Ryanair anunta deschiderea rutei Bucuresti – Marseille. Candva la toamna

Ryanair

In general, nu prea public rute noi decat atunci cand sunt deja incarcate pe site-ul companiilor aeriene sau a agentiilor de turism on-line, dar acum fac o exceptie pentru ca am primit un mail de la Ryanair si e o destinatie care nu a mai fost deservita vreodata din Romania si este chiar interesanta. Este vorba de Marseille, in Franta.

Deci, in doua cuvinte (ca nu pot sa va zic mai multe), Ryanair va opera odata cu orarul de iarna 2018 (asta insemnand undeva dupa ultima duminica din octombrie) ruta Bucuresti – Marseille cu o frecventa de doua ori pe saptamana. Compania a anuntat ca biletele vor putea fi cumparate doar luna viitoare, asa ca nu va pot da amanunte cu privire la orar si preturi, mai asteptati olecuta pana in februarie.

Ce pot sa spun este ca e interesant ca totusi Ryanair mai adauga o ruta noua din Romania, mai ales ca Romania este pe lista de „low priority” pentru compania irlandeza. Pe de alta parte, e interesant „jocul” destinatiilor. Ryanair se pare ca a ales sa evite sa se bata „cap la cap” cu Wizz sau Blue, incercand sa aleaga destinatii undeva pe langa destinatii clasice ale competitorilor sai, dar nu aceleasi. As da exemplu Bristol cand toata lumea zboara la Londra, Palermo cand ceilalti zboara la Catania, Paphos cand toti  ceilalti zboara la Larnaca, acum, Marseille cand toata lumea zboara la Nice. Este interesant ca toate aceste destinatii – Bristol, Palermo, Paphos, Marseille sunt in asa-numita „catchment area” a Londrei, Cataniei, Larnacai si Nisei, adica in zona de unde un anumit aeroport isi atrage pasagerii (de exemplu, pentru Bucuresti, catchment area e format din Ploiesti, Constanta, Pitesti, dar si de Ruse sau chiar si Varna), pe care incearca sa o „ciobeasca”, fara sa mearga frontal contra competitiei, incercand doar sa „agate” potentiali pasageri care locuiesc in zona respectiva. Sau calatori de „leisure”.

Despre Marseille, pot sa va spun ca am fost de 2 ori, dar ultima oara in 1998 parca cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal din Franta (inca mai jucau Hagi, Lacatus, Ilie Dumitrescu, Dan Petrescu & co). E este cel mai nord-african oras al Frantei, cu o atmosfera foarte arabeasca, cu cateva monumente impresionante si o atmosfera tare tare exotica. E drept, trebuie sa fi atent la buzunare, se pare ca este capitala franceza a hotilor de buzunare. Dar, in plus in proximitatea sa se afla Provence, una dintre cele mai faine regiuni ale Frantei.

Cum ziceam, mai asteptati vreo luna pana cand se pun biletele in vanzare.

Categorii:
Tips & Tricks

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest