Last minute promo: Tur Japonia & India, la 2.744 de euro + taxe, in septembrie

07. Rajput

Observ ca de la o vreme exista din ce in ce mai multe tururi care combina doua tari indepartate intr-un tur. Cred ca e o idee interesanta, mai ales cand e vorba de doua tari extrem de diferite (da, se afla pe acelasi continent, dar, credeti-ma, sunt ca si cum ar fi pe planete diferite, nici macar continente diferite!). Si cred ca, de multe ori, datorita acestor diferente, experientele devin cu adevarat memorabile si poti face niste comparatii fresh. Un astfel de tur este propus de cei de la J’Info Tours, care combina Japonia si India intr-un tur ce incepe pe 1 septembrie si va dura 18 zile. Cum ziceam, exista acum o oferta last minute – reducere de la 2.999 de euro la 2.759 de euro/ persoana, iar daca folositi codul IMPERATORJFT2016, veti mai primi o reducere de 15 euro la acest circuit (deci 2744 euro la care se adauga taxele aeroportuare in valoarea de 758 euro). In plus, daca vreti sa va rezervati cazari prin J’Info Tours, folosind acelasi cod, obtineti o reducere de 10% din valoarea totala.

Unde are loc turul? Cum am zis, este o combinatie de Japonia cu India, doua tari pe cat de diferite, pe atat de fascinante. Totul, totul este diferit – cultura japoneza vs cea indiana; in Japonia, veti descoperi o societate de o ordine de-a dreptul robotica; in India, o societate de un haos desavarsit, iar principalele obiective turistice sunt cat se poate de diferite – in India, veti fi impresionati de monumentalitatea, dar si de cat de sofisticate sunt decoratiunile interioare ale palatelor, templelor sau mausoleelor, iar in Japonia, desi templele sunt mai putin pompoase, veti gasi o eleganta desavarsita, si mai ales o atmosfera zen. India este o tara unde veti descoperi aroma trecutului, in Japonia – perfectiunea rece a viitorului.

Prima tara in care veti ajunge este Japonia. Avionul va ateriza la Tokyo, una dintre cele mai fascinante metropole pe care le-am vazut. Nu ratati sa iesiti noaptea in Shinjuku ori in alte cartiere, pentru a vedea o explozie de lumini si culori. Turul va duce si in cateva localitati de langa Tokyo, cu temple si arhitectura traditionala si, in mod indiscutabil, nu puteti rata ocazia de a vedea muntele sacru Fuji (chiar si daca nu veti urca pe el pana sus de tot, ci doar pana la statia 5 a telefericului, si de acolo puteti vedea inclusiv Pacificul, daca este vreme buna). Apoi veti vizita vechea capitala imperial Kyoto (Slava Domnului ca au mutat capitala, si astfel Kyoto si-a pastrat frumusetile clasice, oferindu-le vizitatorilor posibilitatea de a intrezari Japonia medievala.

Dupa o scurta oprire la Osaka, veti zbura la Delhi, practic, intr-o alta dimensiune. Bine ati venit in orasul haosului, dar si intr-un loc in care veti ramane cu gura cascata la fiecare colt. Si unde veti descoperi incremenita societate indiana (unde casatoriile aranjate inca reprezinta 90% din totalul casatoriilor), societate a castelor si a celei mai rigide ierarhii sociale.

Aici, pe langa celebrul triunghi de aur (Delhi – Agra – Jaipur), veti mai avea un bonus – e vorba de orasul sfant Varanasi, pe malul Mamei Ganga (fluviul Gange), unde milioane de oameni vin sa se imbaieze in fluviu, iar unii isi doresc sa fie dati cu crema, sperand intr-o reincarnare superioara in viata urmatoare. Un amanunt care poate va va interesa – Varanasi este, de asemenea, si capitala indiana a matasii, deci aici este locul pentru shopping de sariuri sau shalvar kameez :).

In Agra, nu veti rata pentru nimic in lume Taj Mahalul, una din minunile lumii, iar in Jaipur veti fi impresionati de Amber Fort, dar si de arabescurile City Palace-ului aflat in centrul orasului. Bonus – veti vizita orasul perfect al imparatului Akbar – Fatehpur Sikri. Perfect din punct de vedere architectural, o combinatie incantatoare de arta musulmana, hindusa, budista si crestina, dar care pezenta un mic defect care s-a dovedit a fi decisiv – nu avea surse de apa, asa ca, dupa moartea fondatorului sau, a fost parasit.

 

Daca doriti mai multe amanunte, aruncati o privire aici si daca va tenteaza, nu uitati de codul IMPERATORJFT2016;

Imagini Japonia si India

01. Tokyo noaptea 02. Osaka 03. Kyoto 04. Delhi 05. Agra 06. Jaipur

 

Categorii:
Diverse

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii