TAROM are tarife promotionale: 119, 139, 159 euro spre toate destinatiile externe. Alea putine

ATR TAROM

A inceput anul si TAROM a inceput sa faca niste oferte de pret. Se vede ca acum vreo doua saptamani a fost numit cel de-al 137-lea director general TAROM din ultimii 5 ani care intamplator pana acum a fost director financiar. Deci omul cu cifrele si cu banii. Ei bine, TAROM a dat o scurta promotie acum vreo saptamana (parca a tinut 2 zile) si acum probabil datorita raspunsului slab a reimpachetat-o ca promotie de „Luna iubirii” (apropos, o promotie clasica a TAROM, primele aparand in anii 2000 sub forma de 1 + 1 gratis) a prelungit-o „semnificativ” – la 4 zile. Dar hai sa va zic care e treaba.

Datorita faptului ca TAROM a devenit din ce in ce mai mic, cu din ce in ce mai putine rute si zboruri, e usor sa va mentionez toate destinatiile. E vorba de toate destinatiile externe, nu exista promotie pentru zboruri interne (oricum, nu au competitie pe zboruri interne pana incepe Air Connect, mai e un HiSky din cand in cand pe Timisoara si Cluj si cam atat):

119 euro – Atena, Belgrad, Istanbul, Roma, Salonic;

139 euro – Munchen (TAROM va renunta la zbor cu incepere din 26 martie), Budapesta, Bruxelles, Chisinău, Frankfurt, Praga, Sofia;

159 euro – Amman, Amsterdam, Beirut, Cairo, Londra, Madrid, Paris, Tel Aviv.

 

Perioada in care teoretic se pot gasi preturi promotionale este intre 26 si 29 ianuarie 2023 (adica pana duminica seara)

Perioada de calatorie: 10 februarie – 10 martie (marketingul spune ca e perioada cu Valentine’s Day, Dragobete, Martisor si Ziua Femeii).

ATENTIE: La bord veti fi servit cu aer cald, iar in pret este inclus doar un bagaj de cabina de 8 kg.

Cateva comentarii – dupa cum vedeti reteaua TAROM intra incet, incet la apa. In ultimele cateva luni, s-a renuntat la Viena. Barcelona si Munchen (cum ziceam, nu se va mai zbura dupa 25 martie 2023) si probabil vor mai fi scoase si alte rute.

Pe de alta parte, uitandu-ma la preturi, nici unul nu ma face sa ma arunc ca in secunda 2 sa pun mana pe card si sa imi iau bilet. Poate doar pentru Beirut si eventual Cairo. Daca pana anul trecut, ziceai ca hai 119 euro nu e un pret rau, tinand cont ca ai si bagaj de cala, ceva mile Flying Blue si pana in 2019 si ceva de mancare, iar pana anul trecut un pahar cu apa (plata sau minerala, daca zambeai frumos, primeai 2 pahare), acum e vorba de tariful „blana” – fara nimic, doar cu un bagajel de cabina de 8 kg. Adica fix ca la low-cost. Asta nu ar fi o problema majora pentru ca oricum piata romaneasca este low-cost, iar TAROM a renuntat la ideea de a fi o companie clasica si incearca sa devina una low cost (ma rog, va fi un esec, orice companie clasica ce a incercat sa devina low-cost a fost un esec zbrobitor – vezi Aer Lingus, la un moment dat si defuncta Alitalia cocheta cu ideea), dar daca vrei sa fi low-cost, pai atunci fi l0w-cost. Baga, dom’le bilete la 19 euro. Nu multe, vreo 5-10 per avion si poti sa rupi inima targului si sa faci valuri. Sau daca ti se pare prea curajos pentru onorea Taromului, atunci baremi 1+1 cum o faceau in 2007. Dar cu 119 euro, fara bagaje, fara mancare, fara nimic esti departe de a fi interesant.

Apropos – am facut vreo 3 simulari (nu am timp de mai multe), nu am gasit nici un bilet la preturile anuntate. Spuneti-mi si mie daca ati gasi vreunul.

Biletele se pot lua pe site-ul TAROM sau la agentii de bilete on-line.

Comentarii

  • daniel spune:

    Singura companie care nu a incasat banii si apoi a anulat cursele!
    Sunt mii de romani ramasi fara bani si care nu puteau justifica patronilor de ce nu ajung la munca sau au ratat concedii pentru care au muncit un an de zile.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest