Posibil evenimentul anului, Nik Wallenda va traversa Marele Canion pe sarma

Nik Wallenda In timpul pregatirilor.

Daca anul trecut, evenimentul nr. 1 de necontestat a fost saltul lui Felix Baumgartner din statosfera, anul asta se pare ca “nebunia anului” se va intampla undeva tot in aer, dar mai aproape de pamant :). E vorba de traversarea Marelui Canion din SUA pe o sarma de 5 centimetri. Curajosul este Nik Wallenda si va trece la 457 metri deasupra raului Little Colorado in direct la TV duminica viitoare, de Rusalii, pe Discovery Channel. De fapt, in Romania, evenimentul se va produce luni la ora 3:00 dimineata (nu va speriati, luni e zi libera de Rusalii :)), dar daca nu o sa stati pana la ore tarzii din noapte, o sa puteti revedea traversarea marti, 25 iunie de la ora 20:00 tot pe Discovery Channel.

Hai sa va zic putin despre acest nene Nik Wallenda. Sa nu credeti ca e un incepator, ci dimpotriva… nu e un nebun care se arunca cu butoiul in cascada Niagara, ci unul dintre cei mai buni acrobati ai lumii. Si daca tot am scris cuvantul „Niagara”, nu pot decat sa va spun ca precedenta opera al lui Nik este sa treaca peste cascada Niagara pe sarma, la o inaltime de 61 de metri. Azi va pasi pe o sarma de 5 cm latime la o inaltime de 457 metri, deci de 7 ori mai mare !

Nik Wallenda provine dintr-o familie de acrobati, multi dintre ei experti in mersul pe sarma. Nik este cea de-a 7-a generatie, iar acest proiect ii este dedicat strabunicului sau, Karl Wallenda care a murit in 1978 in Puerto Rico tot mergand pe sarma intre cele doua turnuri ale unui hotel de pe insula. Trebuie sa spun ca atunci Karl avea nu mai putin de 73 de ani ! Despre Nik, pot sa va spun ca detine vreo 6 recorduri Guiness – a mers pe bicicleta pentru 76 metri la 41 de metri deasupra solului in New Jersey, iar in 2011 a strabatut pe sarma drumul intre cele doua turnuri ale hotelului din Puero Rico unde a murit strabunicul sau, alaturi de mama sa.

Nu trebuie sa va spun ca Nik Wallenda va merge pe sarma deasupra Marelui Canion fara echipament de protectie, pentru ca fix asta va face, deci, e un pariu cu viata… Nu pot decat sa va recomand sa va uitati la eveniment, eu cred ca il voi vedea din Larnaca pe Discovery Cipru dupa ce voi reveni din vreo taverna :).

Nik Wallenda la Marele Canion

Nik Wallenda

Nik Wallenda alaturi de tatal sau, inginerul Terry Troffer

Impreuna cu tatal sau, studiind traseul

Categorii:
Diverse

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest