1 Decembrie – 28 februarie: viza de Thailanda gratuita pentru romani la ambasada si la reducere on-arrival

32. Plaje Thailanda

Oooo, avem stiri bune si din Thailanda. Daca acum cateva luni, guvernul thailandez hotarase sa creasca pretul vizei on-arrival de la 1000 baht (26 euro) la aberanta zic eu suma 2000 baht (53 euro) pentru 15 zile, iaca avem vesti bune, e drept, doar pentru sezonul de iarna. Romanii pot calatori in Thailanda in aceasta perioada fara sa plateasca viza in caz ca o ridica de la vreo ambasada sau consulat si sa plateasca doar 1000 baht (vechiul pret) daca opteaza pentru visa-on-arrival. Si cum aveam de gand sa dau prin Thailanda in ianuarie, iaca, o noua economie la buget 🙂

Decizia a fost luata de guvernul thailandez pentru a incuraja sosirea turistilor straini si se aplica doar pentru turisti din 19 tari printre care si Romania. Mai multe amanunte in stirea Bangkok Post.

Categorii:
Vize

Comentarii

  • Buna seara,
    Am depus azi dosarul pentru viza in Thailanda si am platit taxa de viza(calatorim in perioada 23 decembrie – 9 ianuarie in Thai). Nu am stiut ca viza va fi ridicata pt Ro si nici nu am fost informati la ambasada. Dosarul a fost depus la 25 nov dar viza va fi eliberata in perioada in care nu exista taxa iar calatoria la fel, este in perioada fara taxa . Oare este posibil sa ne recuperam banii? Aveti vreun sfat pt noi? Nu mi se pare in regula ca nu am primit aceasta info la ambasada.
    Multumesc

    Andreea 25 noiembrie 2016 20:33 Răspunde
    • Eu as zice sa vorbesti cu ei. Se poate ca viza gratuita sa fie pentru vize emise dupa 1 decembrie, dar ar fi trebuit sa va spuna, presa thailandeza a anuntat de 3 zile (eu am vazut de abia azi, din pacate)

      Imperator 25 noiembrie 2016 22:06 Răspunde
  • Buna Andreea,
    Ai depus la ambasada din bucuresti? Si eu ple in thailanda si ma gandeam sa fac aici viza avand in vedere ca nu se mai plateste taxa.
    Ce documente sunt necesare?
    Merci

    Simona 25 noiembrie 2016 21:20 Răspunde
  • Eu chiar azi plec si ma intorc dupa 1 decembrie 🙁 cred ca trebuie sa platesc visa on arrival, nu am scapare….

    Oana 25 noiembrie 2016 22:11 Răspunde
  • In ce perioada o sa ajungi in Thailanda? Eu ajung la inceputul lui februerie.
    Pentru viza, se pot trimite documentele prin posta sau e musai de mers personal la amabasada in bucuresti?

    ben 26 noiembrie 2016 1:35 Răspunde
    • Eu la inceput de ianuarie. Din cate stiu eu, trebuie mers personal.

      Imperator 26 noiembrie 2016 8:22 Răspunde
  • Buna ziua,

    E vorba despre cei ce.si încep călătoria in perioada asta? Eu o sa depun dosarul de viza luni, 28 Noiembrie. Voi mai plăti viza 30 euro de persoana? Am citit si articolul din Bangkokpost si nu este foarte clar. Mulțumesc.

    Diana 26 noiembrie 2016 11:24 Răspunde
    • Presupun ca vizele devin gratis doar dupa 1 decembrie – fie ca o iei de la ambasada, fie ca o iei de pe aeroport.

      Imperator 26 noiembrie 2016 13:35 Răspunde
      • Mulțumesc, Imperatore.

        Diana 26 noiembrie 2016 14:50 Răspunde
  • care e procedura ca sa o obtii pe gratis din romania ?

    petre 26 noiembrie 2016 12:40 Răspunde
    • Pai cea obisnuita, nu vad sa se fi schimbat procedura. Doar ca nu platesti

      Imperator 27 noiembrie 2016 12:22 Răspunde
  • Eu ajung pe 28 februarie….platesc 1000 sau 2000 on arrival.?

    Dinu cristian 27 noiembrie 2016 9:45 Răspunde
    • In mod normal. da, dar cine stie ce reglementari vor mai aparea pana atunci

      Imperator 27 noiembrie 2016 12:22 Răspunde
  • Ambasada Thai din Romania nu a primit nicio informare oficiala. Asa ca mergeti degeaba acolo momentan
    Urmariti siteul lor ca daca e ceva acolo se va publica http://www.thaiembassy.org/bucharest

    Oz 28 noiembrie 2016 9:53 Răspunde
  • Confirm ca au eliminat taxa la Ambasada in Bucuresti.

    Oana 6 decembrie 2016 11:35 Răspunde
  • deci ca si rezumat,trebuie sa mergi la ambasada din Bucuresti ca sa beneficiezi de viza gratuita,iar daca o faci on arrival platesti 1000baht!

    CIPRIAN 6 decembrie 2016 20:48 Răspunde
  • Sa mai fac o completare ca am fost pe acolo. Daca vreti viza de la ambasada aveti nevoie de documentele astea:

    1. Passport with validity not less than 6 months and one copy of passport.
    2. Visa application form completely filled out.
    3. Recent photograph of the applicant (3.5 x 4.5 cm.) taken within six months. The photograph should be glued to the form and not stapled.
    4. Evidence of travel to and from Thailand (round trip air / transportation tickets).
    5. Booking of accommodation for the entire period.
    6. Employment certificate or bank statement.

    Formularul de la pct.2 aici:
    http://www.thaiembassy.org/bucharest/contents/files/services-20130125-194154-904460.pdf

    Desi pct.6 spune clar „Employment certificate or bank statement” la toata lumea le cerea in mod expres adeverinta de salariat. Asa ca mai bine sa o aveti cu voi sa nu faceti 2 drumuri

    Oz 7 decembrie 2016 17:46 Răspunde
  • Si inca ceva. Pe rezervarile de avion sa apara e-ticket number !!!

    Oz 7 decembrie 2016 17:48 Răspunde
  • Buna ziua, stie cineva daca se poate face programare pt viza la ambasada Thailandei?

    Doru 8 decembrie 2016 15:42 Răspunde
  • Buna, stii daca gratuitatea este valabila si pentru viza cu intrari multiple?

    Carmen 10 decembrie 2016 19:33 Răspunde
  • Gratuitatea se aplica numai la ambasada pentru o intrare. Voa e redusa la 1000.

    De saptamana asta viza se da in 10 zile lucratoare din cauza numarului mare de cereri.

    Oana 13 decembrie 2016 10:53 Răspunde
    • Multumesc de precizari 🙂

      Imperator 13 decembrie 2016 22:05 Răspunde
    • Se face cu programare? sau se merge si se sta la coada.

      Doru 14 decembrie 2016 9:50 Răspunde
  • Cat costa viza cu viza multipla?
    E vreo diferenta de pret in functie de numarul de intrari solicitat?

    Voiam sa cer sa fie viza comuna Thailanda-Cambodgia, dar nu stiu daca sa ma complic.

    Foarte interesant ca am cautat pe google de evisa pentru cambodgia si am gasit vreo 2-3 site-uri asa-zis guvernamentale, dar cu pret diferit 🙂

    Se sta mult la coada?

    sorin 14 decembrie 2016 12:09 Răspunde
    • Data trecuta cand am fost in Cambogia, unii aveau viza, altii nu. Cei care nu aveam viza, am luat-o, ne-am dus, am baut un ceai, am mai frecat facebook-ul pana sa treaca cei care aveau viza luata on-line 🙂

      Imperator 14 decembrie 2016 14:43 Răspunde
      • ok, deci pare mai ok on arrival 🙂

        sorin 14 decembrie 2016 15:42 Răspunde
    • Daca mergi la 9.30-10.00 dimineata stai cam jumatate de ora la coada, apoi se mai elibereaza. Eu atat am stat si cand am aplicat si cand am ridicat-o. Pentru cea multipla e o taxa (150 EUR) si nu depinde de numarul de intrari. Ai grija insa ca acolo ai nevoie de o anumit suma in cont: Bank Statement with minimum balance of 6,000 Euro deposited for the last 6 months.

      Oana 14 decembrie 2016 15:09 Răspunde
      • mda, am dat telefon si parea cam soup nazi tanti aia la telefon…
        la orice intrebare incercam sa pun intrebari si spunea:
        „totul e pe internet, numai pe internet”

        pai 150 eur contra moka e ceva 🙂
        cred ca iau moka viza asta si apoi aplic pentru permisiune de reintrare 🙂
        http://www.immigration.go.th/nov2004/download/pdf/tm8.pdf

        octav 14 decembrie 2016 15:45 Răspunde
  • Buna ziua,
    Am luat viza de la ambasada fără probleme. O singura data m.a întors cerberul blond, cerându.mi ca pe documentele de cazare, făcute pe booking.com, sa apara expres numele noastre. Sincer, de 10 ani de cand călătoresc in Asia, mi.am cumpărat cazările de pe booking.com dar n.am știut cum sa fac sa apara numele noastre pe documentul printat pana cand mi.a arătat cerberul blond de la ambasada Thailandei. Pentru noi au fost de ajuns adeverințele de salariat, cu specificarea anului din care esti angajat, funcția si venitul brut. Ca sa ridic vizele m.am dus pe la orele 14.00 si in fata mea era doar un alt cuplu care si.a depus actele.

    Diana 18 decembrie 2016 14:40 Răspunde
  • Buna! Adeverinta de salariat trebuie sa fie in limba engleza? Trebuie sa fie intr-un anumit format si/sau sa includa anumite detalii? Multumesc!

    Diana 16 ianuarie 2017 12:35 Răspunde
  • Adeverința in limba romană, cu specificarea anului de cand esti angajata, funcția si salariul brut. Fără un format anume, ceea ce am primit de la RU aia am dat mai departe. Bafta!

    Diana 17 ianuarie 2017 6:29 Răspunde
  • Buna,

    A mai luat cineva recent viza ? Cum a mers ?
    Daca se depun actele (dimineata) se si elibereaza viza in aceiasi zi ?

    mersi !

    Andrei 7 februarie 2017 12:19 Răspunde
  • Salut!
    Tocmai ce m-am intors din Thailanda.. nu am reusit sa fac aici viza din cauza timpului, dar tin sa va anunt ca acolo nu platiti 1000 bahti ( 25 dolari ) ci 40 dolari/pers..eu atat am platit.

    Simona 7 februarie 2017 12:26 Răspunde
  • Ce inseamna ca nu ai reusit sa faci viza aici din cauza timpului ? de cat timp aveai nevoie ? ma intereseaza ca as vrea sa obtin viza la Buc.
    Cat despre taxa de viza on arrival am auzit destule … cica depinde si la cine platesti 🙂 iti ziceau ca costa 40 dolari si primeai chitanta pe 25…

    Andrei 7 februarie 2017 13:50 Răspunde
  • adica m am trezit tarziu, trebuie sa faci inainte cu 10 zile de plecare.
    eu nici n am primit chitanta, „nu mergea” casa de marcat, dar era afisul in geam cu 40 dolari..
    anyway, experienta in Thailanda a meritat cu 40 dolari in plus 😉

    Simona 7 februarie 2017 14:55 Răspunde
    • Dar unde ai aterizat, de unde ai luat-o ? In Bangkok, pe Suvarnabhumi era fix 1000 baht fara probleme.

      Imperator 8 februarie 2017 7:59 Răspunde
      • in Phuket

        Simona 8 februarie 2017 9:22 Răspunde
  • am inteles, mersi !

    Ramane intrebarea daca primesti viza pe loc(in aceiasi zi) sau dureaza mai multe zile.

    Mersi !

    Andrei 7 februarie 2017 15:59 Răspunde
  • Viza pt Thailanda se emite in minim 5 zile la ambasada din Bucuresti

    Doru 7 februarie 2017 16:11 Răspunde
  • Mersi de info !

    Andrei 7 februarie 2017 16:20 Răspunde
  • Npc!

    Doru 7 februarie 2017 20:36 Răspunde
  • Este adevarat ca programul a fost prelungit? Asa apare pe unele site-uri de stiri: http://viza.md/content/thailanda-prelungit-programul-de-vize-gratuite

    Ioana 17 februarie 2017 10:07 Răspunde
    • Da, s-a prelungit. O sa anunt si eu, multumesc mult ca m-ai tras de maneca 🙂

      Imperator 17 februarie 2017 13:50 Răspunde
  • Nu este adevarat. Nu s-a prelungit nimic. Am 2 prieteni, care au fost astazi la ambasada si le-a cerut taxa pentru viza.

    Coco 7 martie 2017 10:07 Răspunde
  • S-a prelungit sau nu viza gratuita pana ain august? daca am bilet de avion in octombrie pot face viza in iulie ? este gratuita? Multumesc!

    Catalina 14 iunie 2017 12:21 Răspunde
  • Buna,in cazul in care nu esti salariat,exista vreo problema pentru obtinerea vizei?

    Alexandra 13 octombrie 2017 12:25 Răspunde
    • Vrei sa stai mai mult de 15 zile ?

      Imperator 13 octombrie 2017 13:32 Răspunde
      • Nu,11 zile stau

        Alexandra 15 octombrie 2017 7:46 Răspunde
      • Buna,si eu m-ma trezit tarziu ptr a obtine viza si o sa am o sedere de 18 zile .pot obține viza acolo și de unde ?

        Georgeta 2 decembrie 2018 17:59 Răspunde
        • visa-on-arrival doar pe 15 zile. Spune-le ca te duci cu autocarul in Cambogia, poate functioneaza.

          Imperator 4 decembrie 2018 16:17 Răspunde
        • Cumperi un bilet de avion spre Kuala Lumpur ,sa te incadrezi in 15 zile.Daca aterizezi pe Suvarnabumhi poti aplica online pt visa on arrival si treci acolo biletul spre KL.Eu am aplicat online si cand am ajuns m-au intrebat doar de rezervarile de la hotel (e indicat sa le ai printate).Ramai in Thailanda 18 zile si cand pleci platesti amenda.

          ioan 6 decembrie 2018 5:00 Răspunde
          • Am uitat sa precizez un bilet Bangkok-Kuala Lumpur. Pana pe 13 ianuarie viza este gratuita

            ioan 6 decembrie 2018 5:19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii