Business class la Qatar Airways: Cumperi un bilet, zboara 2 !

 Qatar Airways la Bucuresti

De-a lungul anilor, v-am tot bombardat cu oferte de la companiile aeriene… De obicei, preturi la economy, unele de-a dreptul incredibile, altele mai putin, dar, orisicum, preturi bune si foarte bune. De fapt cele mai mici posibile. Ei bine, a venit momentul sa va povestesc despre o oferta excelenta pentru cei dispusi sa dea un pic mai mult pe zborurile intercontinentale si sa zboare „in style”… adica la business class… Ei bine, Qatar Airways are acum o promotie excelenta la business class – platesti un bilet, al doilea il primesti gratuit… si astfel zbori la business class la un pret apropiat (nu identic !) cu un pret obisnuit de economy.

In primul rand amanuntele promotiei: perioada in care iti poti lua biletele 1 + 1 gratis este 23 septembrie – 20 octombrie (evident, in limita locurilor disponibile). Perioada in care poti sa zbori este destul de generoasa: 26 septembrie 2013 – 31 martie 2014 (exceptand 12 – 23 decembrie si 2 – 12 ianuarie). Orice destinatie Qatar, exceptand Doha.

Din experienta proprie este ca zborul in clasa business in destinatii europene nu este un mega-wow. Da, primesti mancare mai buna, ai eventual loc mai mult (nu ai pe nimeni langa tine), ceva ziare, o sampanie, boarding preferential, intrare la business lounge. Dar nu e o diferenta incredibila. In schimb daca zbori intercontinental, atunci e o diferenta majora… pe zboruri lungi, scaunul ti se poate transforma in pat, ai parte de super-conditii. Si o spun asta pentru orice companie aeriana.

Am zburat cu Qatar Airways la business class. Din pacate, nu am avut parte de zboruri lungi (au fost de maxim 4 ore) si deci nu am zburat cu un model de avion in care scaunul sa se transforme in pat. In schimb, atentia la detalii a fost incredibila – suc natural proaspat stors acolo la bord, o frunzulita in ceaiul de menta, mancare excelenta, ziar romanesc proaspat tiparit de pe net la zbor de dimineata, transport cu un microbuz de lux special de la avion la Premium Terminal, si mai ales Premium Terminal ! In cazul majoritatii aeroporturilor, exista business lounge-uri – unele de-a dreptul spectaculoase (am fost saptamana trecut in lounge-ul KLM din Amsterdam in care nu am mai fost de mult si arata intr-un mare fel), dar doar in Doha exista ditamai terminalul pentru calatorii la clasa business – aici gasesti un restaurant imens cu sute de feluri de mancare (gratis), baututa, desert… dar si business lounge unde te poti conecta la net, printa, etc… sau chiar si o sala de jocuri ! Evident, totul in conditii de mega-lux tipice zonei Golfului Persic.

Am simulat un Bucuresti – Bangkok candva prin februarie 2014 (perioada excelenta de vizitat Thailanda !) Am luat perioada 5 – 12 februarie la intamplare. Un zbor economy costa 818 euro. Un zbor business class (o singura persoana) costa 2450 euro. Un zbor business (pentru 2 persoane) costa 2772 euro (sunt si niste taxe aeroportuare de luat in considerare), deci 1386 euro de persoana, un pret excelent pentru business class ! Daca sunteti dispusi sa dati ceva mai mult pentru un zbor care poate fi memorabil, ganditi-va serios la oferta.

Mai multe amanunte pe site-ul Qatar Airways.

Experienta mea la business class-ul lui Qatar Airways

Qatar Airways la Bucuresti

Qatar Airways la Otopeni

Clasa business Qatar Airways

Business class pe avionul Airbus 320 (model care deserveste Bucurestiul)

Aterizarea la Doha

Aterizarea la Doha

Transport la sol Doha.

Microbuzul de transfer spre Premium Terminal

. Doha Premium Terminal

Care te intampina „in style”

Restaurant in Premium Terminal

Restaurantul din Premium Terminal

Restaurant Doha

 humus

Humus, iubirea mea

 Mic dejun pe business class Qatar Airways

O parte din cina (felurile iti sunt aduse unul dupa altul)

mic dejun de fructe

Un mic dejun plin de vitamine 🙂

 ceai cu menta

Ceai cu o frunza de menta … nice touch !

Ziarul Romania libera la Doha

 Ecran jocuri Doha

In caz ca voiam sa ma distrez…

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest