DUPA DOI ANI DE NEGOCIERI: Air Asia X anunta deschiderea curselor spre Tokyo

In sfarsit, unul din ultimele citadele care au rezistat aparitiei companiilor low-cost pare sa se prabuseasca: Japonia va fi inclusa in rutele companiei low-cost Air Asia incepand din decembrie ! Air Asia X este cea de-a treia companie low-cost autorizata sa opereze in Japonia dupa Cebu Pacific (Manila – Osaka Kansai) si Jet Star (care leaga Osaka-Kansai si Tokyo-Narita de Australia).

Air Asia X va opera 3 curse saptamanale intre Kuala Lumpur si aeroportul secundar al capitalei nipone, Haneda incepand din 9 decembrie. Haneda este aeroportul care pana acum servea doar curse interne, dar datorita aglomeratiei de pe Narita, autoritatile japoneze au hotarat deschiderea Haneda traficului international. In plus, Haneda este mult mai aproape de centrul Tokyo-ului (doar 20 minute cu monorail-ul, in timp ce Narita este la peste o ora cu trenul). Air Asia a obtinut doar 3 landing slots in jurul miezului noptii, probabil complet insuficiente pentru o piata gigantica cum este cea japoneza.

Pe de alta parte, marii transportatori aerieni japonezi ANA si Japan Airlines au decis deja sa isi deschida companii low-cost, lucru care va face ca preturile zborurilor spre Japonia sa scada in viitorul urmatorilor 1 – 2 ani…

Viitorul suna bine…

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii