Turkish Airlines deschide cursele spre Kathmandu. 402 euro din Istanbul

TurkishAirlines.jpg

Uraaa…. in fine, Turkish Airlines a hotarat sa adauge si Kathmandu, capitala Nepalului meu favorit la lista destul de lunga a destinatiilor. Ei bine, incepand cu septembrie, adica fix de cand incepe perioada propice de vizitat Nepalul, Turkish Airlines incepe zborurile directe Istanbul – Kathmandu.

Turkish va oferi 4 zboruri pe saptamana, cu plecarea din Istanbul seara la orele 21:45 din aeroportul Ataturk, aterizand a doua zi dimineata la Kathmandu la ora 7:45. Returul din Kathmandu este prevazut la ora 8:45, cu aterizare in Istanbul la 13:40. Mi se par niste orare foarte bune ! In plus, daca pleci din Bucuresti cu un zbor de dimineata, poti sa ai o zi intreaga la dispozitie intr-un oras minunat cum este Istanbul !

Dar care sunt preturile ? Aici e spilul ! Din Romania, preturile sunt extrem de mari (din nefericire, nici competitorii directi, Qatar Airways si Fly Dubai nu au preturi prea prietenoase spre Nepal). Din Bucuresti, cel mai ieftin tarif este la 801 euro, iar din Constanta – 737 euro. In schimb, din Istanbul, un bilet Istanbul – Kathmandu costa acuma 954 lire turcesti, adica 402 euro !

Pana la Istanbul, puteti zbura cu vreo 100 euro daca zburati cu Fly Pegasus (atentie, Fly Pegasus aterizeaza in celalalt aeroport din Istanbul, pe Sabiha Gokcen, iar intre cele doua aeroporturi faceti cam 2 – 3 ore cu microbuzele Havas), iar Turkish-ul sau Tarom zboara la preturi de circa 175 euro (Turkish) si 160 euro (Tarom). Deci, daca cumparati un Turkish Bucuresti – Istanbul dus-intors plus (separat) Istanbul – Kathmandu, puteti ajunge la un pret de circa 500 – 575 euro pana in Nepal si inapoi. Un pret excelent !

Pentru rezervari, puteti intra pe site-ul Turkish Airlines, iar pentru segmentul Bucuresti – Istanbul, puteti lua bilet de la Fly Pegasus sau Tarom. Dupa cum spuneam, Nepalul este una din tarile care mi-au placut mult, mult de tot !

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

 • Ion spune:

  Buna informatia.
  defectuoasa conversia. Cam 420 nu 402. Mai exact 416/417 euro

 • Vitalie spune:

  As vrea sa va intreb despre lucrurile care ati avut nevoie in Nepal si nu le-ati avut la indemina , precum si despre securitatea banilor si lucrurilor dvs in hotel si in Kathmandu , poate unele sfaturi practice ne oferiti.
  Cit e de rational/comod de utilizat cardul bancar in Nepal. ? Multumim

  • Imperator spune:

   Am scos numai bani din ATM-uri care cel putin prin Kathmandu sunt destul de frecvente (cred ca am scos si din Pokhara). In general, umblu cu pasaportul si banii (scosi din ATM) la mine, iar furtul din bagaje (gen haine, cosmetice, etc) nu am prea auzit

 • M. spune:

  Spre Kathmandu mai exista varianta ieftina sa zbori cu Pegasus pana in Dubai (160 euro la inceputul lui 2014, 250-300 anul acesta), apoi din Sharjah iei Air Arabia (cam 300 euro).
  E o varianta mai fantezista, dar fezabila daca iti poti obtine viza de EAU…

  • Imperator spune:

   Versiunea mai ok este sa zbori cu Fly Pegasus pana la Istanbul si de acolo sa iei pe Air Arabia via Sharjah. E mai ieftina decat cea cu Pegasus la Dubai pentru ca nu iti trebuie viza de EAU (e doar tranzit aeroportuar) si nu te mai costa transferul de la aeroportul din Dubai la cel din Sharjah.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest