Cum sa nu recurgi la credite bancare cand vizitezi Sankt Petersburg

Cazare Rusia: Hostel Zimmer

Rusia este scumpa. Foarte scumpa… Bancurile spun ca cea mai mica moneda ruseasca este hartia de 5 dolari… si bancurile au un sambure de adevar. Si totusi, chiar daca nu ai prea multi bani, exista cateva optiuni de cazare ok si nici nu trebuie sa faci vreun credit de nevoi personale… Unul din aceste locuri este Hostelul Zimmer din Sankt Petersburg.

In primul rand locatia. Este foarte buna, la nici un kilometru de centrul orasului… practic, la capatul strazii, ajungi pe malul unui canal si de aici o iei drept pana la Ermitaj… Intr-un bloc, la etajul 3, in aceeasi curte cu o sectie de militie, se afla hostelul tinut de Igor Karadeniz. Vis-à-vis de intrare este si un mic supermarket, asa ca ai de unde sa-ti cumperi una alta la preturi rezonabile.

De ce am stat aici ? Pai in primul rand ca Igor m-a ajutat cu viza. Pentru Rusia, iti trebuie o invitatie de la o organizatie, persoana privata sau o agentie de turism care sa te invite pentru o perioada fixa. Igor lucreaza cu o agentie care te ajuta pentru 30 euro cu o invitatie, indiferent pentru ce perioada si daca vei calatori sau nu in St. Petersburg. Sincer, cand mi-a cerut sa-I trimit banii prin Western Union, am avut asa o ezitare, dar am zis ca hai s-o fac si pe asta. Invitatia o primeam dupa 4 ore, iar viza dupa 3 zile.

Am ajuns in St. Petersburg cu trenul pe la 5 dimineata si pe la 5 jumatate, ajunsesem la statia de metro cea mai apropiata de hostel… Chiar si la ora aceea, Igor m-a asteptat cu masina si m-a dus la hostel. Hostelul e super ok – poti sa ai si camera single (cum avut eu), e curat si bine intretinut… scara blocului cam sovietica, dar curata si ok. Nu ai inclus micul dejun (practic, hostelul este un apartament mare), dar ai frigider si aragaz si poti sa-ti cumperi ce vrei de peste drum… In plus, baile sunt super curate, iar Igor de mare ajutor cu sfaturi de calatorie… Inutil sa spun ca Igor e unul din putinii petersburghezi care vorbesc foarte bine engleza. In plus, ca vorbeam de formalitati, Igor iti poate inregistra viza gratis (la hostelurile din Moscova, chestia asta costa).

Exista diverse tipuri de camere – poti sa mai stai cu inca 3 in camera sau poti sa iei o camera single sau double. Eu am primit o camera tripla (avea un pat suprapus si unul langa), dar evident ca nu am platit decat ca single.

Care sunt preturile ? Pai uitati-va pe site ca sunt diverse tipuri de camera si depinde si de perioada anului… cel mai ieftin este in camera de 4 – 15 euro in sezonul low si 21 euro in timpul verii si Sarbatorilor de iarna. Camera dubla ? Pai 40 euro in sezon low si 60 euro in timpul verii… Greu de gasit cazare la preturile astea in St. Petersburg….

Pentru mai multe informatii: https://www.zimmer.ru/en/index.html

Cazare Rusia: Hostel Zimmer Sankt Petersburg

Exteriorul blocului

 Cazare Rusia: Hostel Zimmer, intrarea in curtea interioara

Intrarea in curtea interioara

Cazare Rusia: Hostel Zimmer

Vis-a-vis… un mic supermarket

Cazare Rusia: Hostel Zimmer curtea interioara

Curtea interioara

 Cazare Rusia: Hostel Zimmer cu militia rusa in curte

Nu va speriati, sunteti in siguranta… sau in securitate… militia populara va pazeste somnul dulce

 Cazare Rusia: Hostel Zimmer receptia

Receptia

Cazare Rusia: Hostel Zimmer Sankt Petersburg camera

Asta a fost camera mea… am avut 3 paturi 🙂

Cazare Rusia: Hostel Zimmer Sankt Petersburg camera

Si dulap personal 🙂

Cazare Rusia: Hostel Zimmer Sankt Petersburg bucataria

Iaca, si bucataria

 Cazare Rusia: Hostel Zimmer Sankt Petersburg bucataria

Tot bucataria…

Obiective turistice Sankt Petersburg: Amiralitatea

Ce poti vedea prin Petersburg

Obiective turistice Sankt Petersburg: catedrala ortodoxa rusa

Imagini Sankt Petersburg: catedrala Sf. Isaac

Catedrala Sf. Isac

Imagini Sankt Petersburg: Palatul Ermitaj

Ermitaj

 Imagini Peterhof: Palatul lui Petru cel Mare

Palatul lui Petru cel Mare de la Petrodvaret

Categorii:
Cazare · Europa · Rusia

Comentarii

 • badge® spune:

  Da, buna recomandarea, e de luat in seama. Chiar asa de scumpa e mama Rusie…? Eu m-am cam speriat de preturi in Oslo, ai putea sa compari?

 • varu spune:

  Sper sa ajung anul viitor in Sankt Petersburg, oricum e unul din locurile pe care imi doresc cel mai mult sa le vad.
  In caz ca ajung acolo, o sa stau unde ne recomanzi.

 • Tomata cu scufita spune:

  Doamne, cat imi doresc sa vad Sankt=Petersburgul… Voiam sa te intreb cu ce te-ai dus si cum s-ar putea ajunge acolo cel mai ieftin. 🙂

 • Traveling Hawk spune:

  Nu m-ar deranja deloc o asemenea cazare pentru a revedea un oras care mi-a placut si in alta era, dar'mite acum:) Si, in plus, atunci nu am vazut Petrodvorets-ul, fiind iarna 🙁

 • Imperator spune:

  @ badge – preturile sunt similare.. daca cauti insa mai bine, prin magazine de cartier, gasesti preturi mai joase totusi
  @ tomata – in cazul meu, am mers cu trenul din Moscova pentru ca fusesem cu treaba la Moscova. In alte conditii, e bine sa verifici cat costa Aeroflotul din Bucuresti sau Budapesta via Moscova, cat costa Malevul direct din Budapesta la St. Petersburg sau Air Baltic din Bucuresti via Riga.

  Probabil, cel mai ieftin e cu trenul, dar dureaza mult…

 • iulia spune:

  Foarte util articolul. Ce mult mi-ar place sa fac o vizita la St. Petersburg si sa ma plimb pe Nevsky Prospec.

 • Tomata cu scufita spune:

  merci mult 🙂

 • […] prima data in 2010 si am fost pe cont propriu, am stat la hostelul Zimmer, despre care am scris aici. Dar, pentru o gama mai mare de hoteluri, aruncati o privire pe recomandarile celor de la In Your […]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii