:

  Buna, Corina!
  Si eu am stat cu o zi mai mult si nu mi s-a intamplat nimic.
  La plecare, la Control pasapoarte m-au trimis la un alt birou, mi-au pus o stampila in pasaport, au mentionat ca am stat cu o zi in plus, dar nu am platit amenda, nu am primit interdictie. Si eu am fost foarte stresata, iti inteleg situatia, imi faceam scenarii ca inainte sa imi dea VOA o sa imi numere zilele dintre sosire-plecare, o sa vada ca depasesc limita, etc etc, dar chiar a fost totul foarte relaxat.
  Vacanta placuta! 🙂
  Alexandra

  • Corina spune:

   Buna! Iti multumesc mult pentru raspuns. Intre timp m-am decis sa cumpar un bilet ieftin pentru Cambodgia pentru a le arata celor de la Qatar Airways in caz ca ma intreaba ceva. Am citit o groaza de lucruri legate de aceasta VOA (ca sunt foarte stricti cei de la Qatar Airways, ca ei verifica, ba chiar i-am si intrebat pe Facebook si mi-au spus sa schimb biletul de avion pt intoarcere) si m-am gandit ca si tine.. sa nu risc toata excursia pentru o suma micuta pe care o voi pierde o data cu biletul de avion spre Phnom Penh (am vazut postarea ta mai sus).

  • IOSTAN spune:

   Poti sa-mi spui cu ce companie ai zburat din Romania? Ti-au zis ceva ca nu ai biletul de intoarcere in interiorul vizei? Multumesc.

 • simona spune:

  Buna. Multumesc pentru informatii, sunt de mare ajutor.
  As mai avea nevoie de o lamurire.
  Pe 1 ianuarie aterizam in BKK si avem bieltele inapoi pe 17 ianuarie. Crezi ca o sa fie problema cu obtinerea VOA? Nici nu m-am gandit la asta cand am luat biletele; ma gandeam la o perioada de 1 luna pentru viza…
  Ne gandeam sa dam o fuga de cateva zile si in Cambogia, dar vad ca e complicat cu vizele si cu 2 VOA asa ca ma gandesc sa o las balta.
  Multumesc

  • Ela Scarlat spune:

   Buna Simona, si eu am tot depasire cu 2 zile (17 zile). Te rog mult, spune-mi cum ai reusit sa rezolvi. Pentru mine este prea tarziu acum sa mai merg la ambasada sa iau viza pe 3 luni, nu mai au timp sa o emita.

   • Simona spune:

    Buna Ela
    Noi ne-am luat bilete si pentru Cambodgia 3 zile si nu au fost probleme. Ni le-au cerut chiar la aeroport la noi, la checkin, ca sa se asigure ca nu o sa avem probleme cu viza acolo.
    Chiar am vrut sa vizitam si Cambodgia asa ca nu a fost problema, dar daca nu vrei sa te deplasezi, poti face niste bilete fictive, ieftine, ca sa nu ai probleme la intrare si sa platesti penalty fee-ul la iesire.
    Daca mai ai orice fel de intrebare, nu ezita.
    Numai bine

 • horea spune:

  Buna,am 2 intrebari
  As dori sa stiu daca ulterior primei VOA ,parasesc in a 15-a zi Tailanda (de exemplu in Malaesya) si vreau sa reintru inapoi,e posibil sa mi se dea din nou VOA? Si daca da,cate zile trebuie sa stau in afara granitelor Tailandei inainte sa pot reintra?
  Am inteles ca un punct cheie este sa prezinti si biletul d eintoarcere ca sa iti poata dea VOA.In caz ca vreau sa parasesc Tailanda prin Cambodia sau Malaesya (cu masina,sau autobuzul) cum pot demonstra acest lucru celor ce acorda VOA pe aeroport?

 • Iostan spune:

  Depasesc VOA cu 1 zi, mai exact cu 10 ore. Imi pot impune cei de acolo sa iau alte bilete de iesire din Thailanda in interiorul celor 15 zile sau imi accepta situatia asa cum este si rezolv la iesire?!

 • Valentin spune:

  Salut,
  Si eu sunt cam in aceeasi situatie, am luat biletele fara sa consult perioada de viza si depasesc cu 2 zile cele 15.
  Dupa ce am citit toate comentariile de aici acum sunt in dubii cum ar trebui sa procedez(sa iau un bilet fictiv ieftin spre o tara vecina care sa fie mai devreme de 15 zile sau sa merg asa si sa discut cu ei in aeroport)?
  Care ar fi riscurile daca ajung acolo si le spun ca am avionul in 17 zile ceea ce inseamna depasirea cu 2 zile a vizei? Mi se poate refuza acordarea VOA sau pot fi intors?
  Mentionez ca am zborurile dus intors cu qatar.
  Acum am vazut ca se poate obtine si online visa dar probabil nu o acorda daca perioada depaseste 15 zile.

 • Iostan spune:

  Eu am intrat în Thailanda prin Phuket și nu mi-au cerut nici bilet de avion de întoarcere, nici de unde voi fi cazat și nici dacă am vreun ban la mine. Dar asta nu e o regula, e o excepție. Prima chestie la care ar trebui sa te aștepți e ca compania aeriana cu care zbori către Thailanda e să te întrebe dacă ai viză (având un Red flag in sistem pentru ca ai naționalitatea română și știu ca o iei fie VOA și aia nu poate fi mai mare de 15 zile, atenție sunt 14 de fapt – nu mai intru în amănunte acum sau îți cer sa le-o arăți – ceea ce e cea mai proastă chestie ce ți se poate întâmpla ca îți pot refuza îmbarcarea). O data ajuns în Thailanda fie îți cer sa îți iei un bilet de avion de ieșire din Thailanda in alea 14 zile și o faci acolo pe loc(vezi ca prin expedia.com îți poți lua full refundable in 24h),fie vezi plăti la ieșire zilele ce le stai peste – 500 baht/zi/persoană.

 • ANDREEA spune:

  Buna,
  Am bilet catre Phuket dar si cu o mica escala in Bangkok. Trebuie sa iau VOA din Bangkok? Nu cred ca am timpul necesar pentru a o obtine. Daca sunt doar cu escala nu pot lua din Phuket unde o sa si stau pentru o saptamana?
  Multumesc!

  • Imperator spune:

   Nu. Daca primul aeroport pe care aterizezi este Bangkok atunci trebuie sa o iei de acolo, Zborul Bangkok – Phuket este un zbor intern, deci esti deja pe teritoriul Thailandei. Daca nu ai timp prea mare intre conexiuni, atunci vei pierde avionul spre Phuket si o sa iei alt avion.

 • Alex spune:

  Salut.Ma poti ajuta te rog cu niste sfaturi. Ma aflu in urmatoarea situatie delicata,mi am cumparat un bilet catre Puket cu intoarecere dupa 19 zile fara sa ma interesez in prealabil de conditiile de acordare a vizelor si ghici ce surpriza.Problema este ca eu nu mai sunt angajat de mai bine de un an si nu stiu cum sa procedez sa obtin viza(fonduri exista insa nu in cont si nu am intrari frecvente de cash)Ma gandeam sa mai cumpar un bilet dus intors catre bali sau cambodgia ptr 4 zile si sa solicit inca o data VOA .B8 e sincer nu as vrea sa fac asta neaparat.Credeti ca vor fi probleme daca procedez asa(mai exista o varianta neortodoxa sa zic asa pe care nu cred ca e bine sa o discut aici:))

  • Imperator spune:

   Ia un bilet dus-intors intr-o zona limitrofa (Malaezia e o idee buna ca nu trebuie sa platesti viza si e mai aproape si mai ieftin decat Bali) si da o fuga si pana la KL. Sau nu folosesti biletul si platesti o amenda la iesirea din Thailanda.

   • Alex spune:

    Ptr 4 zile crezi ca imi iau interdictie de overstay daca nu folosesc biletul?
    Si inca 2 intrebari,prima,oare fac figuri la acordare VOA cand ajung in Puket ptr ca am return ul dupa 19 nopti desi o sa prezint si bilete de malaezia.Si a doua,cate zile imi recomanzi sa imi iau in Malezia ca sa nu faca figuri la re intrarea in Thailanda.multumesc

   • Diana spune:

    Interdictie de un an primesti doar daca depasesti 90 de zile de overstay. Pentru fiecare zi de overstay platesti 500 bHAT penalizare.

 • Adi spune:

  Imi poate spune cineva va rog daca fac escală în Bangkok pentru câteva ore, trebuie sa platesc viza? Nu parasesc aeroportul, eventual poate sunt nevoit să schimb terminalul. Fiindcă dacă trebuie să plătesc viza, mai bine incerc sa caut alte variante de zbor, să evit Thailanda.

  • Imperator spune:

   Atata timp cat esti in zona internationala a aeroportului din Bangkok, nu ai nevoie de viza. Atentie, insa, exista doua aeroporturi mari in Bangkok sa nu trebuiasca sa mergi de la unul la altul. Unul e folosit de companii legacy, celalalt de companii low-cost

   • Adi spune:

    Multumesc mult pentru raspuns. Doar ca tot sunt putin nelamurit. Scuze ca trebuie sa revin iar cu intrebari.
    Voiam sa-mi fac biletul de avion pe aeroportul Suvarnabhumi, deci nu am de schimbat aeroportul. Dar adineauri mi-a raspuns un prieten care calatoreste foarte mult,caruia i-am adresat aceeasi intrebare, si mi-a zis ca, în cazul în care e aceeasi companie si sunt in zona de tranzit, nu am nevoie de viza, banuiesc ca asta voiai sa-mi spui si tu cand ai zis de zona internationala, dar daca sunt nevoit să părăsesc terminalul ca să merg la altul atunci am nevoie de viza cica. Si trebuie sa tin cont ca sunt doua companii diferite, iar asta cu terminalul nu pot să știu. De multe ori se tot schimbă și mă trezesc ca o sa fiu nevoit sa schimb terminalul si totodata fortat sa platesc viza.
    Am sunat si la ambasada si spuneau că e posibil sa fiu nevoit să plătesc viza in cazul in care schimb terminalul, dar nu era nici doamna respectiva foarte sigura.
    Sunt puțin confuz acum. Crezi ca imi poți da mai multe informatii? Multumesc mult.

    • Imperator spune:

     In Suvarnabhumi nu sunt multe terminale internationale, este un aeroport destul de compact (dar, evident, mare). Exista o zona internationala unica de unde pleaca toate companiile aeriene si nu trebuie sa intri in tara. Indiferent cu ce companie zbori. Daca schimbi compania aeriana, sa fi atent daca exista acord sa-ti trimita bagajele de la o companie la alta. Daca nu, bagajele trebuie sa fie ridicate la Bangkok si asta se face DUPA punctul de frontiera, deci iti trebuie viza.

 • Cristina spune:

  Buna seara,
  Pentu VOA, la sfarsitul formularului, mi se cere persoana de contact in Thailanda si numar de telefon. Ce completez daca nu am nicio persoana de contact?
  Multumesc,
  Cristina

 • Ovidiu spune:

  Pentru visa on arrival e specificat faptul că „The applicant must possess a passport with at least six-month validity” – aici: http://www.thaiembassy.org/bucharest/en/services/2723/28193-Visa-on-Arrival.html Pașaportul meu expiră în 17 iulie 2020. Dacă intru in Thailanda înainte de 17 ianuarie 2020 (adică cu 6 luni înainte) și părăsesc țara în 25 ianuarie am nevoie de un pașaport nou sau îl pot folosi tot pe ăsta? În articolul de mai sus scrie că „Pasaportul cu valabilitate de sase luni de la data intrarii in tara.”

 • Daniela spune:

  Buna ziua, imi puteti spune va rog daca viza pentru o perioada mai lunga de 15 zile poate fi obtinuta la o alta ambasada decat cea din Romania? Locuiesc in Belgia si imi este imposibil sa ajung in Bucuresti inainte de zborul catre Thailanda. Multumesc

  • Imperator spune:

   Se poate obtine de la orice ambasada thailandeza. Si oricum, e mai usor si oamenii sunt mai prietenosi la orice alta Ambasada a Thailandei din lume decat cea din Bucuresti care trebuie evitata ca ciuma.

 • Andrei spune:

  Buna ziua,

  Am aplicat pentru viza online pt Thailanda cu intrare prin Phuket si mi-a fost acordata, cu toate ca pasaportul meu expira in mai putin de 6 luni si anume mai 2020. Credeti ca se poate totusi sa-mi refuze intrarea in tara?

  Mai am si o calatorie de doua zile in Kuala Lumpur in pe perioada cat sunt in Thailanda, credeti ca acolo mi-ar refuza accesul cu toate ca am bilet de avion dus intors cu o sedere de 2 nopti?, din cauza a doar 5 luni valabilitate a pasaportului?

  Multumesc mult

 • Anca spune:

  Maestre. Apelez la intelepciunea ta. Am cumparat 25 aprilie- 10 mai buc bangkok. Am găsit ieftin cu air asia din 5 mai pana pe 9 mai bilete către Ho Chi Minh.
  Daca tot suntem in zona chiar e pacat să nu dam o fuga si in tara vecina.

  Noi dorim să mergem cu Voa. Intrebarea este faca iesim din tara, la intoarcere mai putem să primim alta voa? Practic am mai avea o zi de Bankgok pana sa plecam in Romania. Momentan sunt gratuite, asa ca statul la coada nu ma descurajeaza foarte mult. Multumesc anticipat.

  • Imperator spune:

   Indiscutabil, poti sa mai primesti o a doua VOA pentru Thailanda. Vezi ca in conformitate cu prevederile actuale, voa este gratis doar pana pe 30 aprilie, dar personal cred ca datorita corona virus, e o posibilitate destul de mare ca Thailanda sa prelungeasca perioada cu voa gratuita. Obiceiul oficialitatilor thailandeze este sa nu anunte prelungirea decat doar cu cateva zile (hai sa zic 2 saptamani) inainte de expirarea perioadei.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest