Ryanair introduce restrictii la bagaje de mana, schimband insa politica la bagajele de cala

Ieri, compania aeriana ultra low-cost Ryanair a anuntat schimbari importante in politica de bagaje. Acestea afecteaza atat bagajele de mana, cat si cele de cala. Motivatia a fost aglomeratia si faptul ca ei zboara cu avioanele pline si nu prea e loc de atatea bagaje de mana, dar cine stie care o fi cea reala (probabil da mai bine la ancillaries). Oricum, atentie – de la 1 noiembrie, luati in considerare urmatoarele aspecte.

NU MAI E VOIE CU 2 BAGAJE DE MANA, CI DOAR CU UNUL DE MICI DIMENSIUNI. Daca pana acum puteai intra cu 2 bagaje de mana in Ryanair, inclusiv cu un troller mic, acum nu poti intra decat cu un bagaj de mici dimensiuni. Acestea nu au fost specificate in comunicatul de presa, dar citind printre randuri in partea de Q&A e vorba de 35x20x20. Daca vii cu 2 bagaje, al doilea va fi bagat gratuit la cala la biroul de imbarcare (deci, nu la check in). Probabil, doar temporar, banuiesc ca dupa cateva luni se vor taxa.

ATENTIE – daca ai cumparat serviciul de „imbarcare prioritara” care costa 5 euro, vei avea dreptul sa intri in cabina cu 2 bagaje – unul mare (55x40x20) si unul mic (35x20x20). Compania anunta ca se vor forma 2 cozi la imbarcare – una pentru clienti cu imbarcare prioritara si 2 bagaje si unul cu pasageri fara imbarcare prioritara si doar un bagaj. Aceasta masura nu afecteaza gentile mici de laptop sau pungile de plastic cu cumparaturi facute in magazinele din aeroporturi !

 

SCHIMBARI LA BAGAJELE DE CALA. Pana acum, puteai achizitiona dreptul de a avea bagaje de cala de 15 kg si respectiv 20 kg. De la 1 noiembrie, vei putea alege doar bagaje de 20 kg, iar pretul pentru acestea va scadea de la 35 euro / lire la 25 euro / lire.

 

Deci, cand Wizz Air renunta la a taxa bagajele de cabina mari (tot de la sfarsit de octombrie), Ryanair introduce restrictii pe acest tip de bagaje, care e posibil la un moment dat sa fie taxate… pana una alta, sunt acceptate gratuit, dar predate la poarta de imbarcare. De urmarit

Pentru mai multe lamuriri, cititi Q&A-ul pe care l-am primit de la cei de la Ryanair.

Î1. Ce reprezintă noua politică de bagaje Ryanair?

R. Din noiembrie vom tăia costurile pentru bagajul înregistrat 35€/£ la 25€/£ și crește dimensiunea bagajului de la 15kg la 20kg.

·         Greutatea admisă pentru bagajele înregistrate va crește de la 15kg la 20kg pentru toate bagajele

·         Tarifele standard pentru bagaje vor fi reduse de la 35€/£ la 25€/£ pentru acest bagaj de 20kg

·         Doar Clienții cu Prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă*

·         Toți ceilalți clienți (fără Prioritate) vor putea să-și transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare.

Î2. De ce Ryanair aduce această modificare?

R. Pentru a reduce numărul întârzierilor de zbor cauzate de faptul că prea mulți clienți ajung la poarta de îmbarcare cu 2 bagaje de mână.

 

Î3. În continuare, vor putea clienții să transporte 2 bucăți de bagaje de cabină la bord?

A. Da pentru clienții cu Îmbarcare Prioritară, care vor putea în continuare să aducă 2 bagaje, 1 normal (55cm x 40cm x 20cm) și 1 mic (35cm x 20cm x 20cm) în cabină.

B. Nu pentru clienții fără prioritate care își vor trimite bagajul de mână de tip troller, la cala pentru bagaje (fără vreun cost adițional), și vor putea să-și transporte în cabină bagajul de mână mai mic.

 

Î4. Cum va fi implementată această schimbare?

R. Vor fi două cozi la poartă: Clienți cu prioritate cu 2 bagaje și clienți fără prioritate cu 1 singur bagaj.

 

Î5. Cât costă Îmbarcarea Prioritară și poate fi aceasta adăugată la rezervare?

R. 5 €/£ la momentul rezervării. Poate fi adăugată după rezervare (pentru 6€/£) cu până la 1 oră înainte de ora de decolare programată, prin intermediul aplicației pe mobil Ryanair.


Î6. Cum rămâne cu bagajul de 15kg?

R. Bagajul de 15kg va crește la 20kg.

 

Î7. Vor putea clienții fără îmbarcare prioritară să-și înregistreze bagajul normal de mână, la ghișeele de check-in, în locul transportării acestuia la poarta de îmbarcare?

R. Nu, toate bagajele de mână trebuie transportate la poarta de îmbarcare, unde bagajul mai mare va fi trimis la cala pentru bagaje, în mod gratuit.

 

Î8. Ce se întâmplă cu rezervările effectuate înainte de implementarea noii politici pentru bagaje?

R. Noile reguli pentru bagaje vor intra în vigoare din 1 noiembrie, și vor fi aplicate pentru rezervările efectuate înainte și după 1 noiembrie, pentru toate zborurile de la această dată în continuare.

 

Î9. Ce se întâmplă dacă clienții refuză să-și trimită bagajul lor la cală?

R. Acestora nu li se va permite să călătorească (fără rambursarea costurilor).

 

Î10. Ce se întâmplă cu clienții care călătoresc cu copii (infant); ei pot în continuare să transporte un bagaj pentru schimburi?

R. Da. Un bagaj mic (5kg) pentru bebeluș poate fi transportat de clienții cu copii (infant).

 

Î11. De ce se aplică un supliment de 10€/£ pentru Paști, Crăciun și pe rutele mai lungi în perioada sezonului de vârf de vară?

R. Suplimentul de 10€/£ reflectă costurile de handling mai ridicate pentru numărul semnificativ mai ridicat al bagajelor înregistrate manevrate în aceste perioade aglomerate.

 

Î12. Va fi în continuare mai ieftin să rezervi un bagaj înregistrat la momentul rezervării?

R. Da. Bagajul de 20kg va fi redus la prețul de 25€/£ doar la momentul rezervării. Bagajele înregistrate adăugate după rezervarea inițială sau la aeroport vor costa 40€/£.

 

Î13. Unde pot găsi rutele pentru care se aplică suplimentul de cost?

R. Aceste rute vor fi evidențiate pe pagina noastră web și pe aplicație, începând de astăzi.

 

Î14. Ce se întâmplă cu clienții cu permisiuni speciale pentru obiecte medicale – pot fi în continuare transportate în cabină?

R. Da, cu condiția contactării în avans a liniei noastre speciale pentru asistență și prin conformarea la toate cerințele venite din partea echipei noastre de asistență specială.

 

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

 • Marian spune:

  Asta nu cumva e o reacție a deciziei wizzair? Se vede ca ei sunt foarte atenți la concurenta…. știi cum e acum la wizzair au voie cu doua bagaje de mâna( unul mic și unul mare) doar cei cu priority boarding….

 • antonioro spune:

  Dar caruciorul pentru copil e gratis sau trebuie platit pentru el?

 • Rosca spune:

  Am mai zburat cu ryanair .insa ce sa intamplat de aceasta data .Pe mine una mi-a lasat un gust amar .Am o valiza masura standard .Am calatorit Ghoteborg -Milano si Milano-Cagliari.Dus -intors.Insa sa-u gasit ,cei de la Cagliari sa ma puna sa platesc ,deoarece valiza era prea mare .Dar insa cu aceiasi valiza ,am calatorit Goteborg- Milano
  Milano-Cagliari .si nu s-a intamplat nimic .S-au gasit la intoarcete .Cei de la Cagliari sa-mi faca acesta figura.Si pe avion ,un serviciu foarte prost.A procedat la strategia aceasta nu pentruca intarzia aeronava.Dar cand am plecat ei au intarziat o ora.Pe mine una m-a pierdut.Si recomand si la altii sa ia oce alta companie .Numai Rianair nu.

 • ionascu petru spune:

  info

 • Gabriel spune:

  Buna sunt Gabriel,am avut cumparat bilet Malpensa-Bucuresti Otopeni pe data de 03 01 2019,cu mult timp inainte,ajungid la aeroport respectiv ghieele companiei Rynair am constata cu stupoare ,fiind aglomeratie,nefiind afisat la nici un ghiseu destinatii de zbor,fapt ce a dus la pierderea avionului,unde trebuia sa ajung.Am avut experienta sa ajung la poarta de imbarcare,aceasta fiind inchisa cu 30min inainte de decolare.Atrebuit sa astept 2ore ptr recuperarea bagajului de cala. Nu recomand nimanui sa zbore cu aceasta companie RYNAIR care este de rahat ,cea mai proasta organizare.Mi sa spus de la ghiseul de chekin ca daca platesc 100 eur imi da bilet pentru a doua zi la aceasi ora adica 12 in care era inculs si bagajul de cala,pe situl lor biletul era 46 eur,hotie pe fata ,eu platind pentru biletul de calatori 76 eur,cel cu o luna de zile inainte

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest