DUPA DOI ANI DE NEGOCIERI: Air Asia X anunta deschiderea curselor spre Tokyo

In sfarsit, unul din ultimele citadele care au rezistat aparitiei companiilor low-cost pare sa se prabuseasca: Japonia va fi inclusa in rutele companiei low-cost Air Asia incepand din decembrie ! Air Asia X este cea de-a treia companie low-cost autorizata sa opereze in Japonia dupa Cebu Pacific (Manila – Osaka Kansai) si Jet Star (care leaga Osaka-Kansai si Tokyo-Narita de Australia).

Air Asia X va opera 3 curse saptamanale intre Kuala Lumpur si aeroportul secundar al capitalei nipone, Haneda incepand din 9 decembrie. Haneda este aeroportul care pana acum servea doar curse interne, dar datorita aglomeratiei de pe Narita, autoritatile japoneze au hotarat deschiderea Haneda traficului international. In plus, Haneda este mult mai aproape de centrul Tokyo-ului (doar 20 minute cu monorail-ul, in timp ce Narita este la peste o ora cu trenul). Air Asia a obtinut doar 3 landing slots in jurul miezului noptii, probabil complet insuficiente pentru o piata gigantica cum este cea japoneza.

Pe de alta parte, marii transportatori aerieni japonezi ANA si Japan Airlines au decis deja sa isi deschida companii low-cost, lucru care va face ca preturile zborurilor spre Japonia sa scada in viitorul urmatorilor 1 – 2 ani…

Viitorul suna bine…

Comentarii

  • Anonymous spune:

    Pana se ieftinesc biletele in cativa ani, cei care vor sa viziteze Japonia (o tara incredibila si mai mult nu spun) trebuie sa-si planifice bine zborul si sederea. Sugerez, daca mi se permite, booking.com pt rezervari si aerolines pt bilete. In rest, nu uitati sa profitati la maxim de Tokyo.

  • Imperator spune:

    Aeroflot are bilete la vreo 600 euro… dar mai pot aparea oferte. Pe booking nu gasesti locuri ieftine, iar in Tokyo hotel ieftin inseamna vreo 100 dolari 🙁

  • Anonymous spune:

    O varianta spre Japonia este si Turkish Airlines. Mai ales ca ofera cazare gratuita la Istanbul pentru tranzit… 😉

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest