Un hotel medieval intr-un oras ca de poveste – Best Western Kampa in Praga

7. restaurant.JPG

Februarie, mai acum cativa ani, Praga… Ajunsesem in superba capitala ceha cu treburi de serviciu, dar nu pierdusem ocazia sa raman peste weekend… de data asta, incepusem cu weekendul, pentru ca treaba incepea de luni. Dupa ce mi-am rezolvat treburile, mai aveam cateva ore pana la zborul de seara, am luat-o la pas, inca o data, prin orasul vechi…. Cand colo, surpriza! A inceput viscolul!

Pana ajungeam seara la aeroport, un strat destul de gros de zapada se asternuse peste Praga… Iar taxiul, scrasnind din greu, a reusit sa ajunga in cele din urma in aeroport, unde mase de oameni se uitau la monitoarele care anuntau, invariabil, “anulat”, “anulat”, “anulat”… Aveam bilet Tarom, dar Taromul nu opera pe aeroportul din Praga, zborul era, de fapt, operat de compania ceheasca CSA, fiind un code-share, iar cei de la CSA n-au facut altceva decat sa-mi transfere biletul pentru seara urmatoare… Cazare, mancare, restul cadeau in sarcina mea. Inca nu aparuse reglementarea UE cu privire la zborurile anulate si intarziate, dar, si in cazul acesta, nu cred ca as fi obtinut mare lucru – era totusi o stare de forta majora.

Dau un telefon la hotelul in care statusem in ultimele cateva zile – hotelul Hilton. Ma lovesc cu niste preturi aberante. Asa e cand vrei camera in noaptea respectiva si nu ai rezervare făcută din timp. Apoi ma duc la un birou al unei agentii de turism. Ii explic ca vreau ceva simpatic, in orasul vechi, la un pret decent, pana maine… Tipa de acolo zambeste, frunzareste niste foi, freaca netu si imi zice… “ce parere ai despre Best Western Kampa?“. Pai, n-am nicio parere, nici n-am auzit de el, in schimb am auzit de Best Western si stiu ca au hoteluri OK… dupa ce imi arata doua poze cu niste armuri, imediat accept… pasionatul de istorie din mine zice un mare „DA”.

Taxi inapoi spre oras, mers prin furtuna de zapada, drumurile evident ca nu le-a curatat nimeni si, in cele din urma, ajungem in Kampa, un mic cartier aflat in dreapta Vltavei (de aceeasi parte cu castelul!), dar la fel de pitoresc, insa poate mai putin turistic decat zona din jurul Turnului cu Ceas… Trecem printr-o piateta, luminata feeric de stralucirea zapezii proaspete, si ajung in fata unor ziduri groase, ca de cetate… Sunt in fata hotelului! Zapada s-a oprit ca prin minune, iar, de jur imprejur, totul este alb, alb, alb, ca in basme… Ce poate fi mai feeric decat zapada intr-un oras de basm cum e Praga?

Intru pe poarta veche si grea a hotelului si, intr-adevar, ajung intr-un peisaj de secol XIV. Sulite, arcuri, o camasa de zale, armuri si o receptie goala… In cele din urma, apare receptionerul, care ma intreaba: “Cel de la aeroport ?”… Mda. Scris formular, copie carte de credit (n-am, pana la urma cadem la pace la o carte de debit), cheia… Coridoarele gem si ele de istorie – nu stiu de cand e cladirea, dar, probabil, are si ea secole serioase la activ, ajung in camera. Aici, o mica dezamagire, scenografia desprinsa din filmele cu cavaleri dispare brusc, lasand loc unei camere relativ spatioase, standard de un hotel bun! Totul pare OK… de as fi avut cel putin o armura, ce bine ar fi fost :). Dar, oricum, un hotel de buna calitate!

M-am mai invartit noaptea prin Kampa… Rasarise, ca prin minune, luna si totul stralucea… Eram singur, in Praga, intr-o mare de zapada, inconjurat de ziduri multiseculare, pe care isi lasasera amprenta mii de artisti anonimi… Ce poate fi mai frumos?

A doua zi, dupa cateva telefoane si doua mailuri, dupa un mic dejun excelent in sala cu cavaleri si arme de la subsol, am luat orasul la pas… Arata superb cu zapada peste tot… Pacat ca cerul acoperit, plumburiu, revenise si nu am avut bafta si de o zi stralucitoare, dar orisicat… Iata ca, uneori, un avion anulat iti poate aduce o zi memorabila.

Asta-primavara, prin martie, am aruncat un ochi pe preturile lui Best Western Kampa… ma gandeam la un weekend prin Praga… Ma asteptam la cine stie ce tarife, cand colo, surpriza!!! Dubla costa 48 de euro! Nu mai stiu daca includea sau nu micul dejun, dar 24 de euro de persoana la un hotel bun in centrul Pragai si cu un caracter medieval, mi se parea super oferta! Chiar si acum, in plin sezon, daca rezervi azi pentru peste o luna, pretul este de 63 de euro in timpul saptamanii si de 67 de euro in weekend…

Asa ca, daca vreti sa vizitati Praga, ganditi-va la Best Western Kampa ca la o solutie nimerita. Site-ul hotelului: https://www.praguekampahotel.com/Best_Western_Hotel_Kampa_Home.html

1. Praga viscol.JPG

A inceput sa viscoleasca in Praga !

2. Anulat.JPG

Iar aeroportul s-a cam inchis 🙁

4. Best Western Kampa noaptea.JPG

Asa ca am ajuns la Best Western Kampa !

Best Western Kampa Receptie.JPG

Intr-un mediu medieval…

Best Western Kampa Receptie.JPG

Inca de la receptie

10. meniu restaurant.JPG

Meniul restaurantului

7. restaurant.JPG

Restaurantul

9. restaurant.JPG

11. camera.JPG

Camera e din alta poveste, dar, ma rog, ce conteaza – este curata, destul de spatioasa si cu baie proprie !

3. Best Western Kampa ziua.JPG

Best Western Kampa Hotel – Praga

Categorii:
Cehia · Europa

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest