Ryanair va anula 40 – 50 curse / zi inclusiv din Romania si anunta lansarea rutei Bucuresti – Paphos :)

Sfarsitul saptamanii nu a fost unul dintre cele placute pentru cea mai mare companie low-cost a Europei, Ryanair. A anuntat ca in urmatoarele 6 saptamani va anula aleatoriu 40 – 50 curse pe zi, afectand undeva pana la 300.000 pasageri la nivel european. Motivul invocat – scaderea punctualitatii sub targetul de 90%. In realitate, nivelul de punctualitate a scazut in perioada de vara la sub 80% dintre zboruri, iar conducerea Ryanair a considerat ca este inacceptabil (din cate stiu, e mult sub performantele principalilor completitori easyjet, Norwegian sau Wizz Air), asa ca a decis sa anuleze pana la 2% din zboruri aleatoriu. Pasagerii urmau sa fie anuntati chiar si cu 2 ore inainte de ora decolarii, asa ca oricine din cele cateva milioane de pasageri ai Ryanair din urmatoarele 6 saptamani intrau intr-o imensa loterie. Adica nici unul nu era sigur ca va pleca sau nu. Cum dadea Domnu’.

Evident, asociatiile de consumatori europeni si Uniunea Europeana s-au oripilat si au obligat transportatorul irlandez sa renunte la idee si sa anunte in avans toate zborurile pe care le va anula din motive de lipsa de piloti (se pare ca un numar semnificativ de piloti Ryanair au trecut la Norwegian in ultimele saptamani lasand Ryanair in pana de piloti. Incepand de ieri, Ryanair a inceput sa anunte zborurile pe care nu le va opera in perioada urmatoare. Le gasiti pe toate aici.

Astazi a fost finalizata lista si urmatoarele zboruri din si spre Romania sunt anulate. Asta nu inseamna ca nu vor mai fi anulate si altele, asa ca daca aveti bilete Ryanair in perioada urmatoare, verificati-va mailul cat se poate de des (inclusiv spamul) sa vedeti daca Ryanair va va anula zborul.

Zboruri anulate

23 Septembrie 2018: FR 3956 Roma – Bucuresti / FR 3957 Bucuresti – Roma (zbor operat de baza Ryan din Roma)

24 Septembrie 2018: FR 3990 Bologna – Bucuresti / FR 3991 Bucuresti – Bologna (zbor operat de baza Ryan din Bologna)

1, 8, 15 si 22 Octombrie 2018: FR 3773 Bergamo – Bucuresti / FR 3774 Bucuresti – Bergamo (zbor operat de baza Ryan din Bergamo)

 

Din nou, repet, nu sunt sigur ca acestea vor fi singurele zboruri anulate de Ryanair, asa ca verificati cat de des puteti atat site-ul Ryan, cat si mailul care l-ati dat cand ati cumparat biletele.

 

In caz ca sunteti afectati de anularile Ryanair, va puteti adresa companiei pentru rerutare (adica sa va puna pe o alta cursa), dar asta, evident in functie de numarul de locuri disponibile pentru ca si cursele acelea au deja calatori platitori. ATENTIE – Ryanair spre deosebire de alte companii aeriene NU va va reruta pe zborurile altor companii aeriene, ci doar pe zboruri Ryanair. Tinand cont ca Ryanair are un grad de incarcare foarte mare, am mari dubii ca veti gasi posibilitati de rerutare OK, asa ca grabiti-va, se aplica principiul „primul venit, singurul servit”.

In caz ca nu veti gasi o posibilitate de rerutare acceptabila, veti primi banii inapoi in 7 zile din contul / cardul din care ati platit plus compensatiile legale garantate de reglementarile Uniunii Europene – directiva EU261.

 

In alta ordine de idei, tot azi, fix cand Ryanair a anuntat zborurile anulate, aceeasi companie a anuntat si introducerea rutei Bucuresti – Paphos (un oras din vestul Ciprului) cu incepere din luna aprilie. Biletele snu au fost incarcate in sistemele de rezervare, dar vor fi incarcate candva in cursul lunii septembrie. Compania a anuntat doar ca vor fi 3 curse pe saptamana, in acest moment nestiind inca zilele si orarul de operare. Daca aveti drum spre Paphos la primavara / vara si va place adrenalina daca plecati sau nu, stati de straja pe site-ul Ryanair cand vor fi puse in vanzare biletele.

Mentionez, ca exista deja numeroase curse Bucuresti – Larnaca operate de Tarom, Blue Air si Wizz Air. Paphos se afla la 133 km de aeroportul din Larnaca, legatura facandu-se pe o autostrada.

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

  • cami spune:

    Neseriozitate este un cuvant ingaduitor !Oare in aceasta jungla mai exista seriozitate si corectitudine ? Se pare ca santem cu 1200 de ani in urma, cand totul este la voia destinului !

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii