Un nou concurs al Organizatiei Germane de Turism – castiga un city break la Frankfurt !

18. Romer Frankfurt

Iata, acum, la sfarsit de an vechi si inceput de an nou, Organizatia Germana de Turism organizeaza un nou concurs. Iar premiul de anul acesta este la fel de fain ca in fiecare an – poti castiga un city break, de data asta, la Frankfurt, capitala bancara a Germaniei si a Europei. Ce trebuie sa faci ? Simplu, sa raspunzi la cateva intrebari cu privire la destinatia turistica – Germania. Dar hai sa va zic care e mecanismul concursului.

In primul rand, trebuie sa intri pe linkul acesta. Vei avea de raspuns la 5 intrebari. Daca nu le stii raspunsul, vezi ca pe fiecare pagina ai un link care sa te ajute sa raspunzi. Iar la final, iti completezi cateva date pentru a putea fi contactat in caz ca esti castigatorul.

Cum spuneam, premiul consta intr-un city break la Frankfurt de 3 zile, cu zborul asigurat de compania germana Lufthansa (singura companie europeana care a primit 5 stele din partea Skytrax) si cazare oferita de Organizatia Germana de Turism.

Ce poti sa faci in Frankfurt ? Stiu, Frankfurtul se poate afla in umbra multor altor metropole germane care primesc mai multi turisti, dar daca ajungi acolo o sa descoperi uimit ca nu o sa-ti ajunga timpul. Frankfurt a fost, din pacate, distrus aproape in totalitate in Al Doilea Razboi Mondial, dar a renascut. Spre deosebire de multe alte orase germane, Frankfurtul nu si-a restaurat decat o mica parte (zona Romerberg, care merita vizitata), optand pentru o arhitectura avangardista pe verticala – inspirata de orasele americane. De altfel, Frankfurt am Main (denumire completa) mai este cunoscut ca Mainhattan 😊. Dar si Bankfurt. Pentru cea mai buna panorama, pregateste-ti picioarele si urca in turla catedralei, de unde vei putea descoperi tot centrul uber-modern al orasului, cu blocuri inalte de otel si de sticla. Daca ti se pare ca ideea de a urca 324 de trepte „nu te coafeaza”, mai exista un punct de panorama intr-unul dintre blocurile inalte din centrul financiar – Main Tower (pregateste-te insa de cozi lungi).

De asemenea, nu rata o plimbare pe malul raului Main, dar si numeroasele expozitii si evenimente culturale din Frankfurt. O sa fii surprins, de asemenea, ca intr-o metropola ca Frankfurt vei descoperi si niste crampeie de natura care merita vazute – una e surprinzatoare si deloc germana – Palmengarten – Gradina cu Palmieri… si pentru a pastra un registru exotic, una dintre cele mai faine gradini zoologice din Europa se afla tot la Frankfurt.

Pentru mai multa inspiratie, aruncati o privire aici la un articol despre Frankfurt, de cand am ajuns din intamplare (si am stat, din pacate, doar cateva ore)

Si, din nou, multa bafta la concurs ! Mi-ar face placere ca marele castigator sa fie unul dintre voi, cititor al blogului meu.

 

Din nou, intrati pe acest link si participati la concurs.

 

Data-limita de participare: 21 ianuarie 2018.

Categorii:
Diverse

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest