Ryanair anunta deschiderea rutei Bucuresti – Berlin

Ryanair

Ryanair continua sa se extinda in Romania si anunta deschiderea unei noi rute care pana acum nu a fost deservita decat de Air Berlin. E vorba de ruta care leaga capitala Romaniei de cea a Germaniei – Berlin. Am fost la Berlin acum 3 ani si mi s-au confirmat toate istorisile care le-am auzit sau citit despre Berlin. Orasul asta merita vazut. Are un vibe extraordinar, o istorie inegalabila si o viata cultural-artistica de varf… Dar hai sa va dau amanuntele.

Cuj incepere din 2 septembrie 2016, Ryanar va opera nu 1, ci 2 zboruri pe zi.

Orarul curselor sunt:

Bucuresti – Berlin 10:40 – 11:50 (dimineata) si 21:40 – 22:50 (seara)

Berlin – Bucuresti 7:05 – 10:15 (dimineata) si 18:05 – 21:15 (seara)

La Berlin, Ryanair aterizeaza pe aeroportul Schonefeld, fostul aeroport national al Republicii Democrate Germane, aflat pe teritoriul fostului DDR in sud-estul capitalei germane, dar poti lua de acolo unul din trenurile sub-urbane – liniile S9 sau S45. Schonefeld are o istorie interesanta. Altii invingatori in al doilea razboi mondial au decis ca nici o companie aeriana germana nu poate opera la Berlin, doar liniile aeriene americane, britanice, franceze si sovietice. Dar cum Schonefeld se afla in afara Berlinului, compania nationala a RDG, Interflug putea sa opereze aici, in timp ce Lufthansa nu a putut zbura spre Berlinul Occidental deoarece aeroporturile din Berlinul de Vest – Tegel sau Tempelhof se aflau fix in oras. Air Berlin aterizeaza pe aeroportul central Berlin-Tegel.

In fine, biletele de avion au preturi incepand cu 25 euro (one-way), fara bagaj de cala, dar cu taxele incluse si se pot cumpara de pe site-ul Ryanair.

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest